Makbule7995 Kızlar merhaba içiniz de hamilelik diyeti yapan ya da kilo almamak için exstra bir şey yapan var mı doktorum bana kilo alma hızını yavaşlat dedi çünkü
Melmur Makbule7995 kaçıncı haftadasin canım ne kadarlık bebiş😍 6.cı aydan sonra çok alınıyor diye duydum okudum ve ona göre yiyorum dikkat ediyorum ekmek çok az yiyorum bazen hiç yemiyorum doktorumun önerdiği sebze yemeği ve bakliyat çok tüketiyorum bir kilo verdim bu şekilde kesinlikle diyet değil doyuyorum aç kalmıyorum sadece ekmek pilav makarna bu tarz şeyleri tüketmemeye çalışıyorum ben daha yolun çok başındayım oyuzden çok dikkat etmem gerekiyor
Merve8494 Makbule7995 Canım ben 24+4 günlüğüm kilolu hamile kaldım şu ana kadar 3 3.5 kilo aldım şeker yüklemesi yaptırmadım doktoruma söyledim direk diyetisyene yolladı diyetisyenin verdigi kaşığı ekledim linkini yediklenirine dikkat et beyaz ekmek kullanma ben tam buğday ekmeği kullanıyorum yağlı şeyler abur cubur tüketmiyorum https://imgyukle.com/i/I0fy1v https://imgyukle.com/i/I0fCwx
aylinsss Makbule7995 ben gebeliğin başından beri diyetisyene gidiyorum doktorum önermedi zayıfım zaten kendim öyle istedim iyikide öyle yapmışım düşünebilirsiniz imkanınız varsa 🥰
elkakimmon Makbule7995 ebem son kontrolde aşırı kilo aldigimi söyledi. Canım sıkıldı biraz. Bu yüzden kalori kontrolü yapmaya başladım. Bebeğin temel gıdaları dışındaki şeylere düzenleme getirdim. Kaşar yerine lor, iki öğünde de bol yeşil yapraklı şeyler yemek vs. Bı de uygulama var gunluk kalorimi giriyorum işe yarar mı bilmiyorum zaman gostericek
Makbule7995 Buketdzbyk canım sen kaç kilo aldın ben 24 haftalık hamileyim 11 kilo almışım dokltorumm. Diyetisyene gidebilirsin dedi ama gitmedim
Buketdzbyk Makbule7995 ben 7 haftalik hamileyim 5 kilo aldim zaten vucudum elverisli kilo almaya doktorum diyetisyene basvurmami soyledi canim. Persembe kalp atislarini dinlemeye gitcem insallah
Makbule7995 Melmur canım ben 24+3 oldum bugün gittiğim de 23+5 dim ve 20 haftalık gittiğimde şuanki halim arasında 5 kilo fazlalık var 65 ile hamile kaldım 76yım şuan
Makbule7995 Merve8494 ben işte geçen hafta gittim canım doktor bana kızdı 1 ay da 5 kilo almışım o da doğal olarak kızdı böyle devam ederse gebelik zehirlenmesi olur dedi açıkçası çok korktum ekmek günde sadece 1 dilim tam buğday ekmeği yiyorum ara öğünler de süt muz meyve yiyorum 1 tane olmak şartı ile doktor bir sonraki ay gerekirse şeker yüklemesi yaparız dedi ama ben istemiyorum yapmasını inşallah buna gerek kalmaz
Merve8494 Makbule7995 sen dikkat et aşkım benim 6 ay 1 hafta sonra bitiyor hala aynı kiloyu koruyorum 3.5 kilo aldım en fazla bu 4 olur şekerli şeyler tüketme canım dengeli beslemişsen kilo almazsın bol su tüket
Merve8494 Makbule7995 sen dikkat et canim benim 6 ay 1 hafta sonra bitiyor hala aynı kiloyu koruyorum 3.5 kilo aldım en fazla bu 4 olur şekerli şeyler tüketme canım dengeli beslemişsen kilo almazsın bol su tüket
Melmur Makbule7995 canım icmen gereken su miktarı ne ise onu net tüket en çok ona dikkat etmemiz lazım birde gece yemek yiyenler oluyor dayanamıyor lar bebekten dolayı normal acıkıyorlar sadece nefis körle geç saatlerde çok dikkat et artık bol tuzlu tatlı şeylerden uzak durmak gerekiyor dün canım geç saatte tatlı istedi sanki yedim ağzım da hissettim burnuma geldi kokusu çok istedi canım eşim alıyım ye dedi biliyorum bir tane kesmez beni😂 dedim sakın 😅 zorla tuttum kendimi onun yerine ev yapımı pekmez yiyorum hem kan yapıyor yarayışlı artık diyorum ki ben bugüne kadar hiç böyle sağlıklı beslenmemiştim 😁 yeterki sağlıklı olsun deyip istediğim herşeyi yitiyorum sadece gözümün önünde ise nefis körlüyorum umarım böyle gitmeyi başarabilirim rabbim hepimizin yardımcısı olsun 🤲 sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
Makbule7995 Merve8494 vallahi kuzum günde 3 litre hatta daha fazla su içiyorum sırf hamileyim diye normal de su içmek gibi alışkanlığım yoktu bol bol su içiyorum ama tatlı şeylere dayanamıyorum beni çok etkiliyor bu tatlı isteği bu hafta da doktorla konuştuktan sonra açıkçası tatlı çikolata falan yemedim sadece kahvaltı da 2 tatlı kaşığı bal yedim tam buğday ekmeği ile
aylinsss Makbule7995 tabi ay ay liste veriyor bebegin gelişimi ve benim sağlıklı beslenmem için ne gerekiyorsa liste o şekilde ana ögün ve ara ögünler var hamur işi makarna pirinç abur cubur paketli gıdalar yok protein Yumurta peynir meyve süt yoğurt badem ceviz fındık bol sebze yeşillik ve en az 2.5 litre su vs vs
Merve8494 Makbule7995 balı da yasakladı doktor çok tatlı diye haftada bir yiyebilirsin dedi bana doktor tatlı yada yaptığın kekten falan bitter çikolata yiyebilirsin canım
aylinsss Makbule7995 listem var ama benim kiloma boyuma göre tahlil sonuçlarıma göre verilmiş bir liste her bünye farklıdır malum size uygun bir liste yazması lazım diyetisyenin 🥰
Tiredmom 26.haftada 11 kg almistim karatay diyetine basladim sabah çok güzel yiyorum asla ekmeksiz çiğ badem ceviz falanda oglen acıkmıyorum olurda acıkırsam pul biberli yoğurt tarcinli yoğurt süt kefir gibi şeyler bol su en geç 6da yemek işini bitiriyorum asla 3 haftadır tatlı ekmek makarna un borek çörek yok sabahları suan 78.600 geliyorum 1 kg vermişim ama hic almıyorum suan 29 haftaligim hedefim 32ye kadar hic almamakkkkkk
Hypatia Ya ben de 5 kiloya yakın almışım,zaten kilolu hamile kaldım çok canım sıkılıyor.16.haftadayız,79la hamile kalmıştım,şimdi nerdeyse 84ü görüyorum.diyetisyene gitmeye de bi türlü karar veremiyorum🤷♀️
Makbule7995 Hypatia canım doktorun birşey dedi mi benim doktorum beni çok korkuttu gebelik zehirlenmesi olur dedi