Duru999 Seva_sevaaaa merhaha o haftalarda bendede oyle gidiyordu 17 haftada artik denklesdi adet tarihimle. Simdi bilmiyorum nasil kasimda gidicem dr merak ediyorum acikcasi. Ama bi arkadasim 32 haftasina geldi onda hala oyle davam ediyor 1 hafta onden.
Tugceasl Seva_sevaaaa benimde şuan adet tarihime göre 15+4 ama doktorun hesabına göre 16+5 bende bunu sormuştum bir hafta önce döllenmiş dedi bi sorun olmuyor ama 🌸
Fxfx Seva_sevaaaa adet tarihinizi değiştirmenize gerek yok çünkü adet tarihimize göre bebek kaç haftalıksa ona göre doğum yapacaksınız.. Ultrason cihazları tahmini ölçüyor sonuçta.. Benim bebeğim de 1 hafta önde ama Dr um adet tarihine göre kaç haftalıksa onu baz alıyor..
Nuray23 Fxfx benimde oyle canim. Mesela ultrason kagidinda 9+6 yaziyor ama doktorum kendi dosyama 9+2 yani adet tarihime denk geleni yaziyor. Bildigim kadariyla bebegin gelismesiyle alakali. Ultrason boyuna kilosuna gore olcuyor.
CansuDemir Seva_sevaaaa makineyle usg baş-popo mesafesi ölçer. +- ½ hafta oynar. Günü gününe tutmasını beklemeyin. Mesela ben 24+5 gebeyim şuan. Geçen hafta kontrolde 23 hafta idim. Usg ye göre başı 22+bilmem ne, bacak boyu 24+3 gibi filan çıktı. Eğer ki usg ye göre 15-17 haftada geri kalmış gibi çok büyük fark çıksa o zaman tamam korkarım.Ama her gebeliğimde 1-2 hafta fark vardı. Hatta oğlumda 35 den sonra 3 hafta önden gidiyordu ölçümler.
diyhomelif Seva_sevaaaa geri çekme canım .ilk adtet bitiş tarih kayıtlı kalsın bebek 2 hafta önde 2 hafta geride çıkabilir her gebelikte öyle
Fxfx Nuray23 eğer ilk baştan itibaren farklı çıkıyorsa bu döllenme ile ilgili ve Dr lar adet tarihini değiştiriyor bu durumda..ama bebek büyüdükçe oluyorsa bu bebeğin gelişimi ile ilgili.. İlk gebeliğim 6 7 haftalıkken küçük çıkıyordu enson Dr um 1 hafta değiştirdi adet tarihimi..şimdiki haftasıyla uyumlu başladı bir ara baya fark attı ileriydi şimdi 34 haftalık ve 1 hafta ileri.. Ama doğum adet tarihime göre olacak
WmonallissA Benimde öyle, bende merak ettim. Normal adetime göre 11+3.Dr a göre 12+3, bende anlamadım muhtemelen erken döllenme oldu diye tahmin ettim.
Nuray23 Fxfx himm dogrudur. Cunku adetime 5 gun kala ogrendim hamileligimi beta 763 tu. Erken dollenmeden de ileride cikmis olabilir. Saglikli olsunlar insallah . Herkes sag salim alsin kucagina 😊😊