Arkadaşlar merhaba,öncelikle bebişlerini bekleyen tüm annelerimize sağlıkla kucaklarına almaları temennisi ile başlıyorum. Ben doğum hikayelerini okumayı çok seviyordum o yüzden kendi hikayemi de paylaşmak istedim. Hamileliğimin 26.haftasından beri kasılma,sertleşme sorunu yaşadım.Progestan,magnezyum kullandım. Bu kasılmaların benim işime yarayacağını bilmiyordum🤗 Baştan beri normal doğum düşünüyordum ama diretmeyecektim,doktor en ufak bir risk derse sezeryanı kabul edecektim.Genel olarak doğumu cok düşünmüyordum kendimi rahatlatmak için,herkes yapıyor ben neden yapamıyım diyordum. Bu erken dönem sertleşmelerimden dolayı yatıl halindeydim daha cok bir ara pilatese baslayıo bırakmıştım cok fazla yürüyüş yapamadım. 36.haftada 3 cm e yakın açıklığım olduğu ortaya cıktı, rahim yumuşamam başlanmıştı. Yine bi 37-38i görelim diye dinlendim. 38de tam 3 cm olmuştu. Ondan sonra biraz yürüyüş ve evde pilates topunda egzersiz,squat yapmaya başladım. 39+1 de gece suyum geldi. ( Camaşır ıslaklığından hep tedirgin olurdum ama gerçekten anlaşılmayacak birşey değilmiş arkadaşlar 😬) . Hastaneye gittik 4 gibi açıklığım 3 cm idi yine,covid testi yapıldı hem eşime hem bana,çok korktum pozitif cıkar diye cok şükür negatif çıktı.5e dogru sancılarım arttı, epidural istedim biraz idare ettiler açılmam artmamıştır diye sonra bir baktılar 6 cm olmuş epidural takıldı. Muhtemlen takılana kadar 7 cm olmuştur. Epidural bir nimet arkadaşlar. Bütün ağrılarımı kesti. Dayanamayacak gibi hissediyorsunuz ama geçiyor her an sancı çekmiyorsunuz çünkü arada dinlenme vaktiniz oluyor. Sancı gelince derin nefesler alıp verdim.Saat 9da tam açıklığım oldu ama epidural bütün ağrımı kesince ıkınamadım 😒 (Aldığım için asla pişman değilim Doğumu 1bucuk saat geciktirdi sadece) .Sonra epidurali kestiler ebemle eşim cok dedtek oldu yürüyüş yaparak çömelerek ıkındırdılar beni sonra istenen kıvama gelince doğumhaneye geçtik,doktorum gelmişti. Doğumhanede 2. Ikınmamda bebeğim doğdu🤗 Zaten o çıktıktan sonra ve eşide çıktıktan sonra bütün hersey bitiyor. Çıkarken biraz yırtmış,1 kesim iç ve dış dikişlerin var ama bugün 6.günümüz bayağı rahatladım artık 2-3 gün biraz dikiş beni zorladı. Doktorum ilk doğuma göre süper geçtiğini söyledi. 4 gibi gittim 10.30da oğlum doğdu. Bugün 6 günlük oldu.🤗
Önerilerim
-Herkes gibi depend alın bol bol
-Gecelik beyaz harici de koyun,dikişleriniz olursa diye,ben koymadım sıkıntı yaşadım.
-Sancılar geldiğinde nefes alıp verin,evde nefes çalışın.(1 kere derin al 3 kerede ver). Sonunda evladınıza kavuşacağınızı düşünün.
-Doğumhaneye gitmeden bebeği doğru pozisyona sokmak için ebe beni 1 saat ıkındırdı,doğumhanede cok uğraşmamış oldum.
-Epidurali kim bulduysa Allah ondan razı olsun😂(Kesinlikle öneriyorum)
- Yanınızda size destek olabilecek biri olsun, eşim sağolsun çok güzel telkin etti hiç panik yapmadan.