Sisi Kizlar merhaba. Tum gun orucumu tutuyorum elhamdulillah doktorum danda izin cikmisti. Fakat iftardan sonra elim titriyo bayilcak gibi oluyorum kulaklarim yaniyor. Tabsiyonumu olcuyorum oda normal bir sknti yok onda. Yemek agir geliyor heralde yatinca bir sure sonra hafiften duzeliyoru. sizlerde de boyle oluyor mu?
Dytanne Sisi canım uzun süreli açlıktan birden yemek yeyince ani şeker yükselmesi oluyordur. Ama ona bakmak için tokluk kan şekerine bakman gerekiyor. Ya da önlemek için yemek yerken ara vererek yemen gerekir. Önce çorbanı iç 10-15 dakşka bekle. Ve yemeğini hızlı yeme yavaş yavaş ye. O zaman da aynı problemi yaşıyorsan endokrin uzmanına danış 🤗
NezaketKahraman Sisi Canım bunların olması normal denge birden bozuldu ilk günler zorlanırsın zaten ama bi baktır ona göre devam et oruçlarına Allah kabul etsin.
Alpaslanveannesi Sisi Gerçekten neden doğmamış evladınıza bu işkenceyi çektiriyorsunuz ?? Şu dönemde tutmamalısınız çocuk için doktor sakıncası YÖK demiş olabilir ama günah.Sabiyi aç sussuz bırakıyorsunuz onun şu an tek besin kaynağı annesidir.
MerveAkbs Sisi tansiyondan ziyade şekerin yükseliyor olabilir. Bu da tehlikeli dikkat etmelisin bence. Şekerini ölçmek gibi bir şansın varsa iftardan önce ve sonra ölçmelisin.
RRR Sisi bakıyolar canım 😊baktır mutlaka ama bence iftardan sonra öyle olunca acilde baktır 😊 sebebinide öğrenirsin
BusraDemiralpErdinlet Ben de orucumu tutuyorum. Sabah 6da kalkıp işe gidiyorum. Akşam 5te geliyorum. İftarımı da eşim sağolsun yardımcı oluyor. Ama öyle bir şey yaşamadım canım
Betlgkcee Sisi kaç haftalıksin bende dün böyle oldum doktora gittim şekerim yükselmiş birde kanimda dengesizlik çıktı seruma ilaç karıştırıp taktılar bütün gece hastanede geçti 1 gün tuttum sonuç bu bence kazaya bırak canım zorlamamak lazım
Ferhangul01 Sisi allah bilir de vebal almayın kızlar çocuğun suya minerallere vitamine ihtiyacı bar çok şükür telafisi var zorlamayın yazık evlatlara 😔
Sisi Dytanne aslinda cokta yemiyorum az bisi yiyorum dokunmasin diye ve yavas yiyorum ama dediginiz gibi uygulayim birde olmazsa birakifam kazaya
NezaketKahraman Birden yüklendiğin için oluyor canım benimde dün olmuştu yattım geçti hemen bugün ise az yedim çok rahatım biraz sonra tatlı yicem, meyve , ceviz gibi gerekli gıdaları yemeye devam 😉
Sisi NezaketKahraman uarin ben de az yavas ve aralarla yemeyi denicem baktim olmuyor birakicam kazaya
Dytanne Sisi aynen bi uygula bakalım. Benim midem iyi durumda olsa valla son trimesterdeyim ama şimdi bile tutmak isterdim. Annem benim doğumumda gündüz oruçmuş sahurda beni doğurmuş. Ki o zamanda nisanda ramazan kışın bile değil. İnşallah işe yarar da devam edersiniz orucunuza 🤗 Allah kabul etsin şimdiden 🤗
Betlgkcee Sisi bence hiç zorlanma kendini bırak ben 31.haftadayim doktor çok kızdı çünkü şeker bianda çocuğa vurabiliyomus yinede karar senin tabi