• Gebelik
  • Hamilelik testlerini yaptırmayanlar var mı??

Kızlar 8.haftama girdim dün doktor kontrolüne gittim sıramı beklerken kadınlar konuşurken duydum bu ikili testler falan doğru sonuç vermiyormuş kadın hiçbir testi yaptırmamış moral bozuyormuş benide 1 ay sonraya çağırdı test için kararsız kaldım yaptırsam mı yaptırmasam mı bir şey olur mu siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında 🤷

Tazeanne0
    Heralde doktordan daha iyi biliyormuş. Madem öyle neden doktor kapısında sıra bekliyormuş ki 🤷🏻‍♀️ Duyduklarınıza degil doktorunuza inanıp güvenin. İkili tarama testi bir risk hesaplama testidir. Kesinlik belirtmedigini doktorlar söylüyorlar zaten.

Tazeanne0 bakın duyduğunuzu bir kenara bırakın o ikili testte bir değer varki hiç bakılıp yorumlanmaz ama not alınır Dr tarafından 28/30 haftalardan snr suyu azalan bebek o değerle karşılaştırma yapıldığında oran bulunur ve bebegın sıkıntıya girip girmeyeceği fark edilebilir doktorunuz en iyisini bilir ona güvenin ben yarın yaptıracağım 12+2 suan

2li test yaptırmadım. 3lü test ve detayli test yaptırdım

Tazeanne0 Kesinlikle yaptırın. Başkamalarının laflarina kulak asmayin. Doktorunuz ne derse onu yapin derim. Alt tarafi bir kan verilecek. Hem aklınızda şüphe kalmamis olur.

Tazeanne0 ben ikili üçlü testi şeker testini yaptırmadım sadece 4 lü tarama teste girdim canım banada gereksiz geliyor

Ben ikiliyi yaptırmamıştım ama 3lüyü yaptırıcam bi kaç gün sonra

Ben ikilinin zamanini kacirmistim doktorum da sadece 4lüyü yapalim dedi bir risk gormuyorum detayliyi ister yaptir ister yaptirma sana birakiyorum dedi

Tazeanne0 ben yaptırmadım tarama testlerini doktorum ne olursa olsun bana gelen Allah’tan dersen ben aldırmam bebeği dersen hiç yaptırma boşuna dedi ben zaten yaptırmak istemiyordum yaptırmadım da ablamın bebeğine %90 down sendromlu denildi ama çok şükür şimdi 8 yaşında hiçbir şey yok. Arkadaşımın testleri temiz çıktı bebek dogdunda engelli dogdu
    Rabbim bilir hayırlı ve sağlıklı doğsun inşallah evlatlarımız 🤲

Tazeanne0 ben bütğn testleri yaptırdım oluşabilecek aksi durumlara karşı önceden önlem almak için sonradan pişman olmak istemedim. Olacağın önüne geçilmez tevekkül etmekten başka yolumuz yok Allah büyüktür.

Tazeanne0 Bu herşeyi bilenler neden doktor kapısı bekler ki gidin evde komşu teyzelelerden ogrendiklerinizle doğum yapın 👍 Ben gerekli görülen bütün testleri yaptırdım ikili testi yaptırmak bebeği aldırmak değil ki olası bir duruma kendini hazırlıyorsunuz sonuçta bu bi süreç. Tabiki kesin sonuç vermez doğum anında yada sonrasında da herşey olabilir Rabbim elbet daha iyi bilir. Bu testlere paralı para tuzağı diyenler devlette hepsi ücretsiz yapılıyor zaten

Tazeanne0 A dan Z ye butun testlerimi yaptırdım ☺️ Doktorunuz neyi oneriyosa bence sizde oyle yapin

Mom092 gerçekten insanlar böyle ne yazıkki korkutuyorlar bende yaptırıcam teşekkür ederim yorumlarınız için 😊

Tazeanne0 hickimseyi dinlemeyin gercekten en basiti seker yuklemeyi cevremde kimse tavsiye etmedi ben yuklettim acillik oldum flan dediler tetanoz aşısını erken dogum ölü doğuma yol acar dendi burda buna rağmen doktorumu dinledim hepsini yaptirdim cok sukur 30 haftaligiz kizimla ve hersey yolunda 🙏🏻

Tazeanne0 2′li 3′lü ve detaylıyı yaptırdım doktorum bebeğin organ gelişimine bakmak için detaylının önemli olduğunu söyledi detaylıyı yapan doktorda 2′liyi yaptırdıysan 3′lüye gerek yoktu bazen üçlüde yanlış çıkabiliyo yalandan moralin bozulurdu dedi ama hepsi temiz çıktı çok şükür ama genelde bu testlere önem veriyor doktorlar bencede yaptırın

Tazeanne0 bende yaptırmadım Allah’a sığın sağlıklı olsada senin çocuğun olmasada zaten tedavi yapamıyorlar kesin sonuç da vermiyor yaptırmamak doğru bana göre

Tazeanne0 inşAllah bebeğin salıklı olur, ama yaptırmalısın, o testin sonucu ne olursa olsun. Bunu doktor sadece sen bil diye yaptırmıyor ki, kendisi için eğerki öyle bir şey varsa bunu doktorda bilmeli bence, ona göre vitamin ilaç ve s yazmalı ve ya ne yapacağınla ilgili önerilerde bulunmalı.