Benim gibi vücudunun çatkayacağından emin olan hanımlaradır bu yazım. Hamileliğimin en basından beri çatlayacağımdan emindim o yüzden de telaşa kapılmadan bu duruma alıştırdım kendimi. Ama 6. Aya girmeme yakın hala çatlağım olmayınca Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vazelin ve bebe yağı almaya karar verdim. Çatlayacağım konusunda yanıldığımı sanıp sevinmiştim. 6,5 aylık olduğumda gerçeklerle yüzyüze geldim ve göbeğimin göremediğim noktaları çatlamıştı!! Hemen bu yağlara yöneldim ama çatlamalar artmaya başladı. İnternette has zeytinyağı iyi gelir yazıyordu. Ailem her sene izmirden has zeytinyağı getirtir , denemekte fayda var dedim. Bugün 4. Günüm. Mucize!!! Kırmızılıklar azalmaya başladı😊🙏 umarım faydası olur benim gibi bahtsızlara 😊😃
Çatlamaya meyilli olanlara
ElcinEren cok kuru ve hassas bir cilde sahip biri olarak 35. Haftama kadar bir tane catlagim yoktu. Mustela, zeytinyagi, hindistan cevizi yagini donusumlu olarak kullandim. İlk catlagim yanlarimda oldu. Ama o donem havalarin isinmasiyla zeytinyagini birakmistim. Belki o yuzden oldu hemen yeniden baslacagim belki kirmiziklar gecer 😪
ElcinEren Canım sürdükten sonra kaç dk bekletiyorsun bende denemek istiyorum.
Kızlar bende 28 haftadayım ve göbeğimin altında küçük kırmızılıklar oluşmaya başladı bile. Lierac ve frei öl kullanıyorum sabah akşam.yağ karışımı da yapıp kullanıyorum ama bu ara ihmal etmiştim onu Öneriniz var mı
ElcinEren evde hakiki zeytinyağım var hep de oluyor ama sürmedim hiç neden sürmediysem 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Teşekkür ederim deneyeyim ben de kırmızılıklar geçer inşallah 😀
Hasretkzltprk 15 dakika masaj yapıyorum göbeğime. Zaten diğer yağlar gibi değil hemen emiyor cilt. Olabildiğince uzun süre tutmakta fayda var açıkcası.
HicranKzn benimde senin gibi iç karnım darmış. Ama vücut yapımda çatlamaya meyilli. Bende genelde başkalarına yarayan yaramazdı. Bu sefer oldu. İnş geçer tamamen 🙏
Glitter bebe yağının öyle bir sıkıntısı olduğunu aldıktan sonra öğrendim maalesef🙁 ama vazelinin petrol içermeyeninden buldum ama ne kadar doğru bilgidir bilmiyorum 🤷♀️ Teşekkür ederim canım
HicranKzn evet Çok oluyor. Göbekli amcalar gibi kasıyasım geliyor 😂 okşuyorum artık öyle olunca 😊