Merve5561
merhaba kızlar öncelikle inşallah hepiniz sağlıklı sıhhatli bir şekilde zamnında kavuşursunz bebişlerinize ♥️ ben burdan mezun oldum artık ama hala ara ara girip bakıyorum özelliklede serklajlı anne adayları için evet bende serklajlıydım. 23. Haftada detaylı ultrasında rahim ağzı kısalığı ve rahim ağzında açılma görüldü serklaj önerildi uzunluk 24 mm di 1 cm açılma ve hunileşme vardı 1 hafta boyunca 3 dpktor gezdik ve çok moralimiz bozuldu gittiğimz her doktor serklaj için geç kalındığını haftamın yüksek olduğnu serklaj olsam bile kesemin patlama ihtimali olduğunu bu haftada bebeğim doğrsa yaşamıycağını bile yüzüme tokat gibi çarptılar serklaj olsamda kaybedicektim olmasamda karar veremedik 1 hafta boyunca yattm sadece wc içşn kalktım ayağa 1 hafta sonra kontrolde 24 mm olan rahşm Ağzı 13 mmd düşmüş kahroldum hemen bi prof. Bulduk ve onunla görştük güzel güzel anlttı bize serklaj olmam gerektiğini diğer doktorların söyledikleri sordum ve 13 mm bi boşluğum olduğunu keseye dokunulmuycağnı söyledi bende kabul ettim ertesi gğn hemen serklaj yapıldı ondan sonra 1 buçuk ay boyunca sürekli yattım sadece wc için kalktım ayağa 1 buçuk ay sonra doktprum arrık yavaş yavaş yürüyül vs yapabilceğimi söyledi yavaş yavaş yürüyüş ev işi yapmaya başladım tabi kendmi yormadan zaman geçtikçe tabi daha kolaylaştı yürüyüş vs bu süre içerisinde 32. Haftada dışarda kendi çapımızda ftfrd çekimi yaptık arkadaşlarla pikniğe bile gittik yani anlıycağnz nerdeyse normal yaşantıma dönmüştüm dha sonra beklenen an yaklaştı tabi 37. Haftada son kontrolde oğlum dönmediği için sezeryan olacaktı doğumum 38+3de 2940 gr 49 cm doğdu oğlum 😊♥️ o andan sonra herşeyi unutuverdim sanki sadece o ve ben vardım bütün sıkıntılarımzdan kurtulmuş birbirimize kavuşmuştuk şuan 5 aylık oldu bile 😊 zaman çok çabuk geçiyo bu yazıyı buraya bırakıyorum ki burda bi yerlerde morale umuda ihtiyacı olan anne adayları okusun içi umut dolsun rabbim hepinize sağlıklı sıhhatli bir şekilde zamnında doğurmayı nasip etsin ♥️