Merhaba kızlar. Öncelikle hepinize hayırlı kolay ve en önemlisi sağlıklı doğumlar diliyorum. Çocuk istiyoruz artık dediğimiz ay hamile kalmış biri olarak kendimi çok şanslı hissediyorum Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. 13. Haftada bir oğlum olacağını öğrendiğimde nedendir bilmem hiç şaşırmadım zaten ne olacaktı der gibi 😁oysa kız çocuklarına da bayılırım daha hayırlı olduğuna inanırım zira biz 4 kız kardeşiz erkek çocuk nedir bilmem bile 😁 Hamileliğim genel itibariyle normal seyrinde giden bir hamilelik oldu sadece 20. Haftada ufak bir lekelenmem olmuştu oda plasentanın alt segmentte olmasından kaynaklıymış 3 hafta kadar eşimle birlikteliğe ara verdik 24. Haftadaki kontrolümde plasenta ön duvara çıkmıştı artık korkacak bişey kalmamıştı. 28. Haftadan sonra bebek baş aşağı pozisyonunu da almıştı normal doğum için engel yok gibiydi bende iyiden iyiye kendimi hazırlıyordum artık normal doğuma 😊 Ama unuttuğum bişey vardı ki ben 5 yıl önce genital siğil için tedavi görmüştüm görünürde siğil yoktu artık ama doktorum gözle göremediğimiz gözümüzden kaçan lezyonlar olursa bebek için risk teşkil eder dedi normal asla doğurma demiyorum ama ben tavsiye etmem sana bırakıyorum dedi bende mecburen sezaryen ı tercih ettim elbetteki riski kabul edemezdim. 39+0 için gün aldık 15 ekimde doğacaktı oğlum iki gün öncesinde son kontrole gittim herşey yolunda Perşembe günü görüşürüz denildi eve geldik. 2 saat sonra nişanım geldi 🤦🏼♀️ Doktoruma haber verip hastaneye gittik nst de sancılarım da çıkınca doktorum bugün alalım zora sokmayalım dedi yatışımız yapıldı. Aç kalmam gereken süreyi bekleyip saat 18i gösterdiğinde ameliyathaneye gidiyoruz dedi hemşireler işte o dakika itibariyle sakin olan ben bir panik oldumki sormayın neredeyse vazgeçtim doğurmucam dicektim😁 ameliyathaneye girdik beni oturtup omuzlarımdan bastırdılar spinal iğne için gerçekten hiç acımadı sadece kendimi gereksiz yere kastım ve hemşiremin de kolunu baya sıkmışım 😅 sonra hemen uyuştum ben panikten ter dökmeye başladım o buz gibi odada 😂 bu arada bende daha önce tedavisini gördüğüm panik atak var sanırım bundan da kaynaklı çok gerildim. Anestezi doktorum çok tatlıydı yapmadığı şebeklik kalmadı beni sakinleştirmek için 😊 Karnına bastırıcaz dedi doktorum o baskı kötüydü gerçekten nefesim kesildi biraz bağırmış olabilirim sonra bir viyaklama sesi duydum rüya gibiydi oğlumu gördüm oyuncak bebekti sanki çok küçüükkk diye bağırdım ne küçüğü dedi doktor 3760 gr tosun doğdu 😂 sonrasında benim rahim kasılmalarım başladı omuzlarıma kadar müthiş ağrı başladı henüz daha dikişlerim atılıyordu nolur beni uyutun dedim uyuttular dikişlerim 45 dk sürmüş gözümü açtım hala omuz ağrım vardı rahimdeki kasılmaları omuzunda hissediyorsun dedi doktorum herkes farklı hissedermiş. Sonra odama çıkardılar herkes gülüyor ben ağlıyorum 😂 serumlarım takıldı (rahim toparlayıcı serum) iyice arttı ağrılarım kesinlikle normal doğum sancısı da yaşadım ben 4 saat kadar kimisi sancıyı hissetmez ya ben baya hissedermişim demekki bunu anlamış oldum serumlar bitene kadar yapılan hiçbir ağrı kesici etki etmedi bebeğim birkez bile ağlamadı ben tüm gece ağladım 😂 şimdi anlatırken komik tabi. Sadece dikiş ağrılarım kaldığında kuş gibi hafiftim artık. Oğlum çok güzel Allahım nasıl bişeymiş bu annelik daha güzel bir bebek bilmiyorum ben artık ❤️
tavsiyelerim;
tabiki depent 🤟🏻
Hemen sütüm gelmediği için mama ( bebeğinizi aç bırakmayın asla)
kayısı hoşafı
bol su
bol yürüyüş
Ve en önemlisi hepsi geçiyor geriye mis kokusu kalıyor bebeğinizin ❤️
benim ağrı eşiğim düşükmüş belkide herkesin vücudunda aynı etki olmuyor oda olabilir sebebini bilmiyorum ama konforlu bir doğum yaşamadım. Sizi etkilemesin lütfen geçirdiğim 5 günlük zorlu süreç bi şekilde geldi geçti sizlerin çok daha kolay geçsin inşallah 🥰 çok uzun oldu sanırım şimdiden okumaya üşenmeyenleri tebrik ederim 😁