Merhaba,ben sezeryan dogum istiyorum. ÇATI muayenesi olmazsam olur mu ? Su an 36 haftalık hamileyim.
ÇATI MUAYENESI OLMAYI ISTEMIYORUM..
olalahoppala bende sezaryen olmak istedim sanırım sezaryen olacağı için çatı muaynesi yapmıyorlar ☺️
Milena20 sezeryan olmak isteyince yapmadi mi doktor ?
olalahoppala 😁 canım bende aynıyım sezaryan istiyorım ilk doğumum olcak bi ara erken Doğum riskim yüzünden çatı muayesi olmustım öldüm acıdan çok canım acıdı bu Cumartesi de catı muayesi yapmakta istiyor doktor ama ben sezaryan istediğim için çatı muayesi istemiyorum ailem de eşimde sen karar verme normal doğurursun belki diye sezaryana sıcak bakmıyorlar ama bende korkuyorum istemediğim birşeyi yapmak istemiyorum
olalahoppala sırf bu yüzden Sezeryan seçecekseniz eğer bilginiz olsun Sezeryan sonrası sürekli kanama için elle muayene yapılıyor. Daha 2 gün önce Sezeryan oldum ve ez 5 defa kontrol edildi. Bilginiz olsun .
olalahoppala ben sezeryan oldum doktorum çatı muayenesi yapmadı çünkü vajinal doğum olmayacağı için kontrole gerek yok demisti
demet1e nasıl alttan mı muayene oluyorsunuz neden
Burcu_ergn kesinlikle ya. Hem utaniyorum hem de acır mi diye korkuyorum. Bakmasinlar 😄🤷♀️
Mervelsmet sevindirici haber😄 olmayan varmış
olalahoppala çatı muayenesi sandığın kadar acılı birşey değil. Açıklığına bakmıcak yani ta derine kadar bakmıcak baştan bakıcak geri dönecek o acı veren birşey değil kendini kasmazsan hiç birşey hissetmezsin canım. Bakması gerek çünkü olası durumlarda senin pelviks yollarını kontrol etmesi gerek. Zaten 20 saniye falan sürüyor çatı muayenesi hiç korkutma kendini ol bende başta korkardım gittim bu kadar mıydı dedim yani 🤣
demet1e sanırım sezeryan da bile farklı oluyor bende 20 ekimde sezeryan oldum hiç elle kontrol olmadım sadece dedendim vardı kanamana bakicam dediler hiç ellemeden baktı ne kadar peşime gelmiş diye canım
Cigdemanne_01 acısı bir yandan utanıyorum. Bende sağlık calisaniyim ama. Utanma duyguma engel olamiyorum
Mervelsmet dedendim vardi ne demek
olalahoppala kesin karar verdikten sonra bakmaz bence sonuçta normal değil gerek yok bence yani doktorumun dedikleri böyle canım 😊
olalahoppala sağlıkta utanma yoktur. Hiç utanmana gerek yok valla insanlar incelemiyor sonuçta yapısını falan işi neyse onu yapıyor. Ben normal doğum yaptım sayısız ellendim yani 🤣🤣🤣 en son dikiş kontrol için gittiğimde mecburen tüylerimi alamamıştım fazla kusura bakmayın demiştim. Doktorumun dediği şey hiçbir şekilde öyle düşünmeyin lütfen biz zaten sizden bunu bekleyemeyiz dikişleriniz var almanız jilete vurmanız uygun olmaz sağlıkta utanma yoktur demişti
Cigdemanne_01 peki 36 haftakiyim. Agda mi yapiyordunuz jilet mi
olalahoppala sezeryan doğum istiyorsanız çatı muayenesi yapılmaz zaten özele mi gidiyorsunuz
olalahoppala ben sezeryan oldum 3 defa çatı muayenesi yaptılar bana kızdım sezeryan olacam ne alaka diye ama yinede yaptılar
olalahoppala sezeryana yapmiyolar canim☺️
ben 37+3 deyim. bugün randevum vardı dr alttan bakmadı şimdiye kadar hiç. Haftaya yine gel dedi haftaya için de alttan bakıcam filan demedi bişey. Bende sormadım ama bakacak olsa haftaya bakıcam derdi diye düşünüyorum. Ben normal doğum düşündüğüm halde hiç bakılmadı bakmıcak mı acaba hiç diye düşündüm