Gmznur canım benim ic catim darmis ve bebegim iri bebekti o yüzden kanala inemiyor dedi. Çatın müsait olsada iri bebek doğumda risk olur Kolu bacağı takilir filan dedi. Bende bu dediklerine hiç aldiris etmedim ve aldırmadım neden biliyor musun. Dogum şekli dogum anında belli olur. İc catim dar olabilir ama bu açılmayacak anlamına gelmez ki? O sancıyla birlikte Allah’ın izniyle açılabilirdi. O yüzden aldırmak istemedim. İkinci sebepte doktorlar genelikte cok çabuk sezaryan diyorlar. Sezaryan daha kolay olduğu icin ve bakıyor bu nasıl olsa sezaryan beklemeyi gerek görmüyor 37 haftada almaya başlıyorlar hemen pes ediyorlar yanı. Üçüncü sebepte daha günü dolmayan bebek alınmaz. Risk yoksa. Neden alınıyor? Cunku doktorun kolayına geliyor ajandasına göre randevu veriyor, hastada geliyor ameliyat ediyor gönderiyor. Normal dogum olsa beklemesi lazım yada belki gece olacak senin doğumun adam belki sıcak yatağını bırakmak istemeyecek. O yüzden sezaryan çoğu doktor icin kolay bi cozum. Yanı cok az doktor vardır normal doğumu destekleyen. Ben inanırmısim oturdugim
ilde resmen normal doğum destekleyen doktor aradım ve bulamadım… zamanimda kısıtlıydı. En sonda dedim sezaryan olacaksamda belirtimle olacam dedim. Çocuğum ne zaman gelmek isterse ozaman alacaksınız dedim. Ajandanıza göre sezaryan olmayacam dedim. 41 haftada nisanim geldi suyum geldi. Tamam dedim simdi hazırız sezaryana oğlum kendi isteğiyle gelmesi beni vicdanen rahatlattı ve elhamdullilah iyiz.. ha bide dördüncü sebep söyleyim cnsim uzun oldu biraz ama.. erken alınan çocuklar günü dolmamış bebekler yanı sezaryanla doğduklarında baya huysuz olabiliyorlar günleri dolana kadar benim arkadaşımda bizzat yaşadı yanı. Uyku düzeni bozuk oluyor emme düşeni bozuk olabiliyor, sarılık riski ikiye katlanıyor vesayre. Ki mantıklı düşünsemde dogmayan bebek vakti gelmemiş bebektir. E sende vakti günü gelmeden sezaryanla birden alırsan çocuk huysuz olur tabi… beşinci sebepte belirtinle sezaryan olursan yanı sancı çekersen bu sütun icin iyi olur hemen gelme ihtimali yüksek olur yoksa çoğu gunu dolmamış sezaryan olanların sutunhemen gelmeyebiliyor. Bu sebeplerin hepsini bi araya topladım ve o yüzden aldirmwdim. Oyle iste canım sezaryan yine istemezdim aslinds normal denemek isterdim ama zorlamak istemedim daha fazla cunku son dönem cok zordu ailem herkes artık hadi bisey olursa su bu diyorlardi. Sezaryan ol bak söyle boyle. Ben herkesi karşıma aldım Allah’a sigindim. Çocuk benim dedim kararı ben verecem dedim kimseyi karıştırmadım.iyikide boyle yapmisimm diyorum çocuğum hemen adapta oldu cok sorun yasamadık uykusu emmesi vs. Gece gündüzü ayırt etti hemen. çoğu sezaryanla doğan çocuklar sarılık geçirirken benim oğlum cok şükür geçirmedi. Ama doktora kalsaydi nasıl olsa bu sezaryan diyip 3 hafta erkenden almak istedi. Buda beni vicdanen cok rahatsiz etmişti. Çocuğum doktor isteğiyle degil kendi isteğiyle geldi cok şükür. Merak ettiğin sormak isteğin bir şey olursa yine yardımcın olurum canım. Hayırlı doğumlar diliyorum 🌸 Uzun oldu hakkını helal et. ❤️