Mapleleaf hamile kaldınız mı canım kedileriniz varken ? Yapılan toksoplazma testinde bağışıklığım yok çıktı. Ondan korkuyorum 😢 biri aşılı diğeri aşısız. Ama iç dış parazitleri tam ikisininde. Bişey olmaz dimi ?

Kızlar dua edin lütfen 😢 canlarımı çok seviyorum ve kimseye veremem onları 🤲 Rabbim yardım etsin inşallah 🤲

Damlaltinay evet hamileyim hala varlar ben hiç test yaptırmadım yurtdısında yasıyorum burada gerek duymadılr teste kedilerim ev kedisi dısarı cıkmıyorlar kumlarını esım temizlio onun harıcı bir önlem almadım ben

Damlaltinay ben 20 yıldır kedi ve köpekle yaşıyorum onlarla uyudum hep yıllarca. Ama hiç bi zaman toksoplazma bulaşmamış öyle olsaydı ilk bana bulaşırdı. siz hayvandan korkmadan önce yediğiniz sebzeleri çok çok iyi yıkayın. İç dış parazitleri varsa zaten sorun yok. Ben de hamileyim kedimle koyun koyuna uyuyoruz. Toksoplazma genelde sokakta yaşayan yavru kedilerde olur ve onlarda büyüyünce bağışık olur tıpkı bizim gibi iyi araştırın.

Birkucukkelebek

@Damlaltinay bende aynı şekilde beraber uyuyoruz onları sokağa atmak aklımdan bile geçmedi eldiven ve maske ile değiştiriyorum kumlarını ama açılarını bir gün aksatmadım

• [silindi]

4yaşlarında 2 kedimiz var. Biri benim diğeri eşimin kedisi. Hamilr olduğumu öğrendiğimiz günden itibaren tuvaletlerini eşim temizliyor29 haftalık olduk her gece yatakta beraber uyuruz beraber uyanırız. Asla uzaklaşmadım. Testte yaptırmadım çiğ salam bile yemezler çünkü dışarı çıkmazlar ev kedileri. Üstelik kendi kedim agzımın içinde uyur çok düşkündür bana. O da evladım nasıl atayım uzaklaştırayım. İç dış parazitlerini yaptırıyoruz bir problem olacağını sanmıyorum. Kediden daha çok covid korkutuyor beni

Ben de negatif çıktım 6 yaşında bir kedim var evde kapının önünde beslediklerim var hepsini seviyorum ellerimi yıkıyorum. Yine de çok kucağıma falan almadım. Bir sorun da yaşamadım. Benim endişem biraz farklı. Evdeki kedim biraz agresif. Beni de pek sevmiyor hatta kucağa falan hiç gelmez eve başka hayvan sokmaz. Acaba bebek geldiğinde evde değişik bir ses değişik koku rahatsız olur mu hatta bebeği kıskanır mı Bi zarar verir mi diye korkuyorum. Başlarda çok içli dışlı olmazlar belki ama bebek büyüdükçe iletişimleri nasıl olur merak ediyorum. Kedim dişi ve kısır hiç doğum yapmadı bu arada. 🤷‍♀️

Deletedmom15 aynen. Hamile olduğumu söylediğinde doktorun ilk sorulardan biri evde kedi var mı? olmuştu. Kedi ve köpekten uzak durmanı öneririm diye baya anlattı detaylı. Zaten yoktu, kafam rahat👍 İlerde bahçeye küçük bir köpek düşünüyorum sadece onunla dostluk kurarak büyüsün diye🙏 Köpek çok başka, bambaşka bir hayvan💕

Damlaltinay sokaga atma canim onlarda sana alismistir istersen bi yer temin et onlar icin uada evinde bi yer ayarla

Damlaltinay benim var toskoplazma testi yaptırdım bağışıklığım var daha önce gecirmisim bu yüzden kendimden hiç uzak tutmadım eşim kumunu değiştiriyordu maması suyunu şuan askerde olduğu için herşeyi ben yapıyorum kumunu değiştirirken eldiven takıyorum onun dışında hep yanımda kucamda beraber uyuyoruz zaten