iremgun Babyyyymother beyaz ekmek, pirinç, hamur işi gibi şeyler çok tüketiyor musun canım? Ve değerlerşn kaç ne kadar yüksek?
Babyyyymother iremgun beyaz ekmeği yiyorum baya ama pirinc ve hamur işi pek tüketmiyorum. Gebelik kolestazimi acaba simdide bu korkum başladı ya deli olcam.alt 89,ast 72,alp 200,kolestrol 387 😔
nzlm45 Babyyyymother sağlık ocağında mı yaptırdın, safra testi olmadan alt ve ast çok anlam ifade etmiyor diye duydum ama dokoro ne yorum yaptı
Babyyyymother nzlm45 evet saglik ocaginda yaptirdim.Yarin doktoruma gidecegim bakayim ne diyecek neler yapacak gene endiselecek birsey buldum tam kendimi rahatlatmisken
nzlm45 @VeraVrea merhaba tekrar bebeğiniz vajinaya tekme atıyor çıkacak gibi hissediyorum yazmıştınz öyle hatırlıyorum, geçti mi acaba, doktır ne dedi, dün gece tam 3 saat vajinada şiddetli tekme hissettim bende doktora gitsem mi diyorum,
VeraVrea nzlm45 doktor tekme atar normaldir dedi ama o bir iki hafta sürdü. Bu hafta bebek çapraz duruyor gibi başı kasık üstünde, ayaklar bel boşlugunda, tekmelediğinde vajinada hissetmiyorum. Sadece doktora vajinada hissettiğimde hemen belimden itibaren bacaklarımı yükseltiyorum bebek geri gelsin göğsüme doğru diye demiştim iyi yapıyorsun dedi. Ameliyattan sonra zaten o sekilde yatmamı istemisti
Tubbbbbbbbb Babyyyymother gebelik kolestazi icin sadece bu degerler degil baska degerlere de bakiliyor stres yapma cnm
iremgun Babyyyymother gebelik kolestazını bu değerler belirleyemez sadece canım sakin ol. Kullandığın bir ilaç bile yapıyor olabilir bunları çünkü karacaiğerle alakalı şeyler bunlar. Doktorun bir şey dedi mi? Kolesterol için beyaz ekmeği kes canım tam buğday vs dön derim ama tabi yine de doktorun en iyisini söyler
nzlm45 Babyyyymother bnde aynıyım endişe kontrolüm sıfır, dün tam iyiydim derken tüm gece vajina ima tekme yedim çok korktum, zarar verr bişr olur diye, doktora gitsem, her minik şeye gelme, dinlen yorulma diyor, 🤕
Babyyyymother nzlm45 bende öyleyim malesef seni rahatlatiyordum güya kendimi de rahatlatmistim ama illa birsey buluyorum iste çıkıyor. Rabbim saglikla şu süreci geçirip kucagimiza almayı nasip etsin başka birsey istemiyorum. Hic bitmiyor endişe 30 lara geleyim rahatliycam dedim ama yok 30+3 oldum cok şükür ama gene aynı yani 😕
nzlm45 Babyyyymother bde 30 a geleyim rahatlicam diye eşime söz verdim dün, ama hiç de güvenemiyorım kendime 🥵
Tubbbbbbbbb Babyyyymother bu degerler cok yuksekse sikinti olabiliyor ama belki diyete yonlendirir cnm Benim de kolestrol yuksek Ama diyet yapacak kadar degil
Babyyyymother Tubbbbbbbbb senin kaç canim? Acaba hamilelikte biraz yükseklik normalmi dogru düzgün kilo da almadim ben bu haftaya kadar toplamda 3 kilo aldım acaba kiloyla ilgisi varni herseyi sorgular oldum şuan bir sıkıntı çıkmasında bebegime birsey olmasın saglikli olsun 😕
Babyyyymother nzlm45 benim eşimde yanımda değil sürekli herseyde arayıp şu böyle oldu bu böyle oldu diyip adami da gerip bunaltiyorum o da stresten mahvoldu valla birde uzakta olması daha da sıkıntı yanımda olsa en azından birlikte herseyi daha rahat geçiririz hic bitmiyor ya cok korkuyorum daha çok erken en az 7 hafta daha beklemeli.Dun de bütün gün karnim asagidami küçük mü diye taktim durdum haftasi benden küçük olanların karni benden büyük bunu bile düşünüp duruyorum
Tubbbbbbbbb Babyyyymother yok cnm bu degerler bebegi etkilemez beyaz ekmegi kesersin zeytinyag agirlikli beslenirsin sekeri de kesersin Benim de 290 larda biraz Ramazan da pideyi cok kacirmistim tatli falan 🤦🏽♀️ Kolestaz icin de Zaten baska tahlil isteyebilir doktorla gorusmeden canini hiç sikma ast alt de cok yuksek degerler degil karaciğer rahatsızlıkları için daha yüksek ast alt değerlerini baz alıyorlar doktorun daha iyisini açıklar tabiki
nzlm45 Babyyyymother aman bu halimiz ne olacak bilmiyorum, benim eşimde bugün neren ağrıyor diye soruyor her akşam o da alıştı sızlanmama
Babyyyymother Tubbbbbbbbb evet belki benimde ondan oldu beyaz ekmeği fazla tüketiyorum ramazanda dediğin gibi tatlı pide valla olabilir dediğin cok dogru
Babyyyymother iremgun evet artık beyaz ekmek yemiycem.Doktoum henüz birsey demedi yarın gideceğim.internetten biraz arastirinca direk kötü şeyler yazıyor kolestaz fln korktum tedirgin oldum önemli olan tabi doktorumun degerlendirmesi bakalim ne diyecek insallah sorun olmaz
Babyyyymother nzlm45 ayy vallahi onlari da biktirdik birinci çocuğumuzu sag salim alalimda kucagimiza ikinciyi onlarda istemeyecek bu gidisle😂
iremgun Babyyyymother kullandığın birnilaç var mı canım düzenli? Kolestaz için bu değerleri baz almaz sadece canım. Bileklerde inmeyen şişlik var mı mesela ama hiç geçmeyen ve yüüzünde gözünde vs
Gulbeyazk Babyyyymother canım progestan ve proluton bu değerlerin yükselmesine sebep olabiliyor benim doktorum öyle demişti
Babyyyymother iremgun omepa vm,microbone, osende demir C,d3k2 mixup,adalat bunları kullanıyorum canım. Hic şişliğim yok canim bu haftaya kadar da sadece 3 kilo aldım zayifimda aksine 🤷♀️
iremgun Babyyyymother bazı ilaçların hiç bilmiyorum canım ama endişe etme bak mesela kolestazın en önemli beliritleirnddn biri şişlik demişlerdi bana. Yarın doktorun güzel şeyler söyleyecek endişe etme hiç canım inşallah 🍀🌸