Hamile olduğumu ilk öğrendiğim gün covidden dolayı eşimle evden çalıştığımız dönemdi. Hamileliğin ilk 2-3 ayı ciddi mide bulantıları ve koku hassasiyetle geçti. Mutfağa girmek bile zor geliyordu, yataktan kalkamıyordum. Bulantı ilacı sayesinde biraz toparladım ve o süreci de geride bıraktık. Çok şükür hamilelik sürecimde genel olarak herşey yolunda gitti. 28 haftaya kadar Özel bir hastaneye giderken daha sonra özel muayeneye geçmeye karar verdik. Normal doğumu çok istiyordum ama muayeneye gittiğimde bebeğin makat geliş pozisyonunda durduğunu öğrendik. Doğal olarak biraz şaşırdım ve üzüldüm. Ama doktorum bebeğin dönmesine yardımcı olacak bir hareket önerdi. Ve uzakdoğudan gelen moca denilen akupunktur görevi gören bir Tütsü verdi. Evde devamlı bu hareketleri yaptım, bol su içtim, diyet yaptım, ayaklarımı sıcak tuttum, İnşikak suresi okudum ve bol bol konuştum kızımla. Kavuşmamız için dönmesi gerektiğini, korkmamasını anlattım. Ve 35. Hafta muayenesinde döndüğünü öğrendik. Artık Normal doğum için umudum tekrar yeşermişti. Bundan sonra herşey çok hızlı gelişti. Hamileliğim boyunca hareketli olmaya yürüyüş ve Spor yapmaya çalıştım. Özellikle hamile yogası ve pilates yaptım evde. O hafta spordan sonra hafif adet sancısı gibi ağrılarım oldu. Mide bulantısı ve bağırsaklarımda farklılık vardı ve ben baya ağırlaşmıştım. Sanki hissediyordum geleceğini ve herşeyimi hazırladım. 37. Haftada gittiğim muayenede gebelik eğitimine katıldım ve aynı gün muayenem vardı. Çatı muayenesinde ciddi bir açıklık olduğunu öğrendik ve ben eğitimin sonunu zor getirdim. Doktorum 3 gün sonrasına randevu verdi. Eve gidince biraz kanamam ve ağrım oldu sonra geçti. Çarşamba günü kontrole gittiğimde 1 cm daha açılma olduğunu gördük ve doğumun biraz destekle gerçekleşebileceğini gördük. Benim trombosit değerlerim düşük olduğu için Son haftaları beklemek istemedik ve ertesi gün hastaneye yatış yaptık. Sabah 8′de hastaneye gittik genel kontroller yapıldı ve sancıları düzenlemek için ilaç takıldı. O zamana kadar kasılmaları pek hissetmiyordum. 12 civarında kasılmalar başladı ve çok kısa bir sürede şiddetlenmeye başladı. Yanımda eve, eşim ve annem vardı. Başta pilates topu üzerinde geçirdim ama zorlanmaya başlamıştım. Ayakta çok duramıyordum, bacaklarım tutmuyordu kasılma geldiğinde. Artık çok zorlandığım yerde duşa girdik ve uzun süre duşta durduk. Artık ıkınmalar gelmişti. Birkaç tanesini duşta karşıladık, daha sonra doğum iyice yaklaştığı için hızlıca doğumhaneye geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama 10-15 dakika da orada sürdü ve tam son gücümle ıkındığımda saat 16 da kızım doğdu. Hemen kucağıma verdiler. Sıcacıktı çok değişik bir duyguydu. Hemen eşimi içeri aldılar ve orada biraz sevdik kızımızı. Sonra bebişi kontrole götürdüler ve dikişlerim yapıldı. Arada tekrar emzirmem için getirdiler yanıma. Sonunda zor dakikalar geride kalmıştı ve artık bambaşka bir hayat vardı karşımızda, kızımız yanımızdaydı. Herkese dua ettim, inşallah yavrularınıza sağlıkla kavuşursunuz❤️