yasemin333 Nasippp serklaj olmanızı gerektiren durum rahim ağzı kısalığı mı ? Bunun belirtileri var mı ağrı sızı gibi mesela nasıl anlaşılıyor?
Nasippp yasemin333 canım benim daha önce 3 kaybım var ilk bebeğim 12-13 haftalıkken kaybettim son 2 sin de kalp atışı olmadı hiç ama 14. Haftada 35 mm olunca bide daha önceki kayıplar göz önünde bulundurularak tedbir amaçlı yapıldı. Riske atmak istemedi doktorum. Belirtisi varsa da ben pek bilmiyorum açıkçası 🥺
Selin2 yasemin333 rahim ağzında açılma olmus benim 1,7 mm o yüzden erken doğum riski olduğu ve bebek düşebilir diye diktiler
Nnslhnfr Aleykümselam. Serklajın 2. Haftasındayım. Bazen kasık ağrısı bazen de vajinada batma hissi yaşıyorum. Ama tabi ki insan her şey de tedirgin oluyor. Hayırlı, sağlıklı şekilde geçseydi şu süreç vaktinde doğsunlar
Nasippp Nnslhnfr aynen canım bu akşam bende de oldu vajina da batma insan korkuyor herşeyden. Acaba neden ağırıyor DİE rabbim bu günlerin hemen geçmesini nasip etsin bizlere 🤲🏻 Şuan kaç haftalıksın canım kaç mm iken atıldı serklaj
Merveguls Nnslhnfr korkmayın ben de oldum su an 40.haftadayız cok sükür dinlenin ağrılarınız olacaktır ama 1 ay boyunca hala olursa doktorunuza belirtin benim de 2 hafta ağrıdı hep sonra geçti dinlendim hep hiç iş yapmadım
Emine52_34 Nnslhnfr merhabalar umarım hala bu sayfadasinjz dir bende 2 hafta önce serklaj oldum ve Rahim de batma hissim var beni endişelendiriyor acaba sizde süreç nasıl ilerledi insallah bir problem teşkil etmez
yasemin333 Nasippp anladım canım geçmiş olsun.Ben de 14+1 im kontrole gideceğim doktor ultrasonda ölçüyor değil mi,ne olur ne olmaz baktırmak istiyorum.Bir kaybım var ama pıhtılaşmadan dolayı
Gns3472 Nasippp Nasippp merhaba arkadaşlar 10 haftalığım 2. Gün önce birden kanamam oldu iki peçete doldurcak şekilde sonra hastaneye gittim bebegimin kalp atışları duruyordu sonra kanamam durdu doktorum iğne ve progestaran ilaç verdi onu kullanıyorum şimdi ise kahve rengi lekem oluyor sadece birşey olur mu bebeğimi kaybedermiyim çok korkuyorum benim yaşadığımı yaşayan varmı 😔
Nnslhnfr Nasippp amin inşallah. 19+5 de 25 mm iken atıldı. Şu an 21+5 deyim kaç mm bilmiyorum. Benim ilk gebeliğim bu. Bir hafta arayla 32mm den 25 mm e düşünce doktorum serklajı uygun gördü bende kabul ettim.
Nasippp yasemin333 evet canım benim ultrasondan baktı muhakkak iste bende kendim ısrarla bakılmasını istedim. Bende de var pıhtılaşma
MehribanMehmet yasemin333 merhaba canım. Pıhtılaşma bende de vardı bende ilk bebeğimi kayb ettim ondan dolayı şimdi 13+4 günlük hamileyim ara sıra korkuyorum sanki kalbi aymıyormuş yaşamıyormuş gibime geliyor sende de oluyor mu bu durum ? Ya da korkmamama gerek var mı? Doktorum en son 12haftasında baktı birde 16 haftasında gel dedi.
Selin2 yasemin333 Benimkide en basından beri ölçüldü hersey normaldi rahim boyun yeterli erken dogum riski yok dedi doktorda perinatolojide her kontrolde.. ama Çarşamba günü 26.haftadayken 1,7mm acilma olmuş ve hemen yatırıp dikti erken doğum riski oldugu icin bebek sürekli baski yapiyor diye
Nasippp Nnslhnfr iyi yapmışsın canım riske aymayalım biz tedbirimizi alalım takdir Allah’tan inş 🤲🏻😌 biraz stres biraz endişe rabbim kolaylığını versin hepimize inş 🤲🏻🌸
baby3_ Nnslhnfr sen de benim gibi geç haftada olanlardansın canım allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 19+4 de atıldı sadce 5 mm kalmışken birden oldu benim. Şimdi 20+2 sürekli yatış durumundayım ara sıra bakma oluyor insan çok korkuyor tuvalete gidince aşağı toplanma oluyor korkuyorum zor gerçekten
ssrifecbnn Nnslhnfr merhaba benimde 21+ 1 detaylı ultrasonada doktor 28mm gördü Pazartesi günü kendi doktoruma muayeneye gideceğim inşallah bişey çıkmaz
Dmtkblt Nnslhnfr bunu her kontrolde olcuyorlarmi yoksa siz mi istiyorsunuz bir de alttan mi muane ediliyo öğrenmek için
umutunannesii Nasippp canım sana bisiy sorcam ben 22+6 hamileyim rahim agzim kisaymis 2.7 tedayliya giridm orda baktı doktor ama serklaj için haftan büyük dedi fitil iğne ve krem yazmış çok korkuyorum bebgime bisiy olur diye
Smctn Nasippp bebek toplanması bendede oluyor ara ara kadik agrisinda oluyor bu arada tetanoz aşı si olcakmisiniz
Nasippp Smctn normal mi doktorun bişey dedi mi? onda kararsızım açıkçası doktorum olabilirsin dedi ama ben korkuyorum 🥴 sen olacak mısın
snmsvrnzdmr Smctn bebek toplanması ne ? Allah kolaylık versin, tetanoz çok lanet bir aşıdır kolda koparcasına ağrı yaptı bende her dozda. (zamanında ömürlük koruyuculuğu olsun diye yaptırmıştım da çok sakar olduğumdan- ama sanırım gebelikte yine isterler diye düşünüyorum)
EymenAli21 Smctn bende aynı durumdayım 19+4 tetanoz aşısı oldu doktorum onayladı evet kolda ağrı oluyo üç gün sonra geçti Allah hepimizin yardımcısı olsun 😊
Smctn Nasippp dokrorum ol dedi dün asiyi yaptirdim yapan hemşire kasilma yapabilir kasilman olursa dr.git dedi Bana 😔 şimdilik bisey yok ama kolum agriyor
Nasippp Smctn bana da ol dedi ama kararsızım olursam da ilk dozu 26. Haftada 2yi de 30. Haftada olurum her halde sen ne kadarlıksın şimdi?
PapatyaAsk Smctn kb ama serklaj tam olarak ne. Oluyo şuan ikinci hamileliğin ilkinde 8ayin ortasında 1 cm açıklık var demişlerdi ama hiç Bi işlem olmadı erkn haftalarda açılma olduğu zmnmi serklaj yapılıyor
Nasippp Smctn maşallah canım peki cinsiyetiniz ne kaçıncı haftada hissetmeye başladın. bide bu haftalarda da kasılma falan oluyor mu?
Smctn Nasippp 18 haftalik ken hissettim canım kızım olacak 😊 evet ara ara karnimda toplanıyor yumruk gibi hissediyorum nedenini bilmiyorum Dün ayrıntılı ultrason yaptırdık dr. Herşey iyi dedi tabi serklaja bakmadı kendi dr. Bakacak 15 gün sonra
Sedazzz Nasippp beni hatırlarsın bende senden 10 gün önce olmuştuk serklaj.yanliz şu tuhaf geldi doktorum bana kasılma önleyici bı ilaç verdi serklajdan hemen sonra ki kasilmamda hiç olmamamsina rağmen ismi endol 6 saate bir içiyorum neden diye sormuştum serklaj dikisinden sonra kasilma çok sıkıntı hicbi şekilde kaislman olamamli demişti ilaç kullanmıyorsan bı doktorunu danış derin
Nasippp Sedazzz hatırlıyorum canım şuan kaç haftalık oldun .. bana da serklajdan sora endol fitil verdi 5 gün kullandım sadece makattan idi ama bide dikişler enfeksiyon kapmasın DİE haftada 1 kez vajinal biokadin fitil verdi sabah akşam 200 mg Progestan kullanıyorum. günde bir kez yemekten sora magnezyum kullanıyorum anlamıyorum niye oluyor 🥺 herşeyden korkar olduk 🤦🏻♀️
Kubrabulutt31 Sedazzz o ilacı herkese vermiyorlar canım bende serklaj oldum sadece antibiyotik yazmıştı 1 hafta kullandım o kadar şuan 33+6 yım bence doktorlar en uugun ilacı berecektir herkesin durumuna göre olmalı
Dgull Sedazzz ben onu makattan alıyordum kuzum bende 14 haftalıkken oldum olmadan iki gün önce plesentam kanadı gece yattırıldım amelşyattan sonra endol fitil clocin jel cipro biteral verdi. Şimdi yatıyorum ara ara bendede batma oluyor Nasippp burdada denk geldik 😇
Mugee09 Nasippp Sedazzz Ayyy bu aralar kafama takılan bir konuydu kendi kendime kuruntu ypyordum acaba mı dye . Yorumlara baktığında şaşırdım 35 mm olanlara müdahale edilmis. Ben 19 ve 23 haftalarda detaylı grdim perinatolji servisk 32 yazyordu doktorum bişi demedi bunla ilgili şuan 34 haftalık oldum doktrlar pek bişi demedi bunla ilgili açıkçası muanede buna baktılar mı da bilmiyorm , ya benimkide kısaldysa diye endişelenmeye başladım 🙄😟