Merhaba,
İkiz bebek bekliyorum, bende serklaj oldum. Biz bu süreci atlatırken forum sayfalarında pek ikiz gebeliklerle ilgili bilgiler bulamadık, zor bi süreç ikiz gebeliklerde çok yüksek riskli oluyor bu işlem..
- Haftamda detaylı usg de doktorum vajinal muayene sonrası 14 mm ye kadar kısalma olduğunu gördü. Biraz acemi bir doktordu üstelik perinatalogdu çok panikledi progestan fitil verdi bizi eve yolladı. Doktorun kendine güvensizliği içimize kurt düşürdü, eski takiplerimizi yapan doktorumuza ulaştık 1 saat içinde tekrar muayene olduğumda rahim ağzı mesafesi 11mm kadar kısalmıştı üstelik keselerin biri aşağı doğru inmişti. Doktorum çok riskli bi durum yaşadığımızı acilen dikiş atılması gerektiğini ve perinatologun bizi bu durumda nasıl eve yolladığına inanamadı. Bizde sürecin bu denli büyük olduğunu bilmiyorduk. Apar topar yatışım yapıldı bebekleri kaybedebileceğimiz dahi söylendi. 10 gün ilaç tedavisi ve ayaklarım yukarıda olacak sekilde medikal tedavi gördüm. Çok şükür ki bebeklerin keselerinde enfeksiyon yoktu oda çok riskli bi durummuş eğer öyle bir durum olsaydı iki bebeğimide kaybedecektim. 10 günün sonunda rahim ağzı mesafem 15mm ye kadat yükseldi ve ameliyat oldum, 2 gün yatış sonrasi doktorum taburcu etti. Lavabo ihtiyacım dışında yerimden kalkmam, oturmam, 5 dk dan fazla duş almam hatta olabildiğince duş almamam önerildi. (duş alırkende ayakta kalmak yasak🙃🙂) İki bebek taşıdığım için hala çok riskli olabildiğince ayakta iken yer çekimine maruz kalmamam gerektiği söylendi. Şuan 27+4 haftam çok şükür herşey yolunda inşallah böyle de devam eder hepimiz için🙏🏻
Neredeyse 8 haftadir yatıyorum. Evim 5 katta evime dahi doktorum müsade etmediği için gidemedim.
İkiz gebe olup bu işlemi yaptıran var mı acaba? ☺️