Merhaba güzel anneler ve anne adayları,
Nasıl başlasam nerden anlatsam diye öyle çok çok düşündüm ki unutmadan söylemeliyim şimdiden krem filan değil göğüs uçlarınıza zeytinyağı sürmeye başlayın. 😂
Uzun süredir devam eden sümüksü mukuslu bir akıntım vardı doktorum normal olduğunu dile getirirken 21 Ekim akşamı ağrılarım çok fazla olmaya başladı ve arar ara geliyordu. (3cm açıklığım vardı haftayı beklemek için uğraşıyorduk)
Önemsemedim bilerek çünkü hissediyordum sanki doğum yapacağım diye..
22 Ekim sabahı saat 6 da tuvalete gittiğimde akıntı da nokta nokta kan gördüm ama belki silmektendir diyip geri uyudum. Tekrar uyandığım zaman bildiğiniz kahverengi akıntıya dönmüş arada kan damlaları vardı dedim nişanım geliyor!!
Güzelce yemeğimi yedim bekledim bekledim ve doktorumu aradım nişanım geldi ama suyum gelmedi bekleyeyim mi diye hayır hemen gel dedi. Miniğim normalden daha da hareketliydi o gün çıkacağım ben der gibi..
Eşim geldi annemle beraber hemen hastaneye geçtik.
Doktorum ebelere haber verdi dogumhaneye geçtik alttan muayne ettiler( daha önce burda okuduğum yazılardan dolayı çok korkuyordum lakin 4 5 kere olmasına rağmen ne çatı muaynesi çok acıtıyor ne birşey korkmayın ) 3 cm di açıklık akıntı devam ediyordu. Nstye girdik hemen ardından 20 dakika hemen doktorum aşağıya çağırdı bizi muayne etmek için açıklık 4cm olmuş kafa mobil pos düşmek üzere !! Dedim noluyoruz anne oluyorsun doğum başlamış dedi doktorum! 🥰
O stresi heyecanı duyguyu ani anlatamam tarif bile edemem başladı şimdi de spinal korkusu burda yazılanlar sağolsun 😱
Neyse odaya alındık giydirildik,nstye bağlandık hemen dogumhaneye götürdüler soğuk soğuk terliyorum aneztezi uzmanı sakın olun sizi kim korkuttu böyle derken bir ebe sakince omuzlarıma doğru gelip korkma bak bebeğin için böyle diye beni rahatlatirken ignem vurulmuş ayaklarım ağırlaşmaya başlamıştı bile 😂 (sinek ısırığı gibi aciyor damar yolu daha çok acıtıyor 😂)
Yavaş yavaş yavaş derken doktorum geldiği an müthiş bir rahatlama hissettim. Eveet başlıyoruz birazdan derken çoktan başlamışlar miniğim doğmak üzereymiş bile 😳 dokunmalari hissediyorsunuz bu arada plesanta karından çıkarken hafif baskı uygulanıyor ordan plesanta çıktığını anlıyorsunuz onu anladığım an bir ses 18.21 de hayatımı değiştiren beni ben yapan gözyaşına ömrümü vereceğim sapsarı altın saçlı miniğim dünyaya geldi..
Anne olmuştum, benimmiydi bu minicik diye düşünürken doktorumla reismler ilk ten teması ve ebelerimiz sayesinde ilk emzirme ilk süt hemen orada verildi kokusu tarif edilemez duygusu anlatılamaz…
Allah’ım isteyen herkese nasip etsin 🙏🏻
Babaya götürmek üzere minigimi aldılar bende doğumdan çıkmak üzereydim. Tam 19.12 de minigimle eşimin yanına odaya geldim. 6 saat kaldırmadılar sezeryan olduğundan dolayı dikişlerimi estetik yapıştırma yaptılar gece çorba servisi yapıldı. Minikler ilk gün emme konusunda çok zorlanıyorlar o yüzden zeytinyağı tavsiyemi tekrarlıyorum.. 6 saat sonra yürümeye başladığında ise organlar yavaş yavaş yerlerine oturduğu için hafif bir ağrı oluşuyor sadece ..
Birde söyleyemeyi unuttum sezeryan sonunda antibiyotik iğne vuruyorlar ağızda acı bir tat sağ omuz ve kaburga da ağrıya sebep oluyor mide bulandırıyor. Her sezeryan da yapılıyormuş aklınızda bulunsun.
Bol bol su ve kayısı suyu için ne kadar erken gaz çıkarıp o kadar çabuk kaka yapabilirsiniz.
Ve dependdd almayı unutmayin!!!
Kıyafet olarakta ben 2 gecelik 3 alt üst takım almıştım biri resim çekilmek içindi diğerleri önden düğmeli ve hayat kurtarıyor.. kalın kalın çoraplar almayın aşırı soğuk olmuyor..
Bebise 2 10 lu hastane çıkışı(1i resim için) 5 li 1 hastane çıkışı 5 zıbın 5 alt 5 çorap 5 eldiven 2 battaniye 5 şapka koydum . Yeterli geldi göğüs ucunuz benim gibi çıkmazsa eğer elektrikli süt sağma makinesini tavsiye ederim.. benim kurtaricim oldu.
Baya bir uzun oldu hakkınızı helal edin.
Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin inşallah 🥰❤️
22.10.2020 18.21 de bu mutlu happymom serüvenim kendini happykids e bıraktı :) darısı başınıza inşallah 😘