Kızlar Folik asit kullanımı gerçekten çok çok önemli. Ben ilk gebeliğim de gebelik oluştuktan sonra ve kısa bir süre kullandım. Oysaki öncesinde kullanmaya başlamam lazımdı bende folik asit eksikligi varmiş. Bebeğimde spina bifida denilen hastalik omurgada kese gibi bı boşluk oluşmuştu bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Şimdi ikinci gebeliğim de gebe kalmadan önce yüksek doz olan folbiol isimli folik asit kullandim gebe kalınca da belli bir süre kullandım folik asitin fazlasida otizme sebep oluyor ama kanıtlanmis bişey Yok dedi doktorum sürekli folik asit değerimi ölçtuk 12. Haftaya kadar kullandım sonrasında bıraktırdı doktor şimdi kullandığım vitaminlerde az doz folik asit var. 6 buçuk aylık hamileyim Folik asit eksikliğinden kaynaklı bı sıkıntı görünmüyor allahin izniyle bebeğimde ….
Dediğiniz gibi benimde çevremde kullanmayıp sağlıklı doğan bebekler var ama folik asit eksikliği olan bayanlar özellikle gebelik düşünmeden bı kaç ay önce kullanmaya başlamalı sağlık ocağında yapılacak bir kan tahlili ile eksiklik olup olmadığını anlaşılabiliyor