Ayferavci Merhaba merak ettiğim bişey. Var benim ilk gebeliğim 31 hafta +6 günlük hamileyim 60kg . 500 gram ile hamile kaldım bugün kendimi tartım tam 73kg 600 grm Normal doğum yapmamda bir sakınca var mı ve kilo almamak için neler yapmam gerekir ?? 🙏🏻
Sinemarslannnn Ayferavci normal doğum kilosu nedir bilmem ama kilo almamak için ekmek tatlı hamur işini hayatından cıkarmalısın tamamen sağlıklı ve düzenli beslenmelisin ben 30+4 teyim 4 kilo aldım canım
babysevgi Ayferavci böyle bir sınır olduğunu zannetmiyorum en fazla bebek için konusulabilir . Annenin kilosu bence etkılemez . Dra bağlı bişy ben böyle dusunuyorum. Yusuf olgaç var op dr hiçbir gebesinin kilosunu ölçmüyor sormuyor.. sadece bebek kilosu bebek usg si ile ilgilenıyor ve bir ayda 40 doğm yaptırmıs sdce 2 si sezeryan olmus zorunlu . İnstagramdan da incelyeblrsnz. İstanbuldaysanız terch de edeblrsnz doğumda
Cramel Ayferavci canım çatı kemiğinde sıkıntı yoksa bide sağlık sorunun yoksa normal doğum yaparsın. Kilon çok yok. Ben 168 boy 65 kiloyla hamile kaldım ilk gebeliğimde. 86 500 şe doğuma girdim. Çatır çatır da doğurdum çok şükür😅 3 saat sancı çektim sadece. Kilolu olmak normal doğuma engel değil yani
Cramel babysevgi annenin kilosunu ani kilo artışı var mı diye ölçüyorlar. Bazen gebelik şekeri falan olduğu zaman kilo birden alınıyor. Yada troid falan olabiliyor.
Ayferavci Cramel vlhh çatı kemiğim ile ilgili doktorum bana bir bilgi vermedi geçen cuma hasteneye gittim bebeğim ters durduğunu 3 hafta snra gel dedi şu çatı kemiği ne durumda onu sorarım normal doğum yapamıyacam diye biraz korktum ☺️🙏🏻
Lamia65 Ayferavci Kilonun bebek için geçerli olduğunu biliyorum ben canım. Bebek kilolu olunca normal doğum yapmak zorlaşıyor. Bunun içinde doktorlar ekmeği azaltmayı öneriyorlar
Ozdenkekec Ayferavci canım ilk doğumum da 25 kilo aldım 114 kiloyla doğum yaptım kiloyla bağlantılı bişey yok bence merak etme kilon çok iyi zaten
Ayferavci Ozdenkekec inşlhh Normal doğum rapim hepimize nasip eder ameliyata kimse zorunda kalmaz 🙏🏻💙
begumseker Ayferavci annenin çatı durumu etkiler doğumu kilosunun etkilediğini hiç duymadım.. bebeğiniz çok kilolu olursa o da etkiler.. kilo almamak için tatlı abur cubur tarzı şeylere kaçmamanız gerek.. bebeğe de gereksiz kilo aldırırsınız
Oznur1_23 Ayferavci nasıl o kadar alıyorsunuz ben 2 kilo aldım bu konuyu iyice takıntı haline getirdim 😔
zeyzey95 Oznur1_23 bende 35 haftaya kadar 2 kilo aldım sonra 37 de baktım 2 haftada 2 kilo daha almışım ama yemem de bi artış olmadı ödem olduğunu düşünüyorum bebeğimin kilosu da bir hafta önden gidiyor yani takıntı yapmana gerek yok canım bebeğin gelişimi iyiyse sorun olmaz
zeyzey95 Ayferavci ben 101 le hamile kaldım 38+1 oldum 105 kiloyum ve doktorum çatı muayenesi yapınca çok rahat bir doğum yaparsın çatın çok güzel dedi senin kilonda bişey yok yani zayıf olup çatısı dar olup normal yapamayanda var 120-130 olup normal yapanda var yani