Hafizimm Aszey2012 Hayır, ben doktora sordum ama gerek yok bu senin ilk gebeliğin olabilir gayet normal dedi. Benim kalp atışı hiç oluşmamıştı bebeğimin doktorlar da sağlıksız bir bebek olduğu için vücut atiyor demişti.
Aszey2012 Hafizimm aynısını banada dedi ama işte aynı şeyi bida yaşamaktan korkuyorum başka bi doktora daha gidicem önümüzdeki günlerde
Hafizimm Aszey2012 yapmıyormuş devlet hastaneleri ilk düşükte. 2. Veya 3. Olunca yapıyorlarmış ama yalan girsin istemiyorum işin içine. O yüzden hamile kalmadan önce bir doktora gidip önlem amaclı kan sulandırıcı istediğimi söyleyeceğim eğer mümkünse verir zaten.
Kralice23 Aszey2012 3. Hamileligimdi kurtajdan 2 ay sonra hamile kaldim ve yine kurtaj oldum 3. Kurtajim yani daha yasim 26 ve 3 kere kurtaj oldum 🤷♀️
Aszey2012 Kralice23 yaa çok üzüldüm inşallah allah hiç birimizin kucağını boş bırakmaz sorun bulunmasına rağmen peki neden sürekli kürtaja gerek kalıyo sağlıklı devam etmiyo
Melikeakkc Aszey2012 hayır canım özelde yaptırabilirsin. Ben 500 TL ye yaptırmıştım bende çıktı ilk gebeliğimde test istedi şuan iğne kullanıyorum. Kaybım olmadı erken test yapıp öğrendiğim için sende yaptır
Aszey2012 Melikeakkc gidip bi sorayım oo zaman başka bi doktora kendi doktorumda özeldeydi istedim yapın diye hayır ben yapmam gerek yok olsa zaten ben öneririm dedi
Melikeakkc Aszey2012 ya biz çok kişiye danıştık. Doktorlara eşimin kuzeni de doktor o da sordu birçok kadın doğumcuya. İlk gebelikte önermiyorlarmış bu testi düşük olduğunda öneriyorlarmış devlette üç düşükten sonra bu testi yapın diyorlar. Benim sonuçlarımda riskli çıkmadı ama bazıları farklı çıktı birçok doktor iğne vurunmana gerek yok dedi ama kendi doktorum vuruncaksın dedi. Bende iki güne bi vurunuyorum nolur nolmaz diye. Yapan bi yer varsa direk oraya git kendi doktorumuz bizi başka özel bi kliniğe benzer bi yere yönlendirdi orda kan verdim 1 haftaya mı 10 güne mi ne çıktı sonuç yanlış hatırlamıyorsam
Melikeakkc Aszey2012 bu bi kaçının farklı çıkması da hamilelikten kaynaklıymış kan daha kıvamlı oluyormuş o yüzden bu test hamile değilken daha net sonuç verirmiş biz hamileyken yaptırdık. Doğumdan sonra iyileşince bu testi bi daha yaptırıcam daha net öğrenmek için
Ayceycev 14 ekimde kürtaj oldum ben de, 10 gün önce de parça kaldığını fark ettiler tekrar oldum. 1 adet geçirdim 1 hafta sonra 2. Adeti göreceğim inşallah. Doktor korun der mi, korunayım mı bilmiyorum. İnsan hemen olsun istiyor
Aszey2012 Ayceycev benim doktorum 2 adet dönemi atlattıktan sonra psikolojin de hazır olsa dene tekrar demişti
vitamininannesi92 Ayceycev parça kaldığını nasıl farkettiler? Bende 10 gün önce kürtaj oldum kalp durmasından. Merak ettim yapmamız gereken bişey var mı diye
Melikeakkc Aszey2012 doktorumuzun o klinikle anlaşması vardı biz 500 TL ye yaptırdık Ankara Çankaya da aynı şehirdeyseniz isim verebilirim
NaneLimon36 Aszey2012 bende 21 ekimde düşük yaptım ama kürtaj olmadım doktor her ihtimale karşı 3 ay korun dedi aralıkta 2. Adetimi görüp kalmayı düşünüyorum folik asit kullanıyorum bide yarından itibaren soğan kuru yapacağım ki rahimi temizlesin iyice birde her sabah zeytinyağında incir bekletiyorum geceden onu yiyorum ovulasyon testine de bu ay başladım
NaneLimon36 Ayceycev soğan kuru rahmi temizliyor diyorlar iltihap filan varsa söküyormuş adet bittikten 2 gün sonra 15 gün boyunca sabah akşam 1 ’tane soğanın kabuğunu soyup 1 buçuk bardak suyu ekle kaynamaya bastıktan 5 dakika sonra kapat ocağı ne çok soğuk ne de çok sıcak olacak şekilde aç karnına sabah akşam içilecek akşam da soğanı taze taze kaynatıp içmelisin
Ayceycev vitamininannesi92 benim 1 aydan fazla kanamam oldu, parça kalması kanamanın bitmemesine sevep oluyor, eğer 2 haftadan fazla sürüyorsa kanama mutlaka iyi bir doktora görünmek gerek.