Herkese merhabaaaaaa sonunda bende buraya doğum hikayemi yazıyorum bunu yaşatan Rabbime şükürler olsun hamileliğim biraz zorlu geçti ama asla isyan etmemeye çalıştım daha kötüleri vardır dedim sabır ettim 9 ay boyunca kustum son 3 ay kusmalarıma miğde yanmam da eklendi bu durum biraz zorladı dirençsiz kaldım çok şükür yinede başka bi sorunumuz olmadı ne oğlumda ne de bende böyle böyle geçti aylar sanki ilk başlarçabuk geçti son zamanlar geçmedi gibi heycan bastı git gide arttı kaygılar başladı acaba yapabilecek miyim nasıl olacak çünkü ben kan alınırken kötü olan kan alındıktan sonra kolum ağrıyo diyerek gezen bi insanım o derece tatlı canım 😂 . Acaba normal mi olsa sezeryan mi son zamanlar hep düşünmeye başladım ama doktorum ile normal veya sezeryan olur diye hiç konuşmadık doktorum çatı muayenesi yaptı kendimi çok kastım biraz darlık var dedi yinede bekleyelim bevek büyür ise ona göre konuşalım haftaya dedi o bi hafta gelene kadar çok gergin geçti benim için çünkü normal istiyordum ama bebeğime ve bana birşey olacak diye de korkuyordum veya son an sezeryan olur diye bi hafta sonra pazartesi gittik bebeğim 3240 gram dedi yeniden çatı muayenesi yaptı ama bu sefer öyle acımadı 2 cm açılma var dedi rahim güzel yumuşamış kafa iyi oturmuş suyunda hafif azalma var dedi şimdi yatırsam doğurursun dedi ama sen git şimdi dedi eğer cumaya kadar olmazsa birşey hazırlıklı gel doğumu başlatalım dedi
Çıktık odadan beni bi telaş heycan sardı böyle zaten belimde son zamanlar ağrı oluyordu neyse eşimle çarşıya çıktık yürüdük baya ama yavaş yürüyüp mole veriyordum hep akşam eve geldik duş aldım duş alırken muahemdem sonra olduğu gibi kahveremgi gibi mukusumlu bi akıntı oldu sonra kırmızı çamaşırımda da arada geldi oldu yemek yedik çay içtik oturuyoruz ama ben artık bi sağ bi sol oturuyorum ruhum sıkılıyor gibi ağrım oluyor ama adet sancısı gibi dedim eşime yürüyelim biraz çıktık biraz yürüdük eve geldik evde yürüdük artık ağrı geldikçe eşinin elini sıkıyordum ama ben sancı nasıl oluyor bilmiyorum aşktan devam eden hep bi bel ağrısı arada artıyor ama sonra hep devam ediyo kasılma sayar indirmiştim telefonuma bakıyor eşim arada diyor arada hadi hastaneye gidelim diyorum yok gitmeyelim arada lekelenmeler devam etti saat 1.30 kadar böyle geçti ama ağrılar böyle aşırı değil dayanabiliyorsun 1.30 gibi pıt diyr bi ses geldi suyum geldi eşim hemen hadi kalk dedi gidiyoruz kalktım üzerimi değiştirdi çıktım yola ama artık sancılar az daha arttı acile girdik nst çektiler ama ben sırt üstü yatamıyorum yan yattım sancıdan da hareket ettiğim için zor çektiler doğum haneye çıkardılar muayene ettiler 3cm açılma yatış yapıldı lavman yapıldı nst bağladılar ama ben zor duruyorum çünkü belim ağrıyo sürekli tuvalete gitmek istiyorum eşim sürekli belime masaj yaptı o çok faydası oldu epidural ister misin dediler iğneden çok korkan bem kabul ettim 4 gibi yaparız dediler en son yine nst çekmek zorundayız sırt üstü yatman lazım dediler zorla yattım ama duramıyorum çıkmıyor sancılar tam olarak az da olsa çektiler sonra dediler seni aşağı indiriyoruz geldiler tekerlekli sandelye ile o ara eşimden nasıl ayrıldım bilmiyorum fark etmedim bile indik doğumhaneye ebe kırvandığımı görünce senin ıkınma hissin mi var dedi evet dedim hemen doğumhaneye aldılar baktı 8,9 cm açılma var dedi yinede epidural ister misin dedim yok doğum
Başlamış dediler doktoru aradılar geldi doktprum ebe o ara perine mesajı yaptı doktorum geldi ıkınma hissi var bemde ama doğumhaneye hiç ağrım yoktu sadece ıkınma hissi vardı çok rahattı yani ebe karnıma bastırdı ama cidden hiç acı hissetmiyordum ve en son bende ıkındım oğlum doğdu o his bambaşka ten tene temas sonrası onu aldılar ve onu izlemeye başladım benim dikişlerim atılırken çok çok güzel bi duygu Rabbim herkese nasip etsin sorularınızı seve seve cevaplarım hamilelik ve doğumla ilgili herkse kolay hayırlı doğumlar