12mers Herkese çok teşekkür ederim bilgiler için kimse kızmasın üzülmemin sebebi bebeğim mi karıştı yoksa benden önce yolladılar dı ya ama bir anlık gasvet galiba şükür hemen düzeldim şunu anladım eşim de bende çok bilgisizmişiz meğer 🙁
begumseker 12mers benim de annem ve babam A ben ise 0ım olabiliyor. Çok düşük bir ihtimal. Sizin de kan gruplarınız A0 ve eşinizin B0 yani olma ihtimali var olmuş ne farkeder ki?
Periliko 12mers amann takildiginiz şeye bakın 😊 Ben beyaz tenliyim mavi gozluyum eşim beyaz tenli yesil-ela gozlu benim dogurdugum esmer kahverengi gozlu 😂 kesinlikle bizim cocugumuz olduguna inanmiyorlar. Genler cok karisik olabiliyo boyle seyler
papatya35 12mers çok olağan bir şey biyoloji öğretmeni olarak söylüyorum:) dizin genotipiniz A0 eşiniz B0 kızınız babasından 0 Annesinden 0 geni aldığı için 00 rh pozitif olmuş diğer ihtimaller ; AB A0 B0 olacaktı hepsi bu 🥰
Nuriiiiii papatya35 canım bşsey soruyum mu benim eşimin anne ve babası A pozitif, ama eşim Arh negatif acaba bu negatiflik nerden geldi bütün sülale A poz
EceEgemen 12mers cnm neden üzüldün anlamadım bizde de durum aynı eşim b ben a oğlum 0+. Kan grupları aa yada a0, bb yada b0 oluyor eğer sen a0 eşin b0 sa çocuğun 0 olma durumu oluyormuş doktorumuz bu şekilde anlatmıştı
12mers EceEgemen bilmiyorum canım bilgisüzliğimden diyelim sanırım bir de 0 zor bulunan kan derler ya ona da üzüldüm :(
EceEgemen 12mers zor bulunan negatif olanı cnm hiç üzülme Allah korusun hiç lazım olmasın tabi etrafına sor kimler 0 diye yaz Bi kenara not olarak
Nuriiiiii 12mers canım bizimkide farklı, eşim A Neg, ben 0 poz bebek ise A poz eşimden A benden pozitifliği almış tamamen eşim tarafına cekmis
Nuriiiiii 12mers eşimin annesi A pozitif, babasıda A pozitif ama eşim Arh negatif çok , ailede negatif olan yok ama eşim negatif
papatya35 Nuriiiiii şöyle diyeyim Rh ddediğimiz şey de bir gen ve iki temsilcisi var R ve r şeklinde rh pozitif insanlar => RR Yada Rr oluyo rh negatif insanlar => sadece rr şeklinde oluyo yani annesinden ve babasında r gelince o kişi negatif olmuş oluyo
Nuriiiiii papatya35 ah biyoloji bilgim şimdi hatırladım canım çok teşekkür ederim çok iyi anladım şimdi
Edsn 12mers onda ne var benim 0 pozitif eşimin A pozitif bebeğimin 0 NEGATİF 😳 İlk defa böyle bir şey duydum araştırdım ,doktorlara , laborantlara falan sordum çok düşük bir ihtimalle de olsa olabiliyormuş 🤗
Arsu1661 12mers cnm benim de annemle babamın hatta hiç bi tarafta olmayan kan grubu 0 rh negatif Ew sülale de yok çok araştırdık ama o zamanlar başhekim anlatmıştı nadir durumlarda iki kan grubu karışıp farklı bi kan grubu çıkarabilir DİE
12mers Nuriiiiii demi Allah korusun kuzum büyüdüğün de öyle düşünse çok üzülürüm oda aklıma geldi büyüyecek gerçi ozaman okur annesi gibi cahil olmaz :(