Ebru_d melike14 canım kanama 13 gündür falan sürüyor jiç kesilmedi. Pazar akşamı aşırı oldu büyük pıhtılar geldi sabahında azaldı şimdi aynı şekilde devam ediyor artma ya da azalma olmadı. Pıhtılaşma bozukluğu da var.ilk bebeğimi dekolman sebebiyle kaybettim😔
melike14 Ebru_d kuzum sana şunuda söyleyim sağlıklı olan bir gebelikte düşük yaşanmaz eğer ki allahım korusun bir kişi düşük yaparsa evet zor durum ama iyi tarafından bakmaya çalışmak lazım vücut rahim sağlıklı olmayan bir şeyi vücuttan atmak için kasılır iter sağlıklı olsa organizma bu şekilde tepki vermez rabbim herşeyim hayırlısını nasip etsin bizlere inşallah
Ebru_d melike14 evet canım biliyorum hazırlıklıyım o konuda sıkıntı yok ne yaoalım kaderdir Allah isterse yaşatır şsterse alır. Ama işte yine de ümit ettikçe insan birşeyler araştırıyor. Sona gelinse belki bu kadar sorgulamam🤷
Merveakbb melike14 merhaba 16+1rahim agrisi bel agrim var neden acaba su gibi kati akintim var fitil kullanmiştim mantar efeksiyonu var diye ama daha su gibi akinti devam ediyo
melike14 Ebru_d umudunu hiç kaybetme tabiki hiç kötü düşünme ama İnternette yazanlarada çok bakma kötü şeyler yazılıyor insan iyi olsada vesvese yapıyor ben artık okumuyorum. inşallah bugünleri de atlatırsın dualarım seninle 🤲
Ebru_d melike14 Allah razı olsun cevapladığınız için çok teşekkür ederim daha rahatladım açıkçası, kasılma çok az var ama ne yapalım yalamayacaksa zaten kimse engel olamaz🤷
Ummuhanbilge melike14 melike14 hemşireyim diyince sormak istedim başlık açmak için girdim başlık olunca burdan yazıyorum benimde düşük riskim var 3günde bir progestan iğne kullanıyorum bir iki saattir bel ağrısı ve kasık ağrısı çekiyorum ama kanamam yok sizce beklemelimiyim acile mi gitmeliyim
Ebru_d Ummuhanbilge geçmiş olsun Melike arkadaş çok yardımcı oluyor sağolsun, size de dönüş yapar eminim. Kaçıncı haftadasınız?
melike14 Ummuhanbilge bence kanamanız yoksa bir süre yatın dinlenin ve bol sıvı tüketin bu sürede eğer dinlenmekle vr sıvı tüketmenizle ağrılarınız geçmezse o zamn gidin. Sizde aynı şekilde hastanede yapılabilecek tedavilerden kullanıyormuşsunuz zaten o yüzden biraz bekleyin ağrınız dinlenmekle geçmez ve artarsa mutlaka gidin. Kanama vs olursa hiç beklemeyin zaten
Ummuhanbilge Ebru_d geçen hafta kanamam oldu biraz acile gittim orda söylediler bi iğne ve progestan hap verdiler sonra kendi doktoruma gittim oda bol bol dinlen dedi hapı iğneyle değiştirdi bu güne kadar iyiydim bu gece sancım başladı
Ummuhanbilge melike14 çok teşekkür ederim 🙏 kürtaj oldum daha önce şimdi de riskli olunca korkuyorum biraz
melike14 Ummuhanbilge çok haklısınız ben bile herşeyi bildiğim halde en ufak birşeyde defalarca hastaneye koştum koşuyorum da anne yüreği işte ne yapalım böyle böyle sağlıkla bitiririz inşallah çok geçmiş olsun inşallah iyi haberinizi alırım 🤲
Ebru_d Ummuhanbilge geçer inşallah ya basit bir şeydendir umarım da sabaha bir şey kalmaz. Yarın bi kontrole gidersiniz sağlıklı mı hala diye. Kalp atışı duyuldu mu?
Ebru_d melike14 Melike hanım son iki sorum daha olacak, benim kese düzensiz ama york kesesi oluşmuş bu kese ileride (bebek oluşur ve yaşarsa) düzenli hale gelir mi? Ve son olarak,normal bir gebelikte kaçıncı haftaya kadar kalp atışı gözlemlenmelidir?
melike14 Ebru_d düzensiz keselerin sağlıklı devam edip etmediğine dair bir bileğim yok malesef canım hiç karşılaşmadım daha doğrusu diğer sorunu anlayamadım kalp atışı gebelik boyunca devam eder bebekte
melike14 Ebru_d benim 7.haftamda karından usg ile duyulmuştu ama bazı hastalarımızda bu haftalarda karından duyulmadığı olup alttan usg ile bakılırdı. Bu haftalarda kesin duyulması lazım zaten genelde 6/7 de çağırır doktorlar duymak için
Ebru_d melike14 pazar gğnü alttan baktığında duyamadı dün de karından baktı atış yok am bekkeyeliö dedi