Merhaba. Herhangi bir şekilde kadın doğum kontrollerinden cekinen, rahatsız olan ve sonrasında bunu aşan ve normal doğum yapan kuzular var mı. Varsa nasıl aştiniz yardımcı olur musunuz?
Bugün sağlık ocağına gittim. Bebeğin herşeyi çok iyi neden sezeryan istiyorsun, yıllar geçti benim hala kat kat kesigim var ve hala ağrım olur dedi. Normal yap bir anda kurtul dedi ebem. Ben de teknoloji hiç ilerlemesi mi 5 yıl geçmiş hala ağrı mi olur ki dedim. Hayır dedi. Ben de ona normal doğumdan korkmadigimi, sadece o muayene şeyine oturmanın özel bölgenin muayenesi fikrinin, oraya kesi iğne dikiş vs.lerin, korkuttugunu (en son yaptirdigim jinekolojik muayenede smear alınırken doktor canımı çok acıttı ve durun dediğimde durmadigi ve sonrasında kanamam ağrım olduğu için travma yaşamama sebep oldu) söyledim. Biraz da duygusal ve içe dönük bı insanim. Bebeğimi dogurmadan önce yeni bir kötü anı yaşamamak için sezeryanli istediğimi söyledim. Beni anladığını yine de dusunmemi söyledi.
Durum bu şekilde. Benim gibi hisseden ve sonrasında bunu bir şekilde aşanlar nasıl başardınız . Böyle hisseden bir insan normal dogum yapabilir mi tecrubelerinizi rica ediyorum.