sedasenturk Alınganlık yapıyorsunuz amacım sizi incitmek, kırmak asla değil.Neden hamile bir insana böyle bişey yapmak için çaba sarf edeyim ki ? Süreç zaten stresli , anne olarak en iyisini istiyorsunuz.Ben sadece yanlış yönlendirilmenizi istemedim.Evet bu forum bilgi ve fikir alış verişi için hatta zaman zaman sohbet edebilmek adına var…Ama ki konu sağlık, hele ki bebekle ilgili bir durum olunca işin boyutu bence daha da ciddileşiyor.Fakat bazı anneler eminim size yardımcı olmayı çok istiyor ama bunu yaparken olay bambaşka bir yere gidiyor.Faydalarından çok zararları dokunabilir ama bunun bilincinde değiller.Bebeğinizi sizden çok kimse düşünemez , ne ben ne de bir başkası.Bakın sizin gebelik süreciniz ile ilgili hiç bir fikir ve bilgi sahibi olmayan insanlardan oylama ile fikir edinmek istiyorsunuz.Bu fikirlere de değer verdiğinizi anlıyorum anket açarak.Ben aslında bu tutumunuza kızdım.Bebeğinize bişey olsa sizin ciğeriniz yanar , burada akıl veren hiç kimseye bişey olmaz ,sadece ah vah canım der geçer giderler.Eğer ki doktorunuz güven vermiyorsa başka bir hekime danışın, o da vermiyorsa başka bir hekime daha danışın.Çünkü aynı durumu ben yaşadım farklı bir sebepten ötürü ve 3 doktora aynı anda gidip görüş alıyordum.Şeker yüklemesinde de aynı şekilde 3 doktordan görüş aldım ve hepsi yaptırmamı istedi.Bana yaptırmamam sonucunda nelerle karşılaşabileceğimi açık açık anlattılar.Bunun için illa ailenizde şeker hastasının olmasına gerek yok ya da zayıf olmanız gebelik şekerinizin olmayacağı anlamına da gelmiyor.
Bir kutu aç karnına sprite içtiğinizi ve kan verdiğinizi düşünün.Eğer şekeriniz varsa zaten vücudunuz tepki vererek şekeriniz yükselecek.Geç kalmadan da tedavi başlanır sağlıkla evladınızı kucağınıza alırsınız.Endişenizi çok iyi anlıyorum.Gebelik hem şahane duygular yaşanılan bir zaman dilimi hemde endişe, stresin tavan yaptığı bir dönem.O yüzden en doğru kararı doktorunuz ile birlikte verin lütfen.Ben her gebe anneyi çok önemsiyorum ve net bilgim olmadığı konularda kendi fikrimi söylesem dahi muhakkak doktorunuzla da görüşün bizler doktor değiliz, hiç kimsenin lafıyla yol alıp bu yolda ilerlemeyin diye söylüyorum.Dediğim gibi ikna değilseniz başka bir doktora daha gidin öyle karar verin.Bebek sizin bebeğiniz, hayat sizin hayatınız ve ne karar verirseniz verin sonuçlarına siz katlanacaksınız.Umarım en doğru kararı alırsınız.En başında da söylediğim gibi amacım sizi üzmek, kırmak, incitmek değildi.Yanlış anlaşılmak istemem.😊 Umarım evladınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız.