Selinnna mrvears ayy ben bir oturusta nutellanın kücük kavanozunu yiyordum cikolata cok severim sonra safra kesemde kum çıktı ve sagra kesesi en zor cikolata yagını eritirmiş hastane yattım bu yüzden o yüzden yememeni tavsiye ederim yada bir kasık nefsini köreltebilirsin ☺️
MeliSeliMelih mrvears hayır yemiyorum canım çikolata canım isterse bitter çikolatalı mısır gevreği yiorum hem kilo yapmıo hem mısır gevreği gebelikte sağlıklı
hhulyas MeliSeliMelih bence mısır gevreği de nutella kadar tehlikeli. mısırların gdo lu olması ayrı dert, içeriğindeki çikolatayla ve gördüğü işlemle yüksek glisemik indeksine sahip olması ayrı.
Zeynep_cagdas Her gün değil ama canım istediğinde kendimi tutabildiğim kadar tutuyorum, tutamadığım noktada yiyorum 😂😂 çikolata falan değil de gebeliğimde pastane ürünlerine düştüm🙄 ekler tulumba pasta… Yeter ki pastaneden olsun 🙄🙄
A-F-B mrvears ben ilk aylarda yesil zeytine düştüm sonra bi ara bıraktım şimdide siyah zeytine düştüm be🤣
nagsal-48 Dyguklc her defasında yerken ben de kesin gebelik şekeri çıkacak diyordum zamanı gelince yaptırdım test çok şükür çıkmamıştı Nutella en zaafimin olduğu şeylerdendi bu süreçte 😋😋😜🙃
MeliSeliMelih nagsal-48 tatlı ile şeker çıkmasının hiçbir alakası yoktur 🤗 şeker hastalığı bambaşka bir sebepten dolayı olur çikolata vs bu tür şeylerle ilgisi yok genelde de genetiktir
nagsal-48 MeliSeliMelih size yazmamıştım yukarıda yazılana karşılık yazmıştım 🙃 ayrıca normal şeker hastalığı ile gebelik şekeri farklıdır
Dyguklc MeliSeliMelih doktor oyle demiuo yanliz sanirim bi bilgi eksikligi var ben cok fazla sekerli seyler tuketiyorhm diye doktorum gebelik sekerin cikar gereksiz yeme dedi
Zeynepahmett mrvears ayyyy beni anlatmışsın.. ben ilk aylarda ekşi yiyordum. İki haftadır deli gibi çikolata yiyorum. 22haftaligim ben de. Birkaç günde büyük bir kavanoz bitiriyorum bir de Nutella olunca 🤭🙈🙈
Mugee09 mrvears kesinlikle tüketiyorum hergun bide . Çok sakıncalı ben de tatlı hastasiyimdir çok canım istiyor yeri geliyor ama yemiyorum yiyince suçlu hissediyorum kendimi çikolata ve hamur işlerini. Bebeğim için sabredip sende yeme hergun arada kaçamak yap . İki üç haftada bir kaçamak yapıyorm onuda sınırlı
Zeynepahmett Mugee09 canim bilmediğim için soruyorum bebeklere nasıl bir zararı var? Ben de çok yiyorum da
balyanakoglum mrvears yiyorum onları yedikçe de tartıda + görüyorum. Hamilelikte ekstra kilo yapıyor sanırım
bhrclk 11ci haftamdayim ve evet çikolata çok tüketiyorum hele fistikliysa paketi oturup bitirebilirim 🤤
Mugee09 Zeynepahmett canım çikolata tüketimi arttıkça çikolatadan gelen kalori de artyor.Bu durum bebeğin vücudunda sağlıksız yağ ve kilo artışına sebep olur bebeğin gelişimi için sağlıklı gıdalar yemek gerekir benim doktorum şekerim olmamasına rağmen yememem gerektiğini onun yerine kuru üzüm incir gbi yiyeceklerden tatlı ihtiyacımı gidermenin daha iyi olacağını söyledi. Ben tüketmiyorum
glzr38 mrvears ay valla bende öyle oldum 15 haftalarda en çok ekşi yerdim tatlı aramazdım şimdi her sabah 20 tane çikolatam eksik olmaz 2 gün anca gidiyo 😂21haftalık kızıma
Zeynepahmett Mugee09 anladım canım. Ben de sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum. Yumurta süt yeşillik vs. gibi ama işte baya çikolata da tüketiyorum bu aralar maalesef.. dikkat edeceğim bundan sonra. Teşekkür ederim canm 💗