Masalyeliz0509 Öncelikle herkese merhaba ismim yeliz. Kadın doğum hemşiresiyim. Bende 2 ay önce çok güzel ağrısız bir doğum yaptım. Doğumdan sonrada hiçbir sıkıntım olmadı. Lütfen etrafınızdaki kişilerin sizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin💜. Herşeyin güzel olmasını istersek herşey olur.🤗 Hadi ozaman başlayalım soru cevaplara…@adm sabitlermisiniz?
mombursamom Masalyeliz0509 merhaba ben 16 haftalk hamileyim. Dun doktor kontrolum vardi. Doktorum 1 ay sonrasi icin detayli ultrasonu yaptrmami soyledi. Ben 2 li tarama testi yaptirdim. Normal bir sey cıkmadı. Doktorum bana 4 lu tarama dan hic bahsetmedi dun. Bende sormayi unuttum. 3lu de yaptrtmadi. Sizce gerekli mi 4 lu test.?
Esraozh Masalyeliz0509 merhaba canım benim dün sabah çok az kahverengi kanamam oldu. Ilçede olduğum içinde kadın doğum doktoru sadece pazartesi salı günü burda oluyor. Içerde az bir kanama alanım vardı doktoruma yazdım kahverengiden korkma içerde kanı atmışsındır dedi ama ben hala korkuyorum yarın muayene olmaya gidecem ama bebeğime bişey oldu diye korkuyorum. Bu konuyla ilgili bir bilginiz varmi acba.
Arifcaninannesi Masalyeliz0509 merhabalar 8+1 gebeyim geçen hafta pembe lekelenmem oldu 4 gün şimdi bı sorun yok ilişkiye girilirse sıkıntı yaşanır mı tekrardan başlarımi kanama
annesinin_minigi Masalyeliz0509 bilginiz var mı bilmiyorum. Bu ay femara diye bir ilaç kullandım ve 20 mm oldu yumurta. Dr kendiliğinde çatlar diye iğne vermedi. Şimdi hep aklımda çatlar mı ya da ne zaman çatlar acaba diye. Aydınlatabilirseniz memnun olurum
Masalyeliz0509 mombursamom Doktorunuz eğer ikili tarama testinde herhangi bir risk görmediyse gerek duymamıştır. Eğer detaylı ultrasona gelicek olursak mutlaka çektirin. Bebeğin organları ne durumda bacaklarda kısalık var mı yokmu özellikle dudak yarıklarına bakarlar… Lütfen ihmal etmeyin inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza…💜
Masalyeliz0509 Hemsiremom Doktorlukta yaptım.. Merak etmeyin.. İşimi gayet severek yapıyorum. Fakat şuan çalışmıyorum.🤗❤
ebru-33 Masalyeliz0509 sezeryan doğum yaptim. kanamam 22 gun sürdü. ben 35. gün iliski yasadim. korunmasiz. 40 cikmadan hamile kalinmaz diye biliyorum. kalinir mi
Masalyeliz0509 ebru-33 Tabiki hamile kalınır hatta yumurtlama oranımız daha fazla olur. Dikkat etmekte fayda var…
T_nisaa ebru-33 kalınır kardeşim bir ay sonra bile kalınır asla şansa bırakma süt filanda korumaz tedbirini al şok yaşarsın
Gulaye86 Merhaba🤗 ben dün de sormuştum post açtım size de sorayım.41.haftamdayım karnım hiç düşmedi.normal doğumu bekliyorum.ilk doğumumda normaldi ve karnım düşmüştü.ve o zaman alttan muayenede hiç canım yanmamıştı.fakat bunda iki farklı ebede de çok canım yandı doğumdan beterdi.rahmin daha çok yukarıda ondan böyle acıyor dediler.benim normal doğumum çok mu zor olur böyle karın yukarıdayken açılma olmaz mı.
Masalyeliz0509 Gulaye86 Doğumun karının aşağıya düşmesiyle bir alakası yok. Lütfen bunu kafamızdan çıkaralım. Eğer herhangi bir belirti olmazsa yine zorunlu sezaryen olabilirsiniz. Hatta kendi isteğinizle olun bebeği tehlikeye atmayalım. Pisliğini yutabilir.💜🐥Ama siz yine de doktorunuza danışın. Güzel bir doğum geçirmeniz dileğiyle..
mombursamom Masalyeliz0509 tesekkur ederim cvbniz icin 😘 detayliyi yaptricam zten 🙂 ins saglikla dogar herkesin evladi 🤲
Eysann Masalyeliz0509 Tıp diplomanız var mı? Hemşire olarak nasıl doktorluk yaptınız? Doktorsanız neden hemşirelik yapıyorsunuz?
edaaaanur Masalyeliz0509 meraba 5 haftalik hamikeyim doktor keseyi ve yolk saci gordu beta hcg baktirdim ilk degerim 28000 lerdeydi iki gun sonra tekrar baktirdim 30000 lerde cikti iki gunde iki katina katlanmamis deger hcg yuklesince artisida yavasliyormu
Happydef Masalyeliz0509 hemsire olup nasil doktorluk yaptin? Doktorsan neden hemsirelik yapiyosun? Cok sacma ve celiskili birsey yazdığın hayal aleminde olabilir misin acaba ?
Kuzeyufuk Masalyeliz0509 nasıl bence yanlışınız var 24+4 5ay 22günlük olmaz mı 8gün sonra 6aya girmiyor mu ?
Nasippp Masalyeliz0509 kasılma nasıl olur karnının bir tarafı sertleşince kasılma olmaz mı göbeğin her tarafı sertleşince mi kasılma diyoruz henüz 21 haftalığım serklajlıyım
Neserr Merhaba ben 3.5 aylık hamileyim doktorumun verdiği omega, folikasit haplarım bitti malum temaslı olduğum için karantinadayım kontrole gidemiyorum şimdi farklı bi hap mı kullanmam gerekiyor demir hapı kullanıyorum ona devam ediyorum
Masalyeliz0509 Neserr Hayır tabiki eğer elinizde demir hapınız kaldıysa kullanmaya devam edin. İzole gününüz bittiğinde eczaneden gidip alabilirsiniz…💜
Ebrarela_1963 Masalyeliz0509 günaydın ben sipinal sezeryan dogum yaptım ama sırtım belim ayaklarım çok agrıyor tutulmuş gibi yataktan doğrulamıyorum yarım saatimi alıyor yürürken sarhoş gibi sağa sola sendeliyorum normal mi geçer mi
Bonnusimo Masalyeliz0509 merhaba bende 13 gün önce normal dogum yaptım baya zor Bi dogumdu dikişlerim oldu neyseki iyiyim iyileşiyor kaşıntı var sanırım iyileşmesine işaret.. Sormak istedigim lohusalık dönemim bitince atıyorum cinsel iliski yada agdaya gidicem falan sanki bişey olurmuş hissi geliyor bana coktan iyileşmiş mi oluyo o zamana kadar?