Sedazzz Nasippp beni hatırlarsın bende senden 10 gün önce olmuştuk serklaj.yanliz şu tuhaf geldi doktorum bana kasılma önleyici bı ilaç verdi serklajdan hemen sonra ki kasilmamda hiç olmamamsina rağmen ismi endol 6 saate bir içiyorum neden diye sormuştum serklaj dikisinden sonra kasilma çok sıkıntı hicbi şekilde kaislman olamamli demişti ilaç kullanmıyorsan bı doktorunu danış derin
Nasippp Sedazzz hatırlıyorum canım şuan kaç haftalık oldun .. bana da serklajdan sora endol fitil verdi 5 gün kullandım sadece makattan idi ama bide dikişler enfeksiyon kapmasın DİE haftada 1 kez vajinal biokadin fitil verdi sabah akşam 200 mg Progestan kullanıyorum. günde bir kez yemekten sora magnezyum kullanıyorum anlamıyorum niye oluyor 🥺 herşeyden korkar olduk 🤦🏻♀️
Kubrabulutt31 Sedazzz o ilacı herkese vermiyorlar canım bende serklaj oldum sadece antibiyotik yazmıştı 1 hafta kullandım o kadar şuan 33+6 yım bence doktorlar en uugun ilacı berecektir herkesin durumuna göre olmalı
Dgull Sedazzz ben onu makattan alıyordum kuzum bende 14 haftalıkken oldum olmadan iki gün önce plesentam kanadı gece yattırıldım amelşyattan sonra endol fitil clocin jel cipro biteral verdi. Şimdi yatıyorum ara ara bendede batma oluyor Nasippp burdada denk geldik 😇
Mugee09 Nasippp Sedazzz Ayyy bu aralar kafama takılan bir konuydu kendi kendime kuruntu ypyordum acaba mı dye . Yorumlara baktığında şaşırdım 35 mm olanlara müdahale edilmis. Ben 19 ve 23 haftalarda detaylı grdim perinatolji servisk 32 yazyordu doktorum bişi demedi bunla ilgili şuan 34 haftalık oldum doktrlar pek bişi demedi bunla ilgili açıkçası muanede buna baktılar mı da bilmiyorm , ya benimkide kısaldysa diye endişelenmeye başladım 🙄😟
Smctn Nasippp 18 haftalik ken hissettim canım kızım olacak 😊 evet ara ara karnimda toplanıyor yumruk gibi hissediyorum nedenini bilmiyorum Dün ayrıntılı ultrason yaptırdık dr. Herşey iyi dedi tabi serklaja bakmadı kendi dr. Bakacak 15 gün sonra
Sedazzz Nasippp 23 +2 olduk canım endolu fitili olarak sadce hastanede kullandılar eve geçince ilacıni verdi 6 saatte bir alıyorum hiç kaislmam olmadı çok şükür zaten son kontrolde 42 mm çıktı rahim ağzı uzunlugu
Baybymucize Nasippp canım bende 2ay önce oldum 22+5 haftaya girdim serklaj sonrası hep dinlendim zaten beni hatırlarsın 2ay sadece 2kere tahlil verdim iyiki bebeğe bişi olmamış dün ayrıntılıya gittim perinotoloğa oda ısrar etti kanda enfeksiyon var mı diye bakalım dedi bir kaç gündür akıntım yeşilimsi idi söyledim kanımda enfeksiyon 11.4çıktı biraz fazla dedi antibiyotik içiyorum rahim ağzım 2ayda 21mm den 35mm olmuş aynı istirahat ve temizliğe dikkat et dedi bol su içiyorum enfeksiyon için 10günde bir kan ver dedi enfeksiyon olmazsa 39.haftayı görürsün dedi çok mutlu oldum enfeksiyona dikkat et kan ver canım olur mu
Nasippp Baybymucize canım bende hep yatıyorum İnan evin içinde arada boş boş geziniyorum onunda doktorum dedi. Bende cuma günü kontrole gideceğim tahlil yaptıracağım her ay baktırırım inş öyle yeşil akıntım yok canım! Canım peki sende kasık ağrısı kasılma falan oluyor mu oldu mu sürekli yatıyorum neden oluyor ki anlam veremiyorum 😢 benimde serklaj atılırken 35 mm idi şimdi ne durumda bilmiyorum. Rabbim sağlıcakla kucağımıza aldığımız günleri göstersin 🤲🏻
07Rukiye07 Baybymucize canım bende oldum serklaj bugün 10. gün yeşil değilde önceden olmayan sapsarı kokusuz akıntı geliyor devamlı enfeksiyon mu sence bu? ameliyattan sonra ilk kontrol yarın
Baybymucize Nasippp canım ilk atıldığında oldu ağrım dikişler sanki açılacak gibi ağrıdı hatta 19.haftamda nst ye bağlandım bu dikiş atıldıktan 1ay sonra oldu allahtan sancım çıkmadı 2.ayda hafif enfeksiyon çıktı onuda ilaçlarla atlatırız öyle kasılmam falan yok sadece kımıldamaya başladı o hareketleri var bide sağımda durmaya bayılıyor orda hatta şişiyor sonra kaçıyor bel ağrısı beni mahvetti 2haftadır olmuyor Allah’a şükür
Nasippp Sedazzz yazdım doktora canım sırf. Kasılma olmasın DİE iyi etkili bir ilaçsa bende diyim de eşim alsın bu gün gerçekten ağrım falan olunca çok huzursuz oluyorum cevap yazsın da diyim hocam kasılma için etkili bir ilaç verin korkuyorum diyim verir inş 🥺
Lyra Sedazzz benimde 22. Haftada detaylıda 27 mm olduğunu öğrendim hap verdi doktorum sabab akşam içiyorum sizin dikiş olmadan düzeldi sanırım dimi
Sedazzz Nasippp yani benim Allah’a şükür hiç kaislmam olmadı özellikle de kaislma için veriyorum demişti iyi yaomisisnnzaten uygun girurse verir doktorun
iremgun Nasippp merhaba🌸 serklaj olalı uzun bir zaman olmuş sayılır. Postları aşağıya kadar devam edemedim daha ama bu postu komple okuyacağım mutlaka. Bir şey sormak istiyorum size eğer cevap verirseniz çok sevinirim. Serklaj olduktan sonra hep yattınız mı bu vakte kadar? Ben yeni hamileliğin öğrendim daha 4+1. Doktora gittim yeni yeni kesem oluşmaya başlamış çok şükür 🤲 inşallah sağlıkla ilerler. Ama benim dahaçnce bir kaybım var 18 haftalık suyum geldiği için. Bu yüzden 12.haftada serklaj oluncak ama çalışıyorum ben. Acaba bu süreçte işe devam edebilecek miyim acaba yoksa işi bırakmak durumunda mı kalırım? Yani hep yatmamız mı gerekiyor? Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🤲🧿🌸
baby3_ Nnslhnfr sen de benim gibi geç haftada olanlardansın canım allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 19+4 de atıldı sadce 5 mm kalmışken birden oldu benim. Şimdi 20+2 sürekli yatış durumundayım ara sıra bakma oluyor insan çok korkuyor tuvalete gidince aşağı toplanma oluyor korkuyorum zor gerçekten
Hilallllllllllllllllllllllll baby3_ merhaba bende bir hafta önce yaptırdım hiç batma hisim yok bugün kanamam oldu ama başka yerde yırtık varmis
Gigy Nasippp çok güzel bir konu teşekkürler,merakımı gidereyim ben de burada bekleyeyim,lütfen yorum yazarken herkes korkutucu şeyleri yumuşatarak anlatırsa çok sevinirim hepimizde kaygı endişe var hepimiz bu yollardan geçiyoruz ,empati yapalım biraz 🙏
Umutluuu Nasippp aleyküm selam canım bende serklajlıyım. 13.haftada atıldı şimdi 26 haftalık olduk. Bu güne kadar kendimi çok yormadan ayakta çok kalmadan normal hayatıma devam ettim. Bugün kontolümüz vardı bi sıkıntı yok ama her ihtimale karşı 2 hafta sonra ciğer geliştirici yapalım dedi. Bakalım inşallah hiçbirimizin yavrusu erken gelmesin vakti saatini doldursun öyle gelsinler 🤲🏻🤲🏻
Nasippp Umutluuu maşallah canım benim peki bu haftalara kadar kasık ağrın kasılma falan yaşadın mı? tetenoz aşısını oldun mu oldusan kaçıncı haftanda oldun
Nasippp Umutluuu canım nasılsın kaç haftalık oldun ben 20+4 oldum bişi sorucam sana serklajdan sora enfeksiyon gibi bir sıkıntın oldu mu benim geçen ay WBC 18. Bin idi crp 0.95 antibiyotik kullandım WBC 16 bine düştü cuma günü tekrar kan verdim yine WBC 18 bin olmuş crp 1.09 idi doktor toz antibiyotik verdi yine ama korkuyorum ya bu enfeksiyon için ne önerirsin bana çamaşırımı ütülüyorum her gün. Değiştiriyorum bol su içiyorum daha ne yapayım bilmiyorum korkuyorum ya 😔
Reyhandmrl Umutluuu serklaj neden yapılıyor ben bilmiyorum benimde gebeliğim riskli 8 haftalık hamileyim ama doktorum birşey demedi bende de alt karın ağrısı var bazen vajinada batma oluyor
Umutluuu Nasippp yok canım yaşamadım ama batma ve aşağı vurma falan oldu. Tetanoz aşısıda 1 doz oldum ama benim doktorum herhangi birşey demedi. Aile doktorumuz olmamı söyledi bende yaptırdım. 21.haftada yapılmıştı 2. Dozda haftaya yapılacak inşallah. Peki neden olunmamalı canım?
Emlyyyy Hep yatan arkadaşlara bisey sormakkk istiyorum canim serklajli annelerr yatarken hep ayağınızın altina yastık koyuyor musunuz yüksek olsun diye ilk başlarda koyuyordum büyüdükçe zorlanmaya başladım koymadimm
Sedazzz Emlyyyy o kişinin durumuna göre değişir genelde hem kısalma hem açılma varsa doktor söyler ysatik koymani ama sadece kisalmaysa ve serklajdan sonra uzadiysa yastığa gerek olduğunu düşünmüyorum
Sedazzz Aydan99 benim serklajdan önce 13 mm di.serklaj dan tam iki hafta sonra 42 mm çıkmıştı olur inşallah seninde
Meryempalabyk Aydan99 bende 9+6 da olmustum serkulaj suan 36+3 olduk cok kücük 17 mmle yogun kanamayla hastaneye yatmıstım 5 gün hastanede 9 gün sonta takarak lavaboya bile kalkmadan gecirmiştim sonra progestan magnezyum proleton igneyle gecirdik :)
Nasippp Sedazzz ilaç falan yazmamış yatın evin içinde yavaş yürüyüş yapın yazmış sorada Ben yazdım bunları uyguladığım halde oluyor DİE o da yakın zamanda kontrole gelin yazmış 🤦🏻♀️ İlçeden merkeze gidiyoruz bide
Rabiskooo Sedazzz merhaba serklaj sonrası rahimde uzama mi oluyor bnmde durumum sıkıntılı ama ben bı önceki gebeligimde serklaj sonucu bebeğimi kaybettim şimdiki doktrm önermiyor serklaji mecbur kalmazsam yapmayacam diyor benmde o kadar kafam karışık yapılması mi iyi yapılmaması mi 🤦♀️
safiyeikizleri @Sedazzz#1119 Sedazzz kaçıncı haftaya kadar serklajın faydası oldu acaba bende 26+6 da bugün oldum 15 mm di inşallah benimki de yükselir
Sedazzz Nasippp git canım çünkü kaislmalar genelde 30 lu haftalarda doğuma hazırlık olarak görülüyor bizim durumunuzda kasilmama olmamali
Bsrymrt Nasippp senle serklaj haftamiz aynı hatta ikimizde tedbir amaçlı olmuştuk hatirlandinmi kasilma bendede oluyor canım iki doktorumda suan magnezyumdan başka bişey vermedi zaten kasilmayada magnezyumdan başka yapacak birsey yok