Buseyrd canım şöyle bebek emdikçe süt artıyor ben sadece bol su içtim özellikle emzirdikten hemen sonra içmeye dikkat ettim, başka hiç bisey yapmadım yapmıyorum da çok şükür sütüm var, ilk zamanlar göğüsler terbiye olana kadar göğsün şişiyor bebek hepsini boşaltamıyor hem Şiştim hem göğüs yarası derken göğüslerim ateş gibi oldu semsertti, artık koltuklarıma kadar sızlamaya başladı, eşim sabahın 8 inde açık medikalci aramıştı süt sağma makinesi almak için🤣 sütümü göğüs uçlarım iyileşene kadar makineyle sağıp biberonla vermeye devam ettik çok şükür meme reddi yaşamadık biberondan memeye geçince reddeder gibi oldu, o sırada doğum travması için gittiğim psikolog bebeği sadece bezle kalacak şekilde soy ve öyle emzir ten tene temas olsun dedi ilk denemede başardık emzirmeye devam ettim, (meme reddi yaşayanlara fikir olsun) benim çok şükür sütüm çoktu buzluk süt kaynıyor Allah’a şükür, ama sen daha doğum olmadan kendini süte şartlama sütün olmazsa çok üzüleceğini anlıyorum yazdıklarından bu düşüneceğin en son şey olsun sen hele bir doğur bebişi emzirsen de emziremesen de o senin kokunla doyacak senin kokunu arayacak zaten 🥰 ki ben göğüslerim iyileşene kadar kucağıma alamıyordum çünkü kokumu alıp beni istiyordu ağlıyordu, ben emziremiyordum (üstüne sarılık devam ediyordu) biberon veriyordum o aç olsa da olmasa da memeyi istiyor emziremediğim için üzülüyordum ama sütümü içtiği için çok mutluydum ona rağmen günde 1 kere bile olsa iki göğsümden de emzirdim acıya rağmen (annelik iç güdüsü sanırım 😊) o sana yakın olmak isterken sende ona yakın olmak istiyorsun çünkü. Ruhuma o kadar geliyordu ki acımı unutuyordum. beyaz floresan ışık da ince uzun bisey camla kaplı biseydi kutusunu bulursam markasını da yazarım aynı marka bulamasan da en azından nasıl bisey olduğunu görürsün ona göre alırsın canım🥰 sütü dert etmemen için şu örneği de vereyim hem emziriyorum hem ışık tutuyorum sarılığın en yüksek değer aralığı 15 ti benim bebeğim 13 tü (5 günlükken) buna rağmen böyleydi ama tek çare emzirmek, daha doğrusu bebeği aç bırakmamak, öyle sapsarı da değildi ama değeri yüksekti çok şükür uzun sürmeden ve hastaneye gerek kalmadan atlattık. Doğumdan önce yapman gerekenler arasında kesinlikle gümüş kapak al Benim göğüs uçlarım 2. Günde yara oldu kremlere boşa para dökmüşüz gümüş kapakla iyileştim tavsiye ediyorum, lansinoh kremi doğumdan önce aldım ama kullanmadım eğer alan kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir ben yara olduktan sonra sürdüm fayda etmedi sonra eczaneden farklı farklı kremler aldı eşim ama işe yaramamıştı. Sütünü sağdığında oda sıcaklığında en fazla 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay saklayabilirsin ben anne sütü poşeti tercih ettim porsiyonlara ayırıp üstüne kaç ml olduğunu ve tarihini yazdım günde 1-2 poşet buzluktan çıkarıp buzdolabında çözdürüp içiriyorum emzirme haricinde, tarihleri geçtiğinde atmak istemiyorum hemde ilk sütler daha sarı altın gibi kıymetli dediler o yüzden içiriyorum canım. Ama doğumdan önce süt arttırmayla ilgili bir bilgim yok çünkü benim göğüslerim doğuma kadar hamile kalmadan önceki halimle aynıydı doğumdan sonra sütüm oldu, kan uyuşmazlığıyla da alakalı bir bilgim yok canım istersen kontrole gittiğinde doktoruna bir danış 🥰