Fulya1993 canım ben 13 haftamda cinsiyetiyle birlikte öğrenmiştim dün gibi hatırlıyorum. Serviks kısalığın var düşük riski erken doğum riski var falan dedi dünyam başıma yıkıldı daha önce kimyasal gebelik geçirdiğim için. Sonra progestan kullandım iğne kullandım magnezyum doğumu erteler dedi onu da kullandım derken derken 37+2 olduk hala gelesi yok beyefendinin 😅 33 haftamda progestanı magnezyumu bıraktım. İki buçuk haftadır 1 cm açıklık var ne sancım var nede başka bişeyim. Yani sana diyeceğim sen tedbirini al takdiri allaha bırak. Ağır kaldırma kesinlikle ayaklarını hep biraz yüksekte koyarak otur ilişkiden uzak durun demiştir doktorun zaten. Ben yemek bile yapmadım yattım hep allah kimseyi evladıyla sınamasın 🙏 sende atlatırsın inşallah bu durumu. Bu arada 26 idi serviksim progestan vs derken 37’e kadar çıkmıştı. Çıkabiliyorda yani korkma. Ha şunu da söyliyim rahim ağzı kısalığı normal doğumda çok işe yarıyormuş patır patır doğurursun kolay geçer dedi doktorum 😂 uzun oldu hakkını helal et 🌸🙏