tubacifci93 kuzum ben tedbir amaçlı serklaj oldum önceden erken doğumum var diye.Doktorum relax bi doktor beni çok iyi tanıyo sürecimi yakinen takip etti.Ameliyattan sonra 1-2 saatte kendine geliceksin 1-2 gün dikkat et sonra ayaklanırsın 1 hafta sonrada kontrole gel dedi.beni öyle çok sıkmadı çok önemli 1 hafta bi tek tuvalete kalk yemeğini bile yatarak ye demedi önce ki hamileliğinde de hep yattın ama Allahın dediği oldu sen stres yapma kendini zorlıcak bi harekette bulunmazsın bilinçlisin dedi bana hep güven verdi sağolsun.1 haftalık kontrole gittiğimde kendini zorlamadan normale hayata dön dedi bende döndüm 20. Haftaya kadar uzun yürümedim ağır kaldırmadım kendi işimi kendim yaptım ama 20li haftalarda bi çatı ağrım başladı ki sormayın gitsin.Kemiklerim resmen bana senin yürümek neyinee yat aşağı dedi 😂 doktorum yine tabi hep sakin magnezyumu arttırdı şimdi yürüyebiliyosan yürü dedi 😬 yürümek ne kelime pijamamı giymek için bile ayağımı kaldıramıyodum yalan yok o ara çok modum düştü hep böyle mi olucak diye..Ama doktorum hep dedi ki bebek aşağıda olduğu için baskı yapıyo kemiklerin açılıyo bebek büyüyüp yukarı çıksın ağrıların geçicek 6. Ayı bekle dedi gerçekten de öyle oldu 1-2 günde ağrılarım kesildi 🤩 Bitti miiii bitmediii 26. Haftamda gece birden düzenli kasılmalarım başladı apar topar gece 1 de gittim ve doktor dedi ki evet doğum kasılması adalata başladık kadılmaların durması için işte o zaman dedi ilk hedef 28-29 sonra ki hedef 32-33 hafta.E siz rahatım sandınız tabi yok anam yok benim kız hiç rahat durmadı 27+5te güçlü tekmeleriyle lekelenmem başladı hastaneye yatışım yapıldı nstde ağrı sancım çıkmayınca 1 gece yatıp çıktım.Aralarda yazmayı unuttum ama serklajdan sonra 3. Hastanede yatışımdı hepsinde 1 gece yatıp çıktım proluton iğne vuruldu 3 kere.Şimdi 30+2yim evdeyim çok şükür henüz doğurmadım 😬 detaya bile girmedim kızlar benim serüvenim çok atraksiyonlu hamd olsun 😂 Rabbim hepimize zamanında sağlıklı doğumlar nasip etsin 🤍