emosssssss 27 kasım da genel anestezi oldum.
Sabah 7 buçukta yatışa aldılar ilk önce sondayı taktılar tabi bir 5 dakikalık bir yanma hissi oluyor sonrasında o his gidiyor ama sürekli wc ihtiyacı varmış hissediyorsun o his berbat birşey. Ameliyat önlüğünü falan giydim beklemeye aldılar. Tabi bende bir heyecan bir korku cok karışık bir duygu. Ağlaya ağlaya girdim Doğuma. Ameliyathaneye aldılar haliyle soguk bir yer biraz da tedirgin edici ama herkes çok ilgili herkes sakinleştirmeye çalışıyor. Kollarımı bir bandaj yardımıyla iki yana bağladılar damar yoluyla anestezi yapıldı sonra hadi uykuya dediklerini hatırlıyorum. Kendime gelirken berbat bir hisyi ilk ayılmaya çalıştığımda nefes alamadığımı hissettim sanki böyle boğazımda birşey var ve geçmiyor gibi hissettim. Nefes alamıyorum diye bağırdığımı hatırlıyorum 😂 taaa ki hemşirenin ‘bağırabildiğine göre nefes alabiliyorsun Zeynep hanım’ diyene kadar. Odaya gelene kadar sanki herşey rüya gibi herkesi duydum herşeyi gördüm hatta ben çevremdekilere cevap verdiğimi sanıyordum meğer içimden söylüyormuşum 😃 duymuyorlarmış neyseee odaya geldim kesi yerimde bir acı hissettim ama yanıyo sanki ilk yarım saat yeni kesiyorlarmış gibi acı hissettim ama tabi katlanılmayacak bişey değil zaten sürekli ağrı kesici yapıyorlar. Kendime tamamen gelmem 2 saat sürdü ama benim kanamam çok fazlaydı sanki afedersiniz böyle idrarı Yapar gibi iki üç defa çok yoğun olarak kanamam olduğunu hissettim doktora söylediğimde kum torbası koydular üç saat onunla yattım tabi kum torbası sadece ağırlık verdiğini hissettim dikiş yerimin onunla rahatladığını hissettim hiç can yakmadı ağırlık verdiği için belki de. Kanamayı azaltması için üç tane makattan hap verdiler ama berbat birşeydi hiç o kadar canımın yandığını bilmem tabi bu herkeste aynı olacak değil ben yaşadıklarımı anlatıyorum. Neyse kum torbası alındıktan sonra yürütmeye çalıştılar ilk Oda da yürüdüm zaten ilk ayağa kalkma aşamasını atlattıktan sonra gerisi kolay onun da en önemlisi kesinlikle yere bakmamak tam karşınızda bir yere odaklandıktan sonra kalkınca rahat oluyor. Zaten bir saat sonra da tamamen koridor da yürüttüler. Ha koridora çıkmadan sondayı aldılar alırken de bir yanma hissi oluyor yine aynı kasarsanız çok can yakıcı bir durum ama zaten 30saniye falan sürüyor.
Sabaha kadar da defalarca iğne yapmışlardı çoğunun ne için olduğunu bilmiyorum sormadım da.
Öğlene doğru da taburcu oldum. Benim evim Amasya da. Taburcu olur olmaz Samsun’dan Amasya’ya geldim tabi iki saatlik yola katlanabildikten sonra eve gelince de hiç yatmadım sürekli ayaktaydım. Hiç ağrım sızım da olmadı çok şükür. Evdeyken tek sıkıntım gece sırt üstü yan tarafa falan yatmak imkansız sırtıma üç dört tane yastık koyarak uyudum en kötüsü buydu bence.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın bütün yaşadıklarım bunlar 🙈
Sevgilerle...