Merhaba Güzel Anneler,
Şu an uyumam lazım aslında 🤭🤭 Ama yazmak o ana tekrar gitmek istedim 😍🥰 Öncelikle 3 yıllık evliyiz, 2018 yılında bir boş gebelik geçirdim kesem kendiliğinden düştü.😢 Hamilelik olayı bende travmaya dönüşmüştü yani bir daha aynı olayı yaşamaktan çok korktum ve akışına bıraktım işi. Tamamiyle sürpriz bir bebek oldu oğlum bizim için çok şükür ki dünyamıza ışık gibi geldi ama 🙇🏻♀️ Rabbim isteyen dileyen herkese versin öncelikle 🙇🏻♀️😇 Ocak ayında hamile kaldım, adetimin gecikmesi ile kuşkulanıp 5 tl lik testlerden yaptım pat diye 2. çizgiyi gördüm👼 Sonra kan vermeye gittim beta hcg 17000 lerdeydi, 6. haftada kalp atışını duyduk çok şükür ☺️ Artık bir kalp atıyordu içimde ahh o sesi hayatımız boyunca unutmayız sanırım eşimle hüngür hüngür ağlamıştık 🥰 1. trimester yani ilk 3-4 ayım prilam dr ile bol bulantılı, kusmalı geçti 🤭 Şu an o aşamada olanlara diyebilirim ki sabredin 2. trimester da geçiyor 😬 Geçmez sanıyorsunuz ama geçiyor 🙊 Üzülmeyin aç kalsanız bile o besleniyor. ☺️ Sanırım bu dönem en zoruydu benim için. 12. haftada doktorum 2li test yaptı ve orada minik bir çıkıntı gördü %51 erkek dedi ve yanılmadı 😬🙊 16. haftadada netleştirdik artık minik bir pipi ultrasonuna aşık olma vakti gelmiştiiii 😂🤩
Ve sonunda 2. trimester 🤩🤩 Artık günlük bir fincan kahve keyfi yapabildiğim, bebeğimi sağlıklıca besleyebildiğim canım 2. trimester 😬🤭 Detaylı ultrasonu 20. haftanın başlarında yaptırdık, Ankara’da yaşıyoruz Eyüp Ekici’ye gittik, çok memnun kaldım tavsiye ederim ☺️ Derken bebeğim haftasına göre ileri gidiyordu korktuk gebelik şekerinden ancak çok şükür çıkmadı. Zor bir test değil glukozlu su içip kan veriyorsunuz biraz aç kalma kısmı can sıkıcı ama sonucuna göre hareket etmek daha önemli olduğu için lütfen ihmal etmeyin🥰 30’lu haftalara gelmek biraz zaman alıyor sanki bende geçmemişti zaman malum birde korona olunca evde tıkılı kalmıştık 🙄 Neyseee gel zaman git zaman geldik 30 lara 😬 Kabul biraz ağırlaştım ama öyle aman aman öldüm bittim şiştim olmadım 🐣 Sıcaklar ve ter ve diş ağrısı ve mide ve boğaz yanması dışında çok iyiydim 😬 Bu arada 65 kg ile hamile kaldım 80 kg ile doğuma gittim 🥳 Hee bi de bebek hareketleri kesinlikle 30 lardan sonra düzene giriyor hele 20. haftaların başında çok çok düzensizdi korkmayın yani bende öyle oldu en azından 😇 Allahım çok uzun oldu farkındayım ama her anını yazmak, paylaşmak istiyorum ne yapayım 🤷♀️ 32. hafta itibariyle nst ye girmeye başladım. Çok şükür sıkıntı yoktu. Ki en başından sezaryen istiyordum 🤗 Zaten bebeğimde öyle gelmek istemiş kafası yukarıdaydı, kilosu vardı, son hafta bir tur kordon dolanmıştı. Doğuma iki hafta kala stresten zona çıkardım 😟😟😟 İlaç kullanmak zorunda kaldım maalesef sanırım hamileliğimin en zor zamanlarıydı 😌
Evet şimdi doğum hikayemize geldik çok şükür 🤭😂
38+4 de planladık doğumu Medical Park Batıkent hastanesinde Ertan Öztürk doktorum. Salı günü sabah 06:30 da yatışım yapıldı, son nst ye bakıldı odada, sonra 09:00 gibi ameliyathaneye alındım. Oturduğunuz yerde boynunuzu öne eğmeniz istiyor doktor yön veriyor zaten elime açılan damar yolu daha çok acıdı öyle diyebilirim hiçbir ağrı hissetmedim. Yani yapılan hiçbir şeyi ağrı sızı olarak hissetmiyorsunuz. Sadece benim heyecandan ilk 5 dakika bulantım oldu hafif kustum ve rahatladım sonra zaten 09:09 da bebeğim dünyaya gelmişti 😇😇🧿 Ben onun ilk muayenelerini izledim o arada vakit geçti zaten. 🤭 Bebeğimi babasına vermek için götürdüler. 09:45 gibide ben odadaydım. Sonta bana spinal anesteziden sonra takıldı bir şey hissetmedim ama çıkarılırken canım yandı biraz kabul 😌 Birde ilk tuvaletimde falan yanmalarım oldu. İlk yürüyüş zordu evet ama dayanılmayacak gibi değil. Zaten hareket ve bol sıvı ile kendinize geliyorsunuz 🐣 Kesinlikle depend mutlaka alın yanınıza büyük kurtarıcı oluyor. İlk gün sütüm gelmedi maalesef 😢 Şu an geliyor ama bu seferde bebeğim emmiyor bende sağıp vermeye çalışıyorum. En büyük problemimiz bu gibi şimdilik 😧 Çok uzun oldu ama şunu diyebilirim ki hamileliği ayrı güzeldi doğurması ayrı güzel şu an yanımda uyuması apayrı güzel 🤗🥰😍 Allahım tüm yavruları annelerine babalarına bağışlasın, hepiniz sağlıkla kucağınıza alın yavrularınızı, evlat hasreti çekenlerede tez zamanda kucaklarını doldursun. 🙇🏻♀️🙇🏻♀️🙇🏻♀️ Sorularınız varsa yanıtlayabilirim 😇
İyi geceler 🥰🥰