Elifkcr estağfurullah, tecrübelerimizi paylaşmak icin buradayiz. Acikcasi ben hamilelik öncesi de taşikardi problemi yaşardım. Ama bir dönem gercekten anlattiginiz seyleri yasadim ve cok rahatsiz oldum. doktoruma soyledigimde cok onemsemedi, panik atak olabilir falan dedi ama oyle bir sey degildi cunku genellikle cok yedigimde, agir bir seyler yedigimde ve yatar pozisyona geldigimde oluyordu. Biraz arastirdim, hamilelikte kan hacminin 2 katina cikmasi, kalp atislarinin hizlanmasi gibi seyler oldugunu gorunce normale yordum. Midemi cok doldurmamaya calisiyorum, malum bebek buyudukce organlarimiz sıkışıyor, mide genisleyince kalbe baskı yapıyor, carpinti nefes daralmasi givi durumlar yasiyoruz. kisacasi madem herhangi bir sorununuz bulunmamis, çok şükür, normal diye dusunun ve daha da panik yapip kalp atislarinizi hizlandirmayin. Rahatlamaya calisin bir sure sonra gececektir. ben oyle zamanlarda pencereye cikip derin derin nefes aliyordum, yuzume, boynuma ve enseme soguk su çarpiyordum, rahatlatiyordu😊