Yapılan benzer yorumların aksine, dünyaya gelme amacımız sadece “anne olmak” olmamalı bence. 22 yaşında üniversitedeydim, 25 de yurtdışında. Tek başıma staj yaptım, çalıştım, Farklı milletleri tanıdım, yabancı dilimi ilerlettim. enfes yerler gezdim. Yani kendime yatırım yaptım, kariyer inşa ettim, kurslar, gezmeler, festivaller..evlilik kafasında olan erkek arkadaşımdan dahi ayrıldım erken diye..
geriye dönüp baktığımda iyi ki yapmışım diyorum hepsini! Gençlik bir daha geri gelmiyor.. evlilik de bebek de bekleyebilen şeyler koşa koşa yapmak bana hiç mantıklı gelmedi. Çünkü insanın altın çağı kesinlikle 20-30 arası.. geri gelmiyor o enerji, iş hırsı, yeni şeyler öğrenme hevesi. Erkenden çocuk yapıp senelerini evde geçirip, kocasına bagımlı yaşayan o kadar arkadaşım var ki..şimdi pişmanlar ve hep ne iyi yaptın diyorlar bana. Çünkü yaşayan bilir ama ancak ilerde.çok erkenden ağır sorumluluk altında yaşlandıklarını gördüm resmen. Yan yana gelince bakıyorsun kız 25 yaşında ama cildi kırış kırış , yüzü, ifadesi gitmiş.. eve kapanıp çocuğa odaklı yaşamak asla hedefim olmadı. Benim de bir hayatım var. Açıkçası doğumdan max 1 sene sonra annem cocuga bakarken iş ve sosyal hayatıma geri döneceğim. Nasılsa büyüyüp o da kendi hayatını kurup gidecek.. çocuklara bağımlı hayatı hatta feda edilen bir ömrü doğru bulmuyorum. Biz de 1 kez geliyoruz dünyaya.. anneleri kutsallaştırıp koca ve çocuk peşimde adamaya itiyor toplum ama çok yanlış! Ve yaşla çocuğa bakımın da ilgisi yok 35/40 yaşında anne/baba olup harika iletişim kuran ebeveynler de var çevremizde 20 de olup hiçbir şey bilemeden çocukla büyüyen, çok eksiklik yaşayan da var ailemizde. Her iki profile de şahit olduk. Bu insanın kişisel gelişimi ve içinden gelen enerjiyle doğru orantılı, yaşla değil.
dönüp 22 yaşındaki Halime bakıyorum da ne çocuğu evliliği bile düşünmedim o zamanlar tek derdim finaldi, vizeydi, beni okutan aileme layık olmak bir yandan da hayatın güzelliklerini keşfetmek.
cocuk için de evlilik için de olgunlaşmak şart. Yaşla ve yaşanmışlıklarla büyüyoruz o yüzden 20 küsür olan kimse de ben olgunum deyip kendini kandırmasın :) ne kastettiğimi 30 ve üstünde anlayacaklar.. 👍