Biraz uzun ama hakkinizi helal edin 😊 acaba benim dogumum nasil olacak yazabilecek miyim diye düşünürdüm cok sukur rabbim nasip etti. 36. Haftada bebegimin suyunun azalmaya basladigini ogrendik doktorum suyu bol ic her hafta takip edelim duruma gore sezaryan dedi 37 haftada suyu iyiydi sevindim iyi diye ama 37 nin sonunda kontrolum de suyun bitmis oldugunu ogrendik ve tehlikeye atmak istemedi doktorum. 38 +2 de 13 ekime gun verdi. Dogumdan bir gun once kan tahlilleri son kontroller yapildi bir yandan heyecanli bir yandan da korkuluydum. 13 ekim sabahi oldu erkenden kalktik hos uykuda tutmamisti zaten 😊 hastaneye vardik islemlerim yapilmak uzere kagitlar belgeler sunlar bunlar derken bir baktim hoop beni aliyorlar hemen aldi beni bir korku. Odama aldilar onluk verdiler bir yandan giyiniyprum bir yandan damar yolu aciyorlar sorular soruyorlar felan. Sonra bebegimin kiyafetlerini cantadan ve benim hasta bezimi cantamdan aldırdılar tekerlekli sandalyeye oturttular kucagimada esyalari aldim esimle birlikte cikartilar yukari esimin girmesini cok istiyordum ama pandemiden dolayi almadilar maalesef. Ameliyathanenin kapisinda ayrildik esimle sandalyeden inip yuruyerek ameliyathaneye girdim oyle televizyonlardaki gibi bir yer degildi 😊 neyse uzatmiyim kizlarla konusuyoruz soru soruyorlar kac yasindayim felan diye sonra oturttular beni masaya anlatiyorlar soyle yapcaz boyle yapcaz diye. Anestezici geldi ton ton bir amcaydi konusarak halletti herseyi. Oyle okuduğum hikayelerdeki gibi belimi iyoce bukup sikica tutup felan kastirmadilar gayet rahat oturttular eg dedi egdim yanimda hemsire tuttu ama oyle abartilcak kadar kasilmadim spinali vurdu zaten hemen sicaklik geliyor o an hizli hareket ettiler hemen ayagimi yukari cektiler ettiler korkudan mi bilmem tansiyonum düştü ama spinalden dolayi da oluyormus igne vurdular kendime geldim sonra iste perde su bu derken ben bekliyorum oyle doktorum geldi başlıyoruz cnm felan dedi anestezici amca zaten surekli konusuyor sunu yapiyorlar bunu yapiyorlar diye omuzundan igne vurdu hemsire oyle olunca daha bir hafifledim bir sallanti hissettim cekistirme sanki masayi bir sag bir sola ceviriyorlar dedim noluyor amca dedi bebek dogdu dedi sonra doktorum elif bak cnm dedi gosterdi yukarıdan bebeğimi cok guzeldi ama narkozun etkisiyle hayal meyaldi 😊 sonra biraz midem bulanti ogurdum hemsire kafami sola cevirdi kusabilirsin dedi igne yapti sonra gecti. Biraz sonra bebeğimi giydirip yanağıma getirdiler resim cektiler cok guzeldi minnakim narkozun etkisiyle dudagim felan uyusuk gibiydi aka optum genede kuzumu. Sonra zaten doktorum asagida gorusuruz cnm bitti felan dedi. Hemşire dikti herhalde igne vurdular gene uykum geldi uyu dediler gozumu kapattim ama oyle uykuya dalmadım islem bitti perdeyi kaldırdilar sonra sedyeden sedyeye felan derken ameliyathanenin kapisinda esimi görünce basladim aglamaya gordun mu bebegimizi diye sormusum cok guzel dogurdum demisim 😊 sonrasi zaten herkesin bildigi gibi odaya geldim yataga yatirdilar. Teyzelerim refekatcimdi gogus ucum olmarigi için cok ugrastik meme aldırcaz diye cok susamistim yalvardim su diye vermediler 4 de yemek yiyebilecektim 3 gibi bir damla verdiler artik su. Yemek yemeye baslayinca yuklenmedim bir anda. Kayisi meyve suyu ve biskuvi ile minik minik yedim neskafe cok ictim sivi cok tukettim gazimi yemek yemeye baslar baslamaz cikarttim zorlanmadim. aksam 8.30 gobi felan da yuruttuler ilk kalkis agridan ziyade basimi cok döndürdü nornalde de tansiyonum cok duser zaten ords kotuledim geri kalan cok sukur agri kesici cok vurdurmadim asiri zorlanmadim rabbime bir sukur.
Dogumum da en guzel seylerden biri kiz erkek ayrimi yapmam ama genede hic erkek yoktu sontamda olsun ignelerde hasta bakici felan hic bir yerimi erkek görmedi
Depend kullanmadim ayaklanana kadar hasta bezi taktim sonra cocuk bezi taktim daha rahatti
Biraz emme sıkıntısi yasadik hatta mama verdirdiler alisti 3 kere de ama inat ettim emzirdim cok sukur emiyor.
Bugun 15 gunluguz canim oglum uyuyor bende anca yazabildim normal dogum istiyordum ama hakkimizda hayirlisi buymus oglum boyle gelmek istedi 😊 hangi dogum sekli olursa olsun saglikli olsunlar da hakkinizi helal edin uzun oldu rabbim anne olmak isteyene nasip etsin bu duyguyu herkes yasasin insallah dogum bekleyenleri de bir avazda kurtarsin insallah 🙏😘❤😊
38 + 2 de sezaryanla gelen bal oğlum ❤😘🙏
Elifozmen33 sağlıkla büyüt canım bende 38+4 günlükken spinal sezeryan özlük 20 ekimde ama hala yataktan kocam kaldırıp yatırıyor tek başıma kalkamıyorum sende de oldu mu böyle 😔😔
Çocuk bezi kaç numara kullandın canım bende ilk gebeligimde öyle yapmıştım ama kaç numaraydi unuttum
Elifozmen33 ikimizde aynı gün doğurmuşuz bende 13 ekimde kızımı kucağıma aldım sezeryen ile sağlıkla büyüt yavrunu canım bizde 15 günlük olduk happy kids de ismin nedir
Mervelsmet hayırlı ugurlu olsin canim benim bebeğim ilk 2 gun cok guzel emdi 2. Gun kan sekeri düşük cikinca gece sabaha kadar hep mama desteklediler doger gun eve ciktik banyo yaptirdik uyudu uyandiramiyorduk korktuk hastaneye goturduk 1 gece yatis verdiler yani uzatmiyim ben kendi canimdan onun canina dusunce kendimi unuttum yoksa benimdr cok zordu ilk zamanlar yataktan kalkmak yatmak ama mecbur is basa dusunce kalktim cnm ama dikislerim simdi simdi ağrıyor o bitis kısımları
Aysimamizz 1 de kullandim 2 de hasta bezi kaba ya zaten biraz azalinca pede geçtim suan
asyaninannesii amin cnm hayirli ugurlu olsun ne guzel ayni gun :) elifefeibrahim cnm
Elifozmen33 rabbim yardimcimiz olsun canim gececek insallah bu gunlerimiz biliyorum ama suan kalkip oturup yatamadigim için geçemeyecek gibi geliyor ama bebeğime değer diyorum 😍
Elifozmen33 çok geçmiş olsun güle güle sağlıkla büyüt canım bebeğini darısı bizlerin başına rabbim sağlıkla kavuştursun bizi yavrularımıza cümlemizi🙏🤗
Gözünüz aydın. Sağlıkla büyütün inşallah. Hayırlı evlat olsun. 💜💙
Elifozmen33 gözünüz aydın olsun inşallah Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ❤️ benimde haftaya sezaryan doğumum var kısmetse çok endişe ve korku içindeyim 😊 toplam ne kadar sürdü işleminiz, birde omuzdan iğne demişsiniz ne için yapıldı? Sizinle konuşan mutlaka oluyor değil mi başınızda
Elifozmen33 cok sağol kuzum seninle hayurli olsun ikimizde aynı gun doğurmuşuz bisey olursa mesaj atarız birbirimize bebeklerimizle ilgili💕
Elifozmen33 Çok güzel yazmışsınız. Allah sağlıklı, hayırlı ömür versin bebeğinize. Bir sorum var. Benim de göğüs ucum yok ve doğum sonrası nasıl halledicem bilmiyorum. Elektrikli pompa aldım. Onu hastaneye mi götürsem
Elifozmen33 maşşallah sübhannallah rabbim sağlıklı akıllı hayırlı bir evlat olarak büyümesini nasip etsin inş . darısı bizim başımıza bizde evlatlarımızı sağlıkla alalım inş kucaklarımıza
Benimde gogus ucum yok. Emziremicem diye cok korkuyorum 😔😔😔😔
Benim son 2gün sezeryan ben komple bayılıcam cesaret edemiyorum korkuyorum epidural yaptırmaya Ama kararsızım ya hissedersem ya paniklersem diye
Elifozmen33 hayirlinuhurlunolsun canim benim Allah bağışlasın:) kaç kilo doğdu bebegin canim
Gözünüz aydın Allah bir ömür mutluluk versin 🍀