Selamun aleyküm herkese. Ben de seklajlıyım. Bugün iki akrabamla bu durumu paylaştım biri yurtdışında beyin üzerine doktorasını tamamlamak üzere diğeri de Türkiye’de doktor. Bana çok güzel şeyler söylediler ben de onlardan izin alarak sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah hepimizin faydalanacağı, moral bulacağı bilgiler. Mesajları kopyala yapıştır yapacağım. 👇🏻
Inşallah sonu iyi olacak ama şu anda bir sıkıntı yaşamışsın, yaşıyorsun. Bıçak altına yatmak kolay değil, genel anestezi, dikişler vs. Bu durumları kazasız belasız atlatmana şükrettim. Tabi ama seni asıl korkutan kendi ağrıların, sızıların değil evladının durumu.
Bu durumlar her hamile de görülebilecek komplikasyonlar. Yakalanmış olması büyük nimet.
Inşallah su içmene güzel dikkat et, iltihap olmasın.
Bir de rahimde her kas, organ gibi beyne bağlı. Ne kadar az stres olur ne kadar az kendini kasarsan o kadar iyi. Konuş organlarınla da, evladınla da. Anlat ne yapmaları gerektiğini.
Her ne kadar korkutucu gibi dursa da hamilelik denilen mucizevi durumda neler neler oluyor da doğacak yavru yine doğuyor. Kanserken, rahminde tümör varken doğuranlar oluyor.
Bebek dediğin şey vücut için kurtulması gereken bir parazit zaten bir de ekstradan strese girersen, beyin diyor ki sahip sıkıntıda hemen müdahale etmeliyim. Eee tabi ilk kurtulmaya çalışacağı şey de parazit olarak gördüğü bebek. Bu yüzden organlarınla konuş demem, aslında beyninin bunları duyup ikna olması için. Yani ben hamileyken çok mutluyum diye ikna et beyni. Serotonin hormonunu salgılatacak ne varsa yapmaya çalış. Komik şeyler izle. Gülecek bir şey olmasa bile, sahte kahkaha at (beyin bazen böyle şapşal da 😁 gerçek zannediyor). Sana iyi gelen insanlarla görüş. Huzurlu, mutlu olmaya çalış yani. Hem çok zor hem çok kolay. Muazzam bir sistem. Ama genel olarak sevgiye aç minnak bir çocuk gibi düşün. Dizi repliği gibi “Sakın tek bir yalan dahi söyleyeyim deme. niye biliyor musun? çünkü, inanırım” diyor bize. İnanıyor da. Sahte mutlulukları, mutsuzluğa tercih ediyor.
Kadın doğum stajındayken denk geliyordu böyle. Hamileligin basindan itibaren bircok problem yasayip saglikli bir sekilde bebeklerini kucagina alan cok anne oldu. Kritik haftalarda zorlu surecler yasiyorsun ama bu da baska bir imtihan. Rabbim kaldirabilecegin imtihanlarla karşılaştırsın.