Zeynep007 VeraVrea yatıyorum oturuyorum hep ama yetmiyor mu acaba ayakları komple yukarıya kaldırmak mı gerekiyor canım ? Ne olduğunu anlmadım bir yerde de bebek hıçkırığı yazmışlar ama o mu onu da çok anlamadım hergün değişik birşeyler çıkıyor 🤷♀️
VeraVrea Zeynep007 düzenli tık tık yapması hıckırık olabiliyor o haftada, yutkunma refleksi gelişene kadar. Diğer en bğyük neden de ayağıyla tekmelemesi. Trendelenburg pozisyonu diye aratın isterseniz
Zeynep007 VeraVrea teşekkür ederim bilgi için 🙏🏻 Araştıracağım siz nasıl oldunuz ? Birde doktor kontrollerine ne sıklıkla gidiyorsunuz acaba ? Yada kaçıncı haftadan sonra sıklaştırıyor?
Seymasr Zeynep007 malesef rahatlığı hic yaşayamadan doğuracak gibiyim hep tedirginim simdide bebisi sadece dikis tutuyor :) ben hep yattım cok bi is yapmadım simdide yatıp kalkıp yavaş yavaş yeni yeni iş yapıyorum işte 😊 tavsiyem bir sure daha yat ve istirahat et 😇😇
Zeynep007 Seymasr bir süre sonra desenize dikişe kalacak işimiz 🤭 tutacak kadar sağlam oluyor dikiş sanırım bebekleri ilk haftalar ay açıldı mı açılacak mı kopacak mı tedirginliği vardı 10 hafta oldu çok şükür 🙌 gerçekten öğrendim öğreneli yataktan kalkamadım hiç ilk zamanlar bulantım mahvetti beni serumdan beslendim aylarca üstüne rahim serklajı oldum yine yatmaya devam artık anneanneler gibi oldum 🤷♀️ Normal hayatı unuttum geçen fotoğraflarıma bakarken fark ettim en son şubatta kar yağarken dışarıya çıkmışım şimdi yaz geldi 😅😅 önceden ağlıyordum artık gülüyorum valla hamileliğin rahatlağını keyfini çok yaşamadık ama inşallah bir bakmışız inşallah kucağımızda olsun hepimizin dualarım o zaman yaşayalım herşeyi 🙏🏻🙏🏻 Hepimiz sağlıkla ☺️☺️🌺proltn iğne kullandınız mı peki ? Kullandıysanız ne zamana kadar ?
Rceyda Progestan atarken dikişe değen oldumu acaba. Demin progestanı iterken elim ip gibi birşeye değdi ama emin olamadm.
VeraVrea Rceyda parmakla kapsül kullanmadım ama daha ilk kez doktor elindeki crinone jel verince kullandım uzun bir cubukla içeri jel sıkıyorsunzu. Doktor 8cm filan ilerlemen lazım değmen için yani değemezsin dedi. Kapsülü de cok içeri itmeye gerek yokmus önemli olan vajinadan bikaç cm içeri bırakmak oranın dokusuna bulasmasıymıs
Zeynep007 Rceyda bende olmuştu bir kere öyle serklajdan 10 gün sonra eğilmiştim son eğilişim oldu hemen doktora gittim parmaklarıyla ittirdi içeriye doğru ama neydi neyi ittirdi çok anlamadım korkudan ve acıdan bayılmıştım 🤭, sonra olmaması İcin ayakta asla 10 dkdan fazla durmadım tabi bir daha asla yere eğilmedim de tokam düşse yemek bile döksem yere akşam olunca eşim alsın diye bekliyorum o derece 🤷♀️
VeraVrea Zeynep007 serklajdan itibaren 24-28 arası her hafta gittim. Sonra 15 güne düşüldü fakat iki doktora gittiğim için onu ayarlıyordum yine haftada bir gitmiş oluyordum. Simdi tek doktora düstük 30. Hafta itibariyle 15 günde bir. Benim dikiş hep 1.5 tu serklajdan sonra da hiç değismedi, en düsük 1.3 ölçüldü vajinal olarak, karından yine 1.5 çıkıyor
VeraVrea Zeynep007 dikişe dayanacak diye bir sey yok ama açıklık ve hunileşmenin sekline göre yükselebilir de, çok iyi artanlar olmus uzunlukta hatta tehlikesi pek klöayıp hayatına dikkatli sekilde dönenler. Bu grupta cok duymadım düzenli yazanlarda ama baska serklaj ve rahim ağzı uzunluğu konularına geçcici yazanlardan cok okudum
Rceyda Zeynep007 şimdi doktoru aradım yanındaki hemşire dikişin bazen hissedilebileceğini söyledi ama yine doktora soracak ameliyattaymış. Kemik ağrısı içinde çok sık oluyor bebek büyüdüğü için dedi. Dönüş yapınca burayada yazacagm belki baska biri daha yararlanır☹️
Zeynep007 Rceyda benimde var canım dediğin gibi 2 haftadır özellikle daha yoğun 23 hafta oldum bugün ama ara ara oluyor böyle kendini hissettirip geçiyor gibi bastırınca üzerine birde affedersiniz lavaboya gidince hissediyorum en çok magnezyum içince sanki iyi geliyor ,
nzlm45 VeraVrea nasıl oldunuz, alta baskı var mı çıkacak gibi yine, benim çok oluyordu ya sizin gibi Bi haftadır rahattım, dün gece öyle baskı yaptıki bu çocuk bugün çıkacak herakde dedim öyle korktum ki, üç dört kere oldu geçti,
Zeynep007 VeraVrea anlıyorum, kişiden kişiye değişebiliyor demekki biz elimizden gelen tedbiri uygulayalım gerisi artık biyolojik yapımıza ve allah’a kalmış kendimizi de bebeğimizi de Allah’a emanet edelim önce sonra da doktorlara 🌺☺️
Rceyda Rceyda doktorun dönüş yaptı sorun teşkil etmez eline ip gelebilir kanama ağrı sancı vs olmadıgı sürece sorun yok dedi. Vajina kemiği ağrısıda normalmiş biraz rahatladım çok şükür.
VeraVrea nzlm45 yok yok buna yormayın her sey yolunda kasları ve kemikleri gelişiyor gücleniyor güzele odaklanın ben öyle yaptım. sancıdan açılırmıs bebek tekmesinden değil🙏🏻
Zeynep007 Rceyda Teşekkür ederim cevaplar için 🌺❤️ yeni okudum ben de doktoruma sordum ağrıları Parol kullan dedi eğer geçmezse düzenli bir ağrısada o zaman geri dönüş yap dedi ama böyle düzenli olarak hissetmiyorum ben özellikle kalkarken otururken yatakta dönerken ve lavaboda en çok
biyologelif Kızlar benimde bugün randevum vardı doktoruma covid aşısını sordum. Kar zarar hesabı yapıldığında ilk 3 ay sonrasında yapılabilir ama ileriye dönük bir veri olmadığı için çokta gönül rhaatlığıyla evet demedi gibi. Ama hastalık şuan annede daha kötü sonuçlar doğurabildiğinden olunması mantıklı diye cevapladı. Aydınlandın mı hayır tabi hala kararsızım insan net bir şey duymak istiyor
iremgun biyologelif net bir şey için maalesef veri yok o kadar hamilelerle ilgili çalışma var bir tane yayınlanan ama o da net değil çünkü daha hepsi doğum yapmamış vs. O yğzden bence doktorlar da net olun demek istemiyor olabilirler. Gerçi benim doktorum ol dedi direk ama😀
nzlm45 biyologelif bana vurdur dedi ama ben pek gönüllü değilim, emzirirken diyordum kafam rahat eder diye, onda da bebeğe sıkıntı doğurabilir diyorlar