Damlaltinay Arkadaşlar merhaba, yaptırdığım ikili testin sonucu riskli çıktı. Yaşım 26. biyokimyasal trisomy 21 riski 1:50’de çıktı. doktorum amniyosentez yaptır dedi. Çok korkuyorum, sonucu benim kadar yüksek çıkan var mı ? Amniyosentez yaptıran var mı ?
birtosbikannesi Damlaltinay canim bebişin saglıksiz olsa aldiracakmisin aldirmicaksan neden yaptiracaksinki rabbime bırak böyle deyip saglıklı dogan coook bebiş var
RuveydaYasin Damlaltinay ulan herşeye herkese nedir bu yüksek diyorlar sıkma canını bana ense kalınlığı 3.5 dedi düşün beni gittim nifty yaptırdım genetik test %99 sonuç benim çıktı çok şükür temiz sende yaptır rahatla
Naaz Damlaltinay canım ablaminda yüksek çıkmıştı down sendromlu olacak dedi Dr ama o amniyosentez istemedi yaptirsamda aldırmayacağım diye . Sağlıklı doğdu yigenim büyüdü hiç bi sıkıntısıda yok. Güvenilirliği kesin değil testlerin. Benimkinide profa göstermiştim tek gebelik normalde ikizmi dedi bana ama onemsemedim şükür hiç bi sıkıntımız yok 39 haftaya geldik. Ayrıntılı ultrason önemli. İcini ferah tut
se26es Damlaltinay bana da ense kalinligi 3.5mm dedi riskli dedi amniyonsentez oneriyorum dedi o kadar aglamistim ki . Burada okudugum yorumlarda herkese bi risk soylemisler . Vallahi bu doktorlar hemen bizi endiseye sokup gonderiyorlar . Tek bi doktora bagli kalma derim . Ozel bir klinikte iyi bir doktor bulup git Allahin izniyle sag salim alacagiz kucagimiza moralinizi yüksek tutun ve bol dua edin 🙏
RuveydaYasin birtosbikannesi canım bu aldırmak yada aldırmamak mevzu değil yaptırır önünü görürsün ona göre kendini eğitir bilgi edinirsin
ekrnz Canım benim kuzenimde amniyosentez yaptırdı ona rağmen sağlıklı bi bebeği oldu hemde 6 yaşında gönlünü ferah ve güzel tut moralini düşürme
Gul_meftun Damlaltinay aldırsanızda aldırmasınızda yaptırın bence şüpheyle o kadar zaman geçmez. Ama lütfen iyi bi doktor bulun işinin ehli olduktan sonra risk yok bende yaptırdım
Canncmm Damlaltinay benim bir arkadaşımın da ense kalınlığı normal olduğu halde sonuç yüksek çokmuştı doktoru ense kalınlığı normal sonucun yüksek çıkmasının nedeni ise yaş faktörüymüş yaşı olduğu için yüksek çıkmjş çocuğu çok şükür sağlıklı
esraolgun Damlaltinay bir hafta önce yaptırmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. 1:301 çıktı benimde. Aldıracak mısın diyor herkes hemen ama hiç alakası yok insan içi rahat etsin istiyor. 6 ay bu stresle geçmez emin olup ona göre devam etmek lazım. Doktorunuz nifty mi önerdi amniyosentez mi çünkü nifty de %99 sonuç veriyor. %100 veren sadece amniyosentez
Damlaltinay esraolgun kuzum amniyosentez ve neftyinin oranı aynı dedi %99. Bende stresle başemediğim için yaptıracağım. Benimki 1/50 çıktı çok yüksek 😞 ense kalınlığı vs her şey çok normal anlamıyorum neden yüksek çıktığını. ama bebek aldırmak istendiği zaman amniyosentez mecburmuş. Ben nifty yaptıracağım. Eğer pozitif gelirse sonuç amniyosentez parasını geri ödüyorlarmış. Doktorum dedi biz hiç sorun yaşamadık niftyde şuana kadar. Fiyatı 2400 TL Bursa’da
esraolgun Damlaltinay bende nifty tercih ettim. Amniyosentez kısmı o şekilde ama %100. Nifty de çok yakın olduğu için aynı şey diyorlar. Ben perinatolojiye gittim oradaki doktor böyle açıklamıştı. Parasını geçiyorsun zaten o andan sonra iyi sonuç olsun da🙏 inşallah iyi çıkar benim görüştüğüm firma 1:45 temiz sonuç verdiklerinden bahsetmişti. Mümkün yani