designermom Kızlar selam. Ben seker hastasıyım diye sürekli yeşillik diyordum en çok da maydanoz sonra bana çevremden dediler sakin yeme düşüge sebep oluyor diye.Sonra tost çok yerim sucuk zararlıymış onu da bilmiyordum.Acaba diyorum bu şekilde bilmediğimiz,yemememiz gereken başka şeyler de var mi?Ya da faydasini gördüğümüz gıdaları paylaşıp birbirimizi aydınlatsak ya✨
ecembugra53 designermom maydonoz limon havuç şuyu ilk aylarda önerilmez doktorum bana şakın yeme demişti o zamanlar cok nar tüketme
gamzelinaz designermom Dr yeterli su içiyorum dersen maydanoz tüketebilirsin ama sinidirimi zaman alan bir besin zaten metabolizma yavaslıyor dedi bana. Limonla ilgili de kendim arastırdım ve hamilelikte zararlıdır diyen bir calısma göremedim. Benim gibi tansiyonunuz düşük seyrediyorsa limon daha da düşürerek bas dönmelerine sebep olabilir.
Mom86 designermom sorun değil cnm bende kızımda çok yedim ama birçok yerde okudum söylemek istedim 🥰🥰
Mommy2b Beyzasel bebekte leke yapar mı bilmiyorum ama yüksek miktarda a vitamini içerdiği için prenatal anomaliliklere sebep oluyor, düşük yada ölü doğum görülebiliyor.
Gulbahar3535 designermom bana portakal yeme demişti :) türk kahvesi dışındaki kahveleri içme demişti.
Kimkibu Gulbahar3535 portakalmı ben bol bol yiyorum vitamin diye😳 ciğer havuç maydonoz işlenmiş etler yani sosis salam sucuk hazır meyvesuları bunlat aklıma gelen bildiğim
asiltosumm35 designermom canim salam sosis sucuk olabildigince yeme. İyi pismemis tavuk balik yeme. Ananasi kesinlikle yeme. Oncelerde dusuge sonralarda da erken doguma sebep oluyormus. Bana da kekik yeme demislerdi. Arastirmadim onu ama yemedim cok. Ama maydanozu bende duydum cok da severim ama tuketmedim oyle bol bol. Salatalaein icinde yedim azcik o kadar
annepanda asiltosumm35 ananas bana diyetisyenim veriyor.. bu denilenler bence avartilinca tehlikeli. Kesinlikle yasak denecek seyler az pismis etler cipt asitli icecek gibi zararli seyler bitki caylari ozellikle yesil cay.
ikizlerimveben Greyfurt da yenmez birde çok sıcak su ile duş alınmazmış ben bunu bilmiyordum. Normalde kaynar su ile yıkanırdım şimdi ılık suyla dona dona yıkanıyorum 😅
ayse_seker ikizlerimveben ne zararı varmış öğrenebilir miyim bebeğime bişey olur mu yoksa ama çok canım istiyor bnde yiyorum
Kaderozy ikizlerimveben hayır ne çok sıcak ne çok soğuk suyla banyo yapılmaz o kadar da donmayin 😁 çok sıcak değil ama sıcak suyla banyo yapıyorum ben
Gigy designermom süt peynir yumurta her gün tüketilmeli ,haftada 1 balık tüketiyorum ben ,sebze meyve önemli ,sucuk,salam,sosisten uzak durmak gerekiyor ,bitki çaylarını da pek onermiyorlar ben sadece ıhlamur içiyorum aklıma gelenler simdilik bu kadar 😊
Dyguklc designermom maydanozu doktorum yiyebilcegkmi soyledi onun suyu sokturme ozelligine sahipmis oyle diyolarya ondan heralde herkes maydanozu kendince yasakladi asiriya kacmadigimiz surece heralde bisey olmaz en azidan bu benim dusuncem digeride suxuk salam sosis yenmemesi gerekiyomus ben bazen bi damla yagda cevirip yiyorum xunku onceye oranla canim cok istiyo nadiren yiyorum guya hamburger cips onlarda yasakmis. Genel olarak bakliyatlar faydali besinler guvenilir et tavuk kiymali yemekler yogurt sut yicez ama hepte olmuyo arada kacamak oluyo 🙂
Kubraaka2 designermom çiğ olan hiç bişey mesela az pişmiş yumurta da zararlı hele mayonez içinde çiğ yumrta var yiyemiyoruz paketli gıdalar zararlı evet ama canın çektyse bitane yersin :) çiğ et yani az pişmiş olmamalı köfte bile iyce pişmeli ev yapımı peynir bile zararlı pastörize şeyler yememiz gerekyor ben geçen sene keçi peyniri yedim zehirlendim ev yapımıydı hamileymişim bilmyordum bebeğmi kaybettim aman dikkat tarihleri geçik olmasın ev yapımı güzel ama işte zehirledi beni bi kaç saat sonra kusma başladı acile Zor yetiştirdiler. Limonu bende bilmyordm arada yiyorm limonu :) maydonz evet duydum doğru zararlı fazlası . Çörek otu adaçayı gbi bitki çayları zararlı kesinlikle ıhlamur içebiliriz bir bardah nane olabilr diğerleri değil💜 balık da iyi pişmiş olacak aklıma gelen bunlar
Mugee09 Kubraaka2 birşey soracağım canım çiğ yumurta biliyorum evet zararlı bende çok iyi kaynatıp yiyiorm . Ama bazı şeylere yumurta katıyorum sağlıklı olsun diye acaba yanlış mı yapıyorum . Çiğ yumurta sayılır mı -Krep yaptığımda içine yumurta ve süt koyuyorum faydalı olsun diye -yayla çorbasına da yumurta sarısı kullanıyorum Bunlar çiğden sayılır mı faydası olurmuki
Eminecengilukuslu Doktorum bana sakatatın da yasak olduğunu söyledi hergün 2 3 litres su haftada 5 gün iyi pişmiş yumurta çiğ kuruyemiş tam buğday yada çavdar ekmeği ikş bardak süt yada kefir hergün dört köfte büyüklüğünde et et yiyemezsrniz kıymalı yemekler yada kuru bakliyat gibi paketli gıdalardan olabildiğince uzak durmak gerek hergün bir ikş kaşık pekmez önerdi beslenme konusunda hassas bir doktor kendisi 🙏🤗illa kaçamak oluyor ama abartmadan tadımlık olsun
nisotti Sakatad yasak;salam sosis sucuk pastirma bitki caylarindan da uzak durun. gunde 1 fincan max icebilirsin demisti doktorum. Bazi diyestisyenler yesil cay rabios cayi bilip bilmeden oneriyorlar. Ben kendi adima hic tuketmemeye calisiyorum. Cok nadir ihlamur. Onu da bir fincan. Icersem. Kekik e dikkat edin dusuge sebep olabilir. Maydonozla ilgili bir sikinti olacagini sanmiyorum ama diyet yapanlar gibi kaynar suyun icine atip icmemek gerekir. Yoksa salatada filan hicbirsey olmaz. Birde limon..normalde tansiyonu dusurur minimalde olsa ama hic duymadim ya tehlikeli oldugunu. Yani oturup bir kilo yerseniz herturlu rahatsiz eder de. Limonlu salata neden tehlikeli olsun ki. Mis gibi C vitamini
Mugee09 designermom maalesef ki faydalı olduğunu düşündüğümz şeyler gebelikte tehlikeli oluyor ve biz iyi diye yiyoruz . Ben ilk gebeligimde ( bebeğimi kaybettim maalesef) kışa denk gelmişti ve hep portakal suyu taze taze sıkıp içtim portakal yedim snradan öğrendim kiii çok zararliyms şeker içmişim resmen ben her sabah içiyordum bide yetmez gbi portakal yiyordum hep c vitamini yarasın bebeğime derken hiç İyi birsey yapmamsm ☹️ şimdi hiç içmiyorum ama haftada bir iki içmek zararı olmaz
Yenianne001 Mugee09 canım portakal ve portakal duyu gerçekten bu kadar zararlı olamaz. D vitamini çok önemli ilaçlarla takviyeyle alıyoruz. Mesela mandalina günde 1 tane yemeye çalışıyorum. Emin misiniz size ondan kaybettiniz dediklerine
Deletedmom54 Mugee09gebelik şekeriniz vardı sanırım, ben de normalde her gün 2 bardak portakal suyu içerdim geçen seneler hem de yerdim . Bu sene sadece yiyorum çünkü 1 portakal yesem beni fazlasıyla kesiyor ama suyunu sıksam en az 5 portakal gidiyor… Gerçekten meyve şekeri tehlikeli
NesssE Mugee09 bana da aynı şey söylendi. Gittiğim doktor da baya iyi bi doktor. Haftada bi portakal suyu içiyorum dedim. Neden haftada bir her gün iç dedi, ben de içindeki fruktozun direk bebeğe geçtiğini söylediler dedim. Antalyadakiler me yapsın o zaman dedi bilemiyorum tabi
Kubraaka2 Mugee09 yemeklern içnde pişer bence sakınca yok krep falan pişiyorya kek gibi düşün sorn olmaz