Merveymen2020 merhaba, başlığı bile okuyunca o kadar üzüldüm ki. Çünkü geçen sene bir anda yüzümün her yerine yayıldılar. Öyle kötü görünüyordu ki. Ve kesin bir tedavisi de yok. Çok şey yaptım, denedim. Öncelikle iyi bir cilt doktoruna gittim. Dondurmayı önerdi. Dondurdum. Bir de benimki inanılmaz kaşıntılıydı ve kaşıdıkça yayılıyordu da. Düz siğil diye geçiyor benimkiler. Tabii eve geldim. Yanaklarım, alnım, çenem tamamen siğil kaplı. Ve dondurduktan sonra kıpkırmızı oldular. Aynaya bakmak istemiyorum. Üstelik kaşınmaya devam ediyor. Sürekli internette bunu araştırıyorum. Doktorun dondurduklarının yanında minik minik kabartılar çıkmaya devam ediyor. En son burnumda gördüm 2 tane. Ne kadar ağladım hatırlamıyorum. Kendimi cadı gibi hissettim. Garip bir psikoloji. Bir de daha 4 aylık evliyim. Eşime karşı da utanıyorum. Öpemiyorum bile bulaşmasın diye. Verrutol aldım eczaneden ertesi gün. Benim yüzüm olduğu için verrutolun da iz bırakma ihtimali vardı. Dondurma işlemi zaten iz bırakabiliyor. Ancak sabırsızdım ve iz kalmasını bile kabul etmiştim. Yeterki geçsin de her şeye razıydım. Sonra sabah akşam verrutolu sürdüm. Oje gibi ağır bir yapısı var. Ve sadece siğilin üzerine sürüyorsunuz. Çünkü diğerini sürmeden önce öncekini soymanız gerekiyor ve verrutol siğil olan deriyi soyarken sağlıklı deriyi de soyuyor. Ve bu bir süre sonra inanılmaz acı veriyor. Zaten yakıcı bir ilaç. O yüzden kendi fırçasıyla değil de kürdanla bile sürmenizi tavsiye ederim. Doktorum zaten dondurma işleminin iz bırakabileceğini bir de verrutolun bu izleri daha görünür yapacağını söyledi. Ancak onun dondurmadığı yerlerde de çıkıyordu siğiller. Kaşımın arasında bile vardı. Göz kapaklarımın üstü pütür pütür siğil kaplıydı. Bu yüzden sabah akşam uygulamaya devam ettim ve güzel beslendim. Çünkü siğil bir virüs ve uçuk gibi vücuda bir kere girince bağışıklık sisteminiz düştüğü zaman tekrarlayabilir. Bu yüzden beslenmenize dikkat edin ve geçeceğine inanın. Tüm çeşitli hurafeler bu yüzden bazen işe yarayabiliyo çünkü kişi geçeceğine inanıyor ve bağışıklık sistemi yükseliyor. Nitekim 1 hafta kabuk bağlamışlardı ve bir gün banyodan çıktığımda kabuklardan biri döküldü. Altta biraz kızarık normal bir deri duruyordu. Çok şükür iz kalmadan geçti hepsi. Ama o kadar sıkıntılı bir dönemdi ki benim için siğil kelimesi bile içimde dert tasa yaratıyor. O günleri hatırlatıyor. Umarım bir an önce geçer ve siz sağlığınıza kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun.