meldem Dudumrtk o zman pazartesi al canim benim de senin gibi doktor sey dedi pazar olmaz pazartesi gel rapor vercem dedi bir sıkıntı olmaz cunku 32+1 de normal gec bir tarih degil doktorlar bilir onlar daha oncede vermistir
Dudumrtk Caglacolak5237 öyle mi ben mecbur sanıyordum 32 de çalışabilir alınca 37 yi doldurmak lazım diye
Caglacolak5237 Dudumrtk yok mecbur değilsin çalıştığın kadar Doğumdan sonrana eklenir canım sana kalmış istediğin hafta çıkabilirsin
Zeynepincir Pinar_00pd Ben rapor aldığımda 32 hafta 3 günlüktü.Doktorum 32 nin içinde gel demişti 32 de pazara geliyordu.Isten ayrıldığım da 37 hafta 3 güne denk geliyor.Ama çalışamazsan o zamana kadar erkene çekeriz demişti.Ssk girişi de yapıldı bir problem olmadi
edaagocer Pinar_00pd Ben bankada çalışıyorum zaten raporu en zaman alırsanız alın hastanenizin girdiği tarih baz alınıyor. Ben raporu erken aldım mesela 6 Kasımda çıkacak gibi gözüktü. Ama insan kaynakları arayıp sgkya hamilelik girişime göre 12 kasım olduğu için 12 kasımda izne çıktım.
Lebis6 Pinar_00pd bişey sorabilir miyim 32. Haftadan sonra kesin olarak ya çalışır yada çalışamaz diye rapor almak gerekiyor değil mi ? şöyle ki ben zaten kısmı çalışma ödeneği alıyorum evdeyim yani 37 de çalışamaz raporu almam gerekiyor 32 de de çalışır diye rapor mu götürmem gerek bi bilgin Var mı ?
Pinar_00pd Lebis6 evet çalışır yada çalışamaz raporu Alman gerekiyor kısa çalışma ödeneğindeysen ve fiili olarak işe gitmiyorsan çalışabilir alamazsın zaten 32. Haftada çalışamaz raporu alabilirsin canım
edaagocer Mom092 31+3 filandı. Muayene zamanı öyle denk gelmişti doktor çalışabiliri de verelim gelmişken dedi verdi. Bende raporu aldığım tarihe göre izin tarihi girdim. Hatta erken verdi izne erken çıkıyorum 4-5 gün diye üzülmüştüm. Sonra insan kaynakları arayıp rapor tarihine göre değil sgkya bildirilmiş olana göre girmeniz gerekli dedi ve ileri tarihe attı :)
Mom092 edaagocer hmm anladmm canm tesekkur ederim. 170 i aradim sabah bana 32 den once alinan rapor gecersiz sayilir falan deyince kfam karisti biraz 🙄
ipekipek Kızlar bende bişey sormak istiyorum, pazartesi bende çalışabilir raporu alacağım ama su rapor nasıl oluyor ? Günlük yada haftalık gibimi ? Yoksa çalışamaz raporu alana kadar mı ?
Caglacolak5237 ipekipek hayır bu çalışabilir raporu sgk sistemi üzerinden veriyor zaten bir problem yok ise
Pinar_00pd Dudumrtk 37. Haftaya kadar çalışma hakkın var ama misal 34. Haftada devam edemedin yada doğum yaptın çalışamaz raporunu alıyosun 2 haftanı aktarmış oluyosun böylece.