Selcan1 merhaba.25 gün önce sezeryan oldum.ameliyatta acı hissedilmiyor ama dokunuşlar hissediliyor ve itilmeler hissediliyor eğer panik olursanız fln hemşire iğne yapıyor sakinleştirici.sonra 5 saat uyuşuk oluyorsunuz.uyusukluk geçince hemsire geliyor sondayi çıkartıyor ve ayağa kalkıp yurumenizi istiyor o kısım çok acılı ben ayağa kalktım ve bayıldım bıçaklanmış gibi bir acı oluyor ve o acıyla sabaha kadar yurumeniz isteniyor vücudunuzdaki gaz çıksın diye.yurudukce acıya alisiyorsunuz..ilk 3 gün çok yoğun acı ve ağrı yaşadım tuvalete bile eşim oturttu.4.gun ağrım geçti ve sütüm geldi.sonrasi normal dikiş agrisi.oturup kalkarken sıkıntı oluyor.oksürmek hapşırmak eğilmek kısacası karın kaslarınuza bağlı bütün hareketler sıkıntı oluyor.ilk bir hafta bebeği kucaklamak hatta yürümek çok sıkıntılı.ama zaman çabuk geçiyor ve bı şekilde alisiyorsunuz.benim dikiş kaynadı 25 gün oldu orası hala şiş ve uyuşuk.distan ve içten bir ağrı hissetmiyorum.zaten 15 gün sonra sadece düğüm yeri ağrıyor içten.bence kesinlikle bı zorunluluk yoksa sezeryan olmayın…eğer olmaya kararliysaniz..hipp rezene çayı var onu alın.hurma özü var e bebekte ondan için.kepekli bisküvi.kayisi kompostosu ve yemek yedikten sonra zeytinyağı icmenizi öneririm tuvalete çıkmada kolaylık sağlıyor ve hapsururken karnınızın üzerine yastık koyun.ilk günler organlarımız dışarı çıkacakmış gibi oluyor.ben 5. Gün yan dönüp yatabildim ilk 4 gün uzun oturarak uyudum.mutlaka dinlenin uyuyun fırsat buldukça