Doğum yapalı tam 4 gün doldu ☺️
şimdi çok şükür minnoşum yanımda uyuyor 🙏🏻 Allah isteyen herkese kucağına almayı sağlıklı şekilde nasip etsin diyip hikayeme geçiyorum.
Gebeliğimi öğrendiğimde 3 haftalıktık . 3 gün sonra ilk korono vakası patlak verdi . Üstelik hemşireydim . Sevincimi doyasıya yasayamadan nolucak naparım nasıl bir süreçte olucaz diye düşünürken tüö hamilelere idari izinler verildi . Ve ev karantina sürecimiz baslamıştı. Stres yapmayaya calıştım bol bol dinlendim.Mide bulantılarım ve kusmalarım çok oldu 22. Haftaya kdr sürekli istifra ettim diyebilirim.
Onun dışında çok şükür normal ve aktif bir gebelik geçirdim.12.Haftaya kdr yemek yaptım kendi ev işlerimi yaptım doktoruma sorarak her sabah 1 saat yürümeye basladım. 12. Haftadan sonra yogaya basladım ve 39. Haftaya kdr devam ettim . Haftada 2 3 ay boyunca klinik plates yaptım . 6. Aydan sonra bıraktım cnkü ev işi yoga pilates yürüyüş ve araya giren yaz mevsimi ile beraber ztn hergn yüzüyordum :) pilatese gerek kalmamıştı . Bu kdr şeyi normal doğum yapabilmek için çabaladım aslında. Ve hep sunu söyledim normal sezeryan farketmez kendi nasıl geliceğini bilir …
Biliyorduda ztn . Doktorum normal doğumu destekleyen biriydi . 38. Haftama kdr catı mua bile yapmadı . 38 de yaptı çıkımda darlık olduğunu söyledi . Baska birinden de görüş alabilirsin dedi alabilirdim ama ztn İzmirin en iyi doktorlarndan birinde en basından bu yana takipliydik ve heryerde tekrar covid 19 da artmıştı . Bilmediğim güvenmediğim bi yere nasıl giderdim tekrar 😬 gün belirlememizi istedi tabi bende biraz daha beklemek istediğimi söyledim .
nst e girdim çıktım vs hiçbir zaman sancım cıkmadı . Bebek kanaldaydı 26. Haftadan bu yana bas asağıydı kordonda problem yoktu ama çıkıma ilerleyemiyordu🥺 normal doğum yapabilirdim ama çok fazla dikişim olup mesane prolapsusus yaşayabilirdim ve bebeğimin kafası çıkmazsa forseps (vakum) kullanılma riski vardı . 39 daydım ve iyice ağırlaşmıştm.
Kontrole gittik ve kontrolden sonra tamam dedim sezeryan olucam gün belirledik apar topar ve 16.11.2020 de bal kızıma kavuştum.🌸
O kdr güzel bir duygu ki anlatılmaz gerçekten derlerdi haklılarmış..
Doğum bir bırakabilme olayıdır nasıl bıraktığınız önemli değil önemli olan tek şey gerçekten kucağınıza sağ salim almakmış
Herkese Sevgiler..