Ahh kızlar kızlar ☺️ Nasil bir duygu ki bu tarif edilemez 😊 Allah isteyen herkese yaşamayi nasip etsin inşallah. 🙏🏻
Aslinda doğum yapali 8 gun geçti bile, anca zamani bulup yaziyorum sizlere. Daha once Doguramiyorum totemli post bile açmıştım beni bilen bilir🙈Gelelim doğuma. Kızlar suni sancisiz, epiduralsiz doğal dogum yaptim 19.11.20 de. 39+5 di haftamiz. Akşam 20.00 civari çok değişik bir agri girmişti karnıma hemen tuvalete koştum ve affedersiniz büyük tuvaletim geldigini hissettim fakat değişik bir baskiydi. Bir 5-10 dkk sonra tekrar ayni sekilde gene tuvalete gittim sma bu sefer birsey gelmemisti. Yarım saat sonrasinda hafif adet gibi sancilarim baslamisti ve gelecek yarim saat icerisinde cok sık gelmeye basladilar 3 dkk da bir nerdeyse. Ben yalanci sancı sanmıştım çünkü hep yavas yavas gelir diye bekliyordum dogum sancisi. Doktorumu aradim hastaneye git hemen dedi. Tabi ben o sirada gittim duşumu, bakimimi yaptim ve esimle yola ciktik, arabada sancilarim 3 dkk da bir gelmeye devam ediyordu ve hastaneye geldigimizde acikligim 3 cm olmustu. 22:30 yatışım yapildi kızlar , 02:05 gece dogumumu yapmıştım🙈 Hersey cok hızlı ilerlemisti. Bu saatler icerisinde sanci dalgalarini dogru nefes alip vererek karsilamistim , arada pilates topunda hareketler yapiyordum , yuruyus yapiyordum çünkü yatakta daha zordu. Dogumhaneye goturuldugumde korku ve heyacn sarmıştı bir anda fakat çatala çıktım ve 3-4 ikinmada bebeğim kucagimdaydi. Dogumun kendisi hic agrili birsey degil, buyuk kaka geliyormuş gibi bir his. O anı asla unutmayacağım.. tarif edilemeyecek bir duygu❤️ Yani demek istiyorum ki kizlar atlatamayacaginiz birsey yok.. yani acımıyor diyemeyeceğim fakat dayanilacak gibi hersey, hele o ilk kavusma ani zaten kuş gibi oluyorsunuz. Birazcik kesilerim ve dikislerim var ama dogru bir bakiml onlar bile hizli iyilesiyor. Hamileligim boyunca her gun en az 1 saat tempolu yuruyus yaptim, son ayimda squat, pilates topunda hareketler, ahududu yapragi cayi her gun 1-2 bardak ictim.. bunlarin hepsinin yaradigini düşünüyorum. Sorulariniz varsa yanitlayabilirim. Simdiden herkese benimki kadar kolay hizli ve rahat doğumlar dilerim, Allah bir avazda kucaginiza almayi nasip etsin inşallah 🙏🏻