Merhaba kızlar 40+4 de 20.10.2020 Salı günü akşam 21.18 de dünyalar güzeli kızımı kucağıma aldım.
Gelelim doğum hikayeme kızım son bir aydır doğum kanalına girmiyordu en son 39 haftalıkken 1 cm kalmıştı doğum kanalına girmesine 40+4 de Salı sabaha 7.30 tuvalete gittim nişanımın geldiğini fark ettim nişan dan iki gün önce kasılmalarım sıklaşmıştı bir önceki gece 15 dk da bir gelen kasılmalarım en son 6 ve 5 dk da bir gelmeye başladı sabahı da nişanım geldi eşime işe gitmemesini söyledim kalktım duş aldım kahvaltı yaptık sonra hastaneyi aradık gelmemi söylediler günüm geçtiği için doğum başlamıştır dediler sabah onda hastaneye geldik kayıt yaptırdık yukarda bizi bekliyorlardı zaten gittim doğum odasına aldılar bizi nst ye bağlandım kendi sancılarım vardı ama düzenli değildi alttan kontrol ettiklerinde 4 cm açılmam vardı epidural aldım sonra sancılarım düzenli olmadığı için suni verdiler 15 ml başladı suni sancı vermeleri 6 cm oldu açılmam ama suyum bir türlü gelmiyordu en son 170 ml de suni vermeye başladılar 9 cm açılmam vardı ama hala suyum gelmedi zar kalın olduğu için kızım ve sancılar bir türlü zarı yırtamadı en son saat 20.00 da doktorum geldi hazırlığa başladılar suyumu kendisi patlattı ve doğum sürecim başladı epidural aldığım için ağrı sancı hiç bişey hissetmiyordum ama sancı geldiğinde karnım sertleşiyor ona göre ıkınıyordum baya bir uğraş sonucu kızım aşağı indi doktor başına değebiliyordu ama kendini yukarı çekiyordu eşim elimi tutmuş bana destek veriyordu onun da ellerini parçaladım tırnaklarımla 😂 neyse olmadı sonra hemşire sedyeye çıktı benim ıkınma başlayınca o iki elini yumruk yapıp karnımdan aşağı doğru basıyordu aşağı da da doktorum kızımın başını çekmeye çalışıyordu bende olanca gücümle ıkınıyordum doktor alttan kesi atmış bu şekilde 8 defa falan ıkındım ve hemşire üstten elleriyle itti çok canım acıyordu ama kızım içerde zor durumda kalsın istemiyordum olanca gücümle hem ıkınmaya hem de o üstten ittirmedeki acıya katlanıyordum en son doktor da vakumla çekti kızımı ve saatler 21.18 i gösterirken kızımı hemen çıkarıp göğsümü açıp yatırdılar tabi o arada ben herşeyi unutup ellerim titreyerek ağlamaya başladım eşimde ağlıyordu öylece 1 saat göğsümde yattı canım kızım iç de ve dışta çok fazla yırtılmam vardı onların dikişleri atıldı kızım göğsümdeyken hiç bişey umrumda değildi Ecmel Veram şimdi yanımda yatıyor hastanedeyiz Allah izin verirse ya yarın yada cuma günü çıkacağız ikimizde iyiyiz Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin İsteyen herkese evlat nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın. Ha bu arada epidural da alsanız doğum her türlü zormuş kızlar neden cennet annelerin ayakları altında anladım sevgiyle kalın 🥰😘❤️