Tugba_16 😲kan uyusmazlıgı kanama yapmıyor. Kan uyusmazlıgı olup herhangi bir nedenle kanaması hatta hçkahverengi lekesi gelenler ennn geç 72 saat içinde rhogram denilen kan uyusmazlıgı ignesi yaptırmalı doktorumuz sizi uyarmadı mı!? Gebelikte hadi gözden kaçtı evlenilirken saglık ocagıma gidip kan veriyoruz ya en basta orda uyarılırsımız. Daha fazla gecikmeyin. Yerinizde olsam hemen acile giderim gecmişte kanamalarımın olup igne yaptırmadıgımı beliritirim. Cünkü neden? Anneler olarak kan gruplarımızın rh faktörü negatif yani a negatif, b negatif sıfır negatif her neyse kan grubumuzda rh faktörümüz negatif. Eşlerimiz ise pozitif. Bu duruöda bebegimiz pozitif kan grubundan olabilir. Rh faktörü bizde yok vucüt tanımıyor daha önce karşılasmamıs.bebekle kanama olurda aramızda kan degişimi olursa vucudumuz bebegimiizn kanını fsrkettigi anda omu yabamci bir ciiaim bir virğs bie miktop sanıyoe ona antikor üretiyor ve özellikle ilk bebelten somraki bebeklerden pozitif kan grubundan olan bebegimizi kendi vucudumuz yok etmeye, düşürmeye öldürmeye calısıyor. Ama bu igneyi vurumdugumzda vu risk kalkıyor. Ben 15 haftada birkaç damla kahve rengi leke neticesinde hastaneye kostum. Devlet hastamesinde hekimin gözünden kaçtı bemi 4 gğn somra ya cagırsı ancak kemdim bu iğneyi en gec 3 gün içinde vurdurmalıyım ve benim lekem persembe gecesi gelsi diye uyararak ignemi yaptırttıö. Bu cok ciddi bir mesele.