TwinsmomDA Zeynepahmett karyola beşik sanırım 2 tane aldım biri yatak odasında biri salonda 7 aya kadar yattılar şimdi artık oda yapıp ikisini ayırcam ama benm kızceler prematüre küçükler sığdılar şimdiye kadar. Bir de tavsiyem hiç sallama hiç alıştırma ben sallamadım rahatım o konuda ama sallayanlar fena
Zeynepahmett TwinsmomDA tavsiyeler için çok teşekkür ederim ikiz ile ilgili başka tavsiyeniz varsa dinlerim:) ben de 6 aydan sonra falan ayırmak isterim tabii duruma göre
TwinsmomDA Zeynepahmett eve ilk geldiklerinde akşam 8 sen sonra loş Işık yaptım gece gündüzü bilsinler diye şuan uyuma saatleri 7 ile 9 arası uyuyorlar sonra biraz bana zaman kalıyor. TV açmadım henüz onlar uyurken iş görüyorum ya da oyalanırken diğer zamanlar onlarla vakit geçiriyorum. Başka merak edersen sorabilirsin. Biraz yoğun tempolu hayatın olcak eğer tek bakacaksan biri yardım edecekse daha rahat olur.
mmavi Bende arastirdigim kadariyla anne yani alacagim yani hem yataga sifirlanan hem kapanip besik olan iki tane yatak odasina, park yataklar cok yer kapliyor 2 tane alsak belli bir sure sonra ayni yerde yatamayacaklar en mantiklisi o geldi suan☺️
Zeynepahmett mmavi bizim yatak odamızda kızımın beşiği var kızım iki yaşında odasını ayiramadik bizsiz uyumaya alışamadı beşiği hâlâ bizimle kendisi:) onun için iki tane alsam bile bir süre bı tanede yatiririm evt park yataklar çok yer kaplıyor ama daha uzun süre kullanilabilir gibi
mmavi Zeynepahmett 3 aya kadar birlikte yatirilsa yine cozum gerekli. Allah bagislasin, kizinizda varmis sizde haklisiniz alani ve kullanimi sartlara gore belirlemek lazm uzun vadeli kullanilir ama yine cocuklar buyudukce bana 2 tane gerekecek gibi sanirim deneme yanilmayla bulacagim bende 😁
mmavi TwinsmomDA uyuma duzenini nasil sagladiniz mesela biri uyur biri uyumaz vs diye dusunuyorum simdiden🙄
Zeynepahmett TwinsmomDA kaç haftalık doğdular canim kuveze girdiler mi? İster istemez o korku vsr.. eşim de ben de öğretmeniz.. doğum Şubat sonu gibi o zaman okulların durumu nasıl olur belli olmsz ama eşim de yardımcı olur.. birlikte mi uyuyorlar yani saat süre olarak mesela biri uyandığı zaman diğerini de uyandırıyor mu? Bir de ne kadar doğru sormak bilmiyorum da sütün yetiyor mu ikisine
Zeynepahmett mmavi Allah razı olsun canim. Evet birkaç ay sonra yine çözüm aranacak.. ayy dediğin gibi heralde deneme yanılma olacak:)
TwinsmomDA mmavi ilk zaman küçük oldukları için çok uyuyorlar. TV açıp sese alışsın demeyin istediğiniz gibi gürültü yapın ilerde bi şekilde sese hassas oluyorlar yapısında varsa. Çok uyaran vermeyin bebeklere sizde sakin kalırsanız sakin bebekler oluyor arada kaos yaşasakta işin içinden çıkıyoruz. Bir de tek bebek sürekli seni görmek ister iki bebek birbirini idare ediyor bazen
TwinsmomDA Zeynepahmett 26. Haftada doğdular. 9 buçuk aydır sağıyorum yetmiyor tabi.ama emzirip yetiren var instada annesutudoktoru var orda taktikleri var. Ben çok uğraştım emmek istemediler bebeğimin biri oksijenle taburcu oldu onu da doktor zorlama dedi sağmaya devam ettim. Bazen aynı anda uyurlar bazen farklı zamanda çoğunlukla aynı anda uyurlar. Yok alışkın oldukları için seslerine uyanmıyorlar.
Zeynepahmett TwinsmomDA ayyy maşallah canım erken dogmuslar ama maşallah Rabbim sana bagislamis. Sağlıkla büyüsünler.. Cook teşekkür ederim cevap icin.. zorlama tabii Bir şekilde karınları doysun yeter. Tabii ki anne sütü önemli ama olduğu kadar. Önemli olan sağlıkları
mmavi TwinsmomDA TwinsmomDA yaa bende sese alisirlar falan dusunuyordum boyle dusunmemistim aklimda olsun. Birbirleriyle avunmalari guzel tabi sadece mesela biri cok sakin olur digeri daha huysuz olursa vs dusunuyorum hep nedense tecrubesizlikten en kotuyu dusunuyoda olabilirm 🙈
TwinsmomDA Zeynepahmett çok şükür çok zor günler atlattık ama hep beraber savaştık. Allah kimseye yaşatmasın. Erken doğuma bakamazsın korkardım ama başıma geldi kimse yaşamasın hep diyorum yaşatmasın rabbim. Sağlıklı zamanlı doğumlar sizlere inşallah 🙏