Rmysa23 vakumu sakin kabul etme git sezeryan ol vakumla çekilirse bebek zarar görebilir çok riskli ve vakumla çektiklerinde emin ol sezeryan kadar dikisin olur sonra happy kids e post acarsın doğum da götüme kadar kestiler oturamıyorum tuvalete gidemiyorum diye benden demesi canim . Benim bebeğim hep baş geliş di 40 haftaya kadar bekledim bak çatı falan her sey müsaitti ama bebeğim iriydi 4 kilo 55 cm di doktorum dedi bu çocuk kanala girmez hadi girdi diyelim kanal da kalır vakumla çekeriz dediler bunu göze alıyorsan imza vermen lazım bunun için dediler anneme sordum dediki ben seni de abini de vakumla doğurdum sakın sakın dedi sezeryan ol dedi hatta annem şanslıydı vakum benim kaşıma isabet etmişti annemin arkadaşının bebeğin kafasına isabet etti çocuğun kafa yamuldu yani illa normal olsun diye diretme bak biz 45 günlük olduk tabi şimdide pazartesi gittim kontrole kabuk ettim anestezi kanlarımı verecektim salo mecburi korona testimi yapio Carsam ba sezeryan im olacak ti. Bizimki pazartesi gecesi sinyalleri verdi doktoru dinlemedim 14 saat şancı çektim en son 3 dk bire düştü 60 sn sürdü ama sadece 3 cm acilmam oldu ve ona rağmen girmedi bebek kanala mal gibi sancıyı cektigimle kaldım doktorun annemin lafına geldim . Hiç zorlama kendini ha alta dikiş atmışlar ha karnina böyle düşün bak ben hep normal dedim ama çocuk karar veriyormuş gerçekten doğum şekline