VeraVrea Serklaj üzerinden 7 gün geçti. Yarın ilk doktor kontrolüne gidiyoruz. Umarım yatakta dönğp durmaktan bir sıkıntı çıkmamıstır ve güzel haberler verir bana. Belki cuma itibariyle işe de dönerim 🥲
Nurtanesi89 VeraVrea umarım herşey yolundadır. Kaçıncı haftan da dikiş atıldı. Evet dikişten sonra sürekli sırt üstü mü? Yatmak gerekiyor. Yoksa sağa sola rahatlıkla dönülebiliyor mu?
Nurtanesi89 Babyyyymother annem şimdiden kaldırmıyor sağolsun. Dikiş olduğu halde kese yine de içerden patlar mı? Acaba. Yoksa o dikiş kesenin patlamasını kesinlikle engeller diyebiliyor muyuz? İnternetten tabii ki bir sürü şey okuyorum ama bu durumu yaşayanlar sanki daha iyi bilir gibi geliyor. 🥰
Babyyyymother Nurtanesi89 malesef bununla ilgili bi bilgiye sahip değilim ama bence güzel düşünelim kötü şeyler getirmeyelim aklımıza.Biliyorum söylemesi kolay ama burada çok kişi serklajli ve bebegini kucagina aldi bizlerde sende alacaksın insallah.Ne güzel bak annen de yanında biraz keyfini çıkar süreç uzun 🙏🌸
iremgun Nurtanesi89 dikiş maalesef sıyunnpatlamaısna engel bir şey değil. Benim de aynı sebepten kaybım var maalesef. Dikişin amacı rahimin açılmasını engellemek suyun gelmesi ise bir çok şeyden kaynaklanabilir. Mesela enfeksiyon varsa olabiliyor. Ama açılma için önleyici bir olay serklaj
VeraVrea Nurtanesi89 23+6 da atılmıstı. Bugün de 24+6 yım. benim doktorum ve hemsirelerin hepsi sırtüstğ ayaklar yukarıda yatmamı söylediler. Bebek yeterince rahat eder mi diye sordum “kese yayvanlaşır bebek yüzer pozisyonda olur sen merak etme nasıl durursan o kendine bir pozisyon buluyor bi hareket etmesini biraz kısıtlamak istiyoruz ki baskı yapmasın rahime” dediler. Fakat baska doktor tanıdıklarım ve forumdaki herkes sola diyor 🤷🏻♀️
mutluugizz Arkadaşlar 19+0 haftalık hamileyim dünden beri kasığımda ara ara baskı hissediyorum tuvalete çıktığımda da bebeği aşağıda hissediyorum şuana kadar hiç rahim uzunluğumu söyleyen olmadı bugün acile gittim doktor bebek iyi diyip yolladı ama geçmedi ara ara oluyor çok korkuyorum yarın tekrar acile gideceğim bir akıl verir misiniz ne yapmalıyım
VeraVrea mutluugizz doktor tam bir açıklamayapar durumuna göre ama panik yapma olur mu? 19 hafta henğz küçük büyümesi hızlanmadı daha. Ağırlıkk olarak sorun yaratacak boyutta değildir🙏🏻
Nurtanesi89 iremgun anladım canım. Fitili vajinadan şimdiden başlattılar bile. Vajinadan atmakta o zaman enfeksiyon sebebi olabilir mi? Aslında buna da dikkat etmek gerekiyor sanki ağızdan alayım mı diye ilacı soracağım. Şimdi kaç haftalık sın canım. Rabbim sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin
Nurtanesi89 iremgun dikiş ile rahim ağzının kapalı olması içeriye enfeksiyonların girmesini önleme mi ki böyle de düşünebilir miyiz? Diğer gebeliğim de ama suyum patlamadan ben arkadaşlarım ile sahil ve bir kaç cafeye gitmiştik eve geldim ama ben bir hasta oldum öyle bildiğiniz gibi değil boğazlar burun öksürük ateş epey hasta oldum 2 hafta sonra kesemden su sızmaya başladı. Kesinlikle enfeksiyon olduğunu düşünüyorum ama kesenin patlamasını çok haklısın.
Mel-in7dain Melisacaaglar merhaba ben progestani hep ağızdan alıyorum ancak akıntım neredeyse hamilelik başlangıcından itibaren var. Ve idrar tahlili de kültürü de temiz çıktı. Doktor bol su icmemi söyledi o kadar. Bazi arkadaşlarda da gebelik sonlanana kadar devam ettiğini duydum. Yine kontrollü bir şekilde enfeksiyon olmadığından emin olarak bu süreci geçirmek en doğrusu diye düşünüyorum.
iremgun Nurtanesi89 3+5ken öğrendim canım ben gebeliğimi o günden bugüne şu an 23 haftalık olduk şükğr🙏 hep fitil olarak kullandın progestanı. İlk başlarda eldivenle koydum sonraları elimi çok güzel dezenfekte edip elle devam ettim. Aralıklı olarak enfeksiyon takibi yaptırıyorum bir şey çıkmadı bugüne kadar inşallah da çıkmaz. Dikkatli olursak bence sorun olmaz. Bana doktorum ağızdan yerine fitil çok daha etkili diyor fitil devam edeceksin 36 37ye kadar diyor. İnşallah hepimiz sağlıkla alalım🍀
VeraVrea Nurtanesi89 serklajdan sonraki ilk hafta için kullanma dedi doktor. Ellerini ne kadar yıkasan da emin olamazsın dedi, sanırım henüz taze dikiş oldugu için riske atmıyor. İlk hafta için iğne progesteron vermişti, bugün kontrole gidiyorum yazarım sonrasında ne tavsiye ettiğini 😊
biyologelif Nurtanesi89 ben hep vajinal alıyorum ama ellerimi aşırı yıkayarak ve kurulayarak. Tuvalette sadece havlı kağıt kullanıyorum. Benim doktorum fitil olarak daha etkili dedi. Benimde arada sarı akıntım oluyor yır birkaç gün sürüyor geçiyor. 2 hafta önce tüm tahliller normal çıktı. Öyle akıntım olduğu zaman sadece sirkeli su ile temizleniyorum diğer zamanlar günde 1-2 kez sirkeli su kullanıyorum.
iremgun Nurtanesi89 yok canım enfeksiyon kapma ihtimalimiz dikişten sonra hatta artabiliyor o yüzdrn ben günde çok kez çamaşır değişiyorum. Hattaburafa bir arkadaş enfekyon sorununu çamaşır gitmeyerek çözmüştü. Yani grip vs de sonuçta enfeksiyon yayıyor vücuda tabi ama kesin o mu etkilemiştir bir şey demek mümkün değil. Rahim ağzı yetmezliği zaten yapısal bir şey eğer öyle bir durum varsa ki erken doğumda bunu baz aldıklwrıniçin dikiş atılıp rahim genişlemeisni ve açılmasını önlemek için yapılıyor. Kaba taslak yazdım ama doktorumun kabaca söyledileri bu şekilde.
gizemozdemir90 Kizlar selam, doktordan geldim. Hala tarihimiz yok🌸 nst de sanci cikmadi, artik tum ilaclari biraktirdi doktor ama haftasonunu atlatiriz dedi. Pazartesi tekrar kontrole cagirdi.
gizemozdemir90 Llalolalaooooo 38 bayram aslinda ben gelirim ama tum ekip burda olsun isterim dedi. bayramda yapmamin dezavantaji olur mu bilemedim oyle diyince