Cansss 3 gündür tırnak batması yüzünden perişan oldum İltihap oldu acile gittim sadece krem sürüp gönderdiler. Benim gibi olup hastanede tedavi ettiren var mı nasıl bir tedavi yaptılar
Arasarzu Cansss Benimde tırnağımda sorun var canım yapısı bozuldu 2 kere çektirdim hala düzelmedi tekrar çekilmesi lazım ama acısına dayanamacağım için bekliyorum
Esraaelisa1 Cansss canım ben o tırnak batmasından çok çektim iki baş parmağımdan da 2 defa çektirdim bir defa birinden plastik cerraha ameliyat oldum öyle düzeldi çok zor o bir yere çarpmamaya dikkat et
Tlyaltnts Cansss geçmiş olsun tırnakları düz kesmeniz lazım ve çok kısa kesmemek lazım ucu sıkan dar ayakkabı giymemeye önem gösterin ilerlediyse kremle zor geçer genel cerrahiye muayene olun antibiyotik verirler ya da batan kısmını çekebilirler tırnağa bağlı biraz acısına dayanabilirseniz batan kısmı törpünün ucuyla biraz çıkarmaya çalışın törpünün ucunu temizleyin tabi önce
_TuBaa_ Cansss Çok zor bir süreç 😞 Çok geçmiş olsun. Eşimde yaşadık bu sorunu ve çok ileri derecede idi artık intihap ilerlemişti ve dr. 1 saatlik bir operasyon ile ettin içinde büyüyen kocaman tırnak parçası çıkarttı. 1 ay sürdü bizim iyileşme ve kendine gelmesi. 20 gün rapor almıştı. Çok iyi bi ortopedi dr. Tavsiye ederim bazıları normal bir şey durummuş gibi geçer direk tedaviyi geciktiriyorlar.
Nktozkn Benim doğum sonrası sağ ayak baş parmağımda olmuştu hatta baya ilerlemişti kaç doktora gittim kimi ilaç yazdı kimi çekelim parmağı dedi en son bir doktor parmakla tırnak arasına sargı bezi tarzı birşey koydu internette vardı nasıl olduğu birde tırnak hızlı uzasın diye oje tarzı birşey verdi çok şükür ondan sonra hemen geçmişti
Svg2345 Arasarzu ben bu sebeple ameliyat bile oldum düzelmiyor o acı da cabası ayak bakım merkezlerinde klinik olan yerlerde bozuk tırnağı 3 ayda bir özel aletlerle tamizletitorum tavsiye ederim
Arasarzu Svg2345 İnşallah kendiliginden cıkıyor benim bazen doğumdan sonra ilk işim gitmek olacak yıllardır bende çok sıkıldım artık bu tırnaktan ne ayakkabı giyiliyor ne bir şey oluyor gerçekten çok zor
Cansss Tlyaltnts batan kısmını çekerken lokal anestezi uyguluyorlar mu çünkü ben bile ellemeye korkuyorum başkası yapamaz çok ağrıyor. Dün acile gittim antibiyotik krem sürdüler. Ama ağrı yine aynı devam ediyor
Tlyaltnts Cansss evet uyuşturuluyor o kadar ağrı yapıyorsa içine gömülmüştür kendin çıkaramazsın zaten
Annesinin_Busesi Cansss Evet canım ben lokal ile ameliyat olmustum kac sene korktum olmadım sonra dedım yeter artık ama tırnagımın hepsını cektırmedım batan kısmı aldırdım revizyon mu ne dıyorlar. Ameliyat oluyorsun yarım saat falan suruyor. Yalnız sonrasında dıkkat etmen lazım geri batabılır. Onun ıcınde tırnağını düzgün kes ve altına etle tırnak arasına ufak bir gazlı bez kes koy o batmasını engeller ozellıkle topuklu veya ucu dar ayakkabı giyecegin zaman. Yoksa tekrarlar ıllet bir sey valla. Ben senelerdir oyle yasıyorum. Gecmış olsun. Suanda da yapabılecegın krem verdilerse kullan ve tırnağını uzat sakın kısa kesme.batan kısmı hafıf kaldırıp altına birsey koy biraz acır ama her gun cekmekten iyi.
Cansss Tlyaltnts sporcuların kullandığı bir sprey varmış onla yapsalar zararı olur mu ki 33 haftalığım
Melikeakkc Cansss benimde oldu ama manikür pediküre gittim orda törpüle hep düzeltti sonra orayı hep bi tık uzun kestim dipten kesmedim
_TuBaa_ Cansss Bizim ki dediğim gibi operasyonluktu. İyi bir ortapedi dr. Bulmanız lazım. Özel hastaneler yapabilir sprey ama devleti bilmiyorum. Araştırmanız lazım.
Tlyaltnts Cansss soğuk sprey var evet sadece soğuk spreyle olmaz ama çünkü o sadece yüzeyi uyuşturuyor eğer çok küçük bir işlemse olabilir tabi onu en iyi muayene eden bilir ben lokalde çalıştım çok tırnak çektim ama görmeden birşey diyemem
Cansss Tlyaltnts benimki çok iltihaplı değil. Sol ayak baş parmağımın sol kenarında kırmızı şişlik var. Ama yürürken batma oluyor. Ve çok ağrı yapıyor basamıyorum. İltihap çok az da olsa çıkıyor ama var yani. Benim istediğim acısız şekilde doktorun o batığı ortadan kaldırması. Çünkü eminim battığını hissediyorum. Üst kısımlarını makasla almıştı ama bu derinden bir batık şişlik yüzünden göremiyorum ekleyemiyorum çok ağrıyor ortopediye gitsem bunu o dediğim spreyle halledebilir mi ? Ve nasıl yapar
Tlyaltnts Cansss işte o şişlik tırnak içeriye gömüldüğü için oluşuyor ve iltihaplanma da o şekilde oluyor sprey ile dayanamazsın gibime geliyor genel cerrahiye git onlar daha hakim bulamazsan ortopediye git hamileyken lokal anestezi yapılabiliyor diye biliyorum tırnağın içerisine batan kenardan bir alet ile girip batan yerin kaldırılıp kesilmesi lazım eğer o bölgede iltihap ya da hasarlı doku varsa onlar da temizleniyor ve bazen dikiş de atılabiliyor eğer o şekilde olursa sprey bir işe yaramaz ama dediğim gibi bunlar genelde yapılan işlemler senin tırnağını bilemem ne tedavi gerektiriyor tırnağında mantar veya şekil bozukluğu varsa komple çekilir
Nuray01 Cansss canim bendede vardı o dert intabını kuruttuktan sonra manikure git demisti doktorum gittim ve suan cok rahatım
YesimB Bendede oldu kenarı şişti kara merhem aldım ve sargı beziyle kapattım iki üç gün hava almamasısgerekiyor, sonra açtıtktan sonra düzeldi, iltihabı söktüürdü